مقامها و دیپلوماتها به رویترز گفتهاند که کشورها اکنون با این پرسش روبهرو اند که با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه وارد تعامل شوند یا او را منزوی کنند؟ آیا کییف برای ختم جنگ امتیازاتی بدهد یا این امر کرملین را جسور میکند؟ و سرانجام این که آیا ادامه تحریمها علیه روسیه ارزش خسارات جانبی را دارد؟
درحالیکه کشورهای غربی با تورم پیچیده و هزینههای انرژی دست و پنجه نرم میکنند، کشورهایی مانند ایتالیا و هنگری خواستار آتش بس سریع شدهاند که این امر میتواند منجر به لغو تحریمها و پایان دادن به محاصره بنادر اوکراین شود، محاصرهای که بحران امنیت غذایی برای فقیرترین کشورهای جهان را بدتر کرده است.
اوکراین و پولند اما هشدار دادهاند که نمیشود به روسیه اعتماد کرد و مسکو به بهانه آتشبس، برای حمله مجدد خود را آماده خواهد کرد.
یک مقام ارشد اوکراینی به خبرگزاری رویترز گفت:" روس ها «این روایت را پخش کردهاند که این یک جنگ طاقتفرسا خواهد بود، ما باید دور میز بنشینیم و بهدنبال اجماع باشیم."
لويد آستين، وزير دفاع امريکا گفته است که می خواهد روسيه "تضعيف" شود، جوبايدن رئيس جمهوری امريکا خواستار محاکمه پوتين به جرم جنايات جنگی شد.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا میگوید که کییف نباید برای پذیرش یک قرارداد بد صلح آماده باشد و اوکراین «باید برنده شود.»
آلمان و فرانسه مبهم سخن گفتهاند که به جای شکست دادن، پوتین را از پیروزی باز دارند، در عین حال از تحریم های سخت جدید حمایت میکنند.