این مقام پیشین سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل میگوید: "به نظر میرسد که القاعده طی ۱۰ ماه گذشته در حال تجدید قوا بوده و معتقدم که آنها در حال بازسازی و تجدید ساختار و سازمان خود هستند که اخیرا هم بحث جهاد در کشمیر را مطرح کردند."
به گفته عبدالمحمد طاهری اعلام اهداف استراتژیک القاعده و وضعیت افغانستان، میتواند "یک خطر بزرگ" به حساب آید.
بعد از فروپاشی حکومت پیشین افغانستان شماری از رهبران القاعده و دیگر گروههای جهادی از تسلط طالبان بر افغانستان ابراز شادمانی کرده و ورود این گروه به کابل را "تبریک" گفتند.
القاعده در یمن ورود طالبان به کابل را "رویداد مهم تاریخی" خواند و گفت این رویداد "مقدمهای برای فتوحات مهم مسلمانان است."
سازمان القاعده در شبهجزیره عربستان نیز برای موفقیت طالبان در برقراری شریعت اسلامی دعا کرد.
سپس نوارهای ویدیویی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد امین الحق، دستیار پیشین اسامه بنلادن، رهبر القاعده در اواخر ماه اگست سال ۲۰۲۱ وارد افغانستان شده است.
رایزن پیشین فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل میگوید هرچند طالبان همچنان همکاری خود با القاعده را رد میکند، اما این انکارِ همان تعهدی است که در دوحه به امریکاییها داده بودند.
مسعود اندرابی، وزیر داخله پیشین افغانستان هم چندی پیش گفته بود که طالبان با القاعده رابطه دارد، اما برای پنهان کردن روابط خود با سازمانهای دهشتافگن بینالمللی، به اعضای القاعده و دیگر گروههای تروریستی شناسنامه و پاسپورت افغانی میدهد.
چندی پیش وزارت دفاع امریکا از احتمال تجدید قوای القاعده در افغانستان خبر داد. این وزارتخانه، گفت هرچند حضور القاعده در افغانستان در حال حاضر خطری را متوجه ایالات متحده نمیکند، اما هشدار داد که امریکا توانایی این را دارد که القاعده و دیگر گروههای تروریستی را در افغانستان سرکوب کند.
عبدالمحمد طاهری در گفتگو با ایلنا، خبرگزاری کار ایران گفت واشنگتن اگر به این جمعبندی برسد که تهدید از ناحیه افغانستان و القاعده مجددا از سر گرفته خواهد شد، بدون شک مهرههای با اهمیت القاعده را حذف خواهد کرد.
رایزن پیشین ایران در افغانستان گفت قطر هم به خوبی میداند که القاعده و داعش در افغانستان به صورت علنی زنده است و آنجا مشغول به کار هستند، اما با این وجود از امریکا و جهان درخواست کرده است که با طالبان تعامل کنند.
عبدالمحمد طاهری میگوید شرایط افغانستان در حال حاضر "بسیار وخیم" است. به گفته او تمام برآوردها نشان میدهد که در افغانستان یک جنگ داخلی به وقوع خواهد پیوست.
او اذعان کرد که قطریها به این جمعبندی رسیدهاند که اوضاع در افغانستان آن گونه که فکر میکردند درست پیش نمیرود، به گونهای که از جناحهای سیاسی مختلف افغانستان گرفته تا افراد مسلح حاضر در شمال این کشور به دنبال آن هستند تا بتوانند اوضاع به نفع خود تغییر دهند.