مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ روسیه روز چهارشنبه، ۲۵ جوزا آغاز به کار کرد و تا سه روز ادامه خواهد داشت.
این مجمع از مهمترین گردهماییهای اقتصادی روسیه با کشورهای جهان است. مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ امسال زیر سایه جنگ اوکراین و تحریمهای گستردهای برگزار شد که کشورهای غربی بر مسکو وضع کردهاند. با این وجود، اکثر متحدان روسیه و دیگر کشورهای آسیایی در آن شرکت کردهاند.
کرملین اعلام کرده است که قاسم توکایف، رئیسجمهور قزاقستان در این نشست شرکت خواهد کرد.
شی جین پینگ، رئیسجمهور چین و عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر به این نشست پیامهای ویدیوی ارسال خواهند کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز جمعه، ۲۷ جوزا نیز از سخنرانهای مجمع خواهد کرد.
روسیه به طالبان اجازه داده است که نمایندگان خود را به این مجمع بفرستد.
جمال ناصر غروال، سفیر طالبان در مسکو و محمدیونس مهمند، معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایهگذاری این گروه در مجمع اقتصادی سن پترزبورگ شرکت کردهاند.
محمد یونس مهمند به خبرگزاری ریانووستی روسیه گفته است: «ده تا بیست روز پیش بازرگانان روسی به افغانستان آمدند. اکنون ما در حال مذاکره برای صادرات گندم، شیشه و الوار هستیم. همچنین میخواهیم تجارت معافیت از مالیات برای صادرات میوههای خشک و مواد معدنی از افغانستان را با روسیه بررسی کنیم.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه برای توجیه همکاری با طالبان گفت: «مشکلات بشردوستانه زیادی وجود دارد که بسیاری از کشورها را مجبور کرده است با نمایندگان طالبان در تماس باشند.»
گروه طالبان در روسیه به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود.
سخنگوی کرملین تأکید کرده است که همکاری با طالبان به معنای به رسمیت شناختن این گروه نیست و تاکنون صحبتی در مورد به رسمیت شناختن این گروه در مسکو به میان نیامده است.