وزیر خارجه آلمان: طالبان آزادی افغانها به ویژه آزادی زنان و دختران را ربودهاند
وزیر خارجه آلمان میگوید که طالبان آزادی افغانها به ویژه آزادی زنان و دختران را ربودهاند. آنالنا بربوک در نشستی با افغانهایی که پس از سقوط کابل به آلمان انتقال داده شدهاند، گفت که کشورش در کنار مردم افغانستان ایستاده است و در شرایط سخت از آنها حمایت میکند.
وزیر خارجه آلمان تاکید کرد که تلاش میکند برای انتقال کسانی که هنوز هم در خطرند کاری کند.
خانم بربوک خطاب به پناهجویان افغان در این نشست گفت:" یک سال پیش بیشتر شما هنوز در افغانستان بودید، زندگی سخت بود، بسیاریها در خطر بودند. اما شما به عنوان خبرنگار، فعال مدنی و یا قاضی کار میکردید، خانوادههایتان کنارتان بودند و شما به آینده بهتر برای افغانستان فکر میکردید. طالبان همه اینها را از شما گرفتند."
به گفته او بسیاریها افغانها مجبور به ترک کشور شده، شغل، رویاها وخانوادههای خود را از دست دادهاند.
وزیر خارجه آلمان گفت که افغانستان از تابستان سال گذشته موجی از بحران بشری و سیاسی را تجربه میکند و میلیونها کودک، زن و مرد غذای کافی برای خوردن ندارند.
او تاکید کرد که در هفتهها و ماههای آینده تلاش خود برای کمک به مردم افغانستان را بیشتر خواهد کرد اما این به معنای به رسمیت شناختن طالبان نیست.
خانم بربوک گفت کشورش میخواهد در همکاری با مهاجران افغان برای کمک به مردم افغانستان و آینده بهتر این کشور کار کند.
افغانهای مقیم آلمان
وزیر خارجه آلمان گفت که تلاش میکند مهاجران تازهوارد و افغانهایی که از قدیم در این کشور زندگی میکنند گردهم آورد.
او گفت که حدود ۳۰۰ هزار افغان در آلمان زندگی میکنند. به گفته وزیر خارجه آلمان بسیای افغانها از سال ۱۹۹۰ تاکنون پروژههایی را برای افغانستان اجرا میکنند.
خانم بربوک گفت: "ما میخواهیم شما را تشویق کنیم که تجربه خود را با کسانی که در طول ماهها و سالهای گذشته آمدهاند در میان بگذارید."
وزیر خارجه آلمان گفت که انتظار ندارد تمام چالشها به یکبارگی حل شود اما تاکید کرد که باید شروع کرد.
او افزود: "همه شما از اینجا بهدنبال راه هایی برای ادامه حمایت از افغانستان و مردم آن هستید. به همین دلیل است که شما را به نشست امروز دعوت کردهام."
وزیرخارجه آلمان تاکید کرد که هرچند با جنگ اوکراین افغانستان از توجه اروپا دور شده اما کشور تلاش میکند برای مردم افغانستان کمک کند.
تعداد افغانهای منتقل شده به آلمان
براساس گزارش رسانههای آلمانی از ماه اگست سال گذشته نزدیک به ۲۱ هزار و ۴۰۰ نفر به آلمان انتقال یافته اند که از میان حدود ۱۶ هزار و ۸۰۰ نفر همکاران محلی نظامیان آلمانی و خانوادههایشان اند.
با این همه، حکومت آلمان گفته که حدود ۱۲ هزار افغان که وعده پذیرش از سوی این کشور دریافت کردهاند، هنوز هم منتظر اند به آلمان انتقال داده شوند.