آقای مککانل با انتقاد از خروج شتابزده ایالات متحده از افغانستان، گفت که این تصمیم، حکومت امریکا و شرکای بینالمللی آن را با خطر تهدیدات تروریستی مواجه ساخته است.
به گفته این سناتور، پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، توانایی ایالات متحده برای تشخیص، هدف قراردادن و حمله بر تروریستان در افغانستان محدود شده است. او اما میافزاید که حکومت بایدن این مسئله را انکار میکند. آقای مککانل گفت: «سر قوماندان اعلای امریکا در نامهای به کانگرس ادعا کرده است که ایالات متحده توانایی رسیدگی به تهدیدات از داخل افغانستان را دارد.»
در حالی که این سناتو میگوید: «بدون استخبارات و داشتن پایگاهها در [افغانستان] توانایی نظارت ایالات متحده بر تهدیدات فزاینده تروریستی در این کشور محدود شده است.»
در همین حال، مایکل کوریلا، مسئول فرماندهی مرکزی امریکا چندی پیش گفته بود که برای نظارت موفق از گروهها و فعالیتهای تروریستی در افغانستان، نیاز است تا از قابلیتهای بیشتر استخباراتی استفاده شود. او گفته بود که به دلیل دوری مسافت نزدیکترین پایگاه نظامی امریکا از افغانستان، نظارت از این کشور «بینهادیت دشوار» است.
این سناتور جمهوریخواه میافزاید: «پس از خروج نظامیان ما از افغانستان، حتا یک حمله هم علیه اهداف ترویستان در داخل افغانستان انجام نداده ایم. این بدان معنا نیست که تروریستان در آنجا وجود ندارند.»
آقای مککانل گفت: «حکومت طالبان و شبکه حقانی در کابل تنها یک دولت حامی تروریزم نیست. بلکه یک حکومت متشکل از تروریستان و آدمربایان است.» حکومتی که به باور او «رابطه عمیق» با شبکه القاعده دارد.
این سناتور ارشد امریکایی در حالی حکومت طالبان و شبکه حقانی را «دولت حامی تروریسم» و دارای روابط عمیق با القاعده میداند که چندی پیش تیم نظارت بر تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل در گزارش ۲۵ صفحهای گفت که طالبان هنوز با القاعده پیوند نزدیکی دارد. گزارش میافزاید که القاعده بعد از پیروزی طالبان در افغانستان، آزادی عمل بیشتری پیدا کرده است. این گزارش که از سوی طالبان «بیاساس» خوانده شد، میافزاید که ایمنالظواهری، رهبر القاعده بیعت خود را با رهبر طالبان تجدید کرده است.