• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سهیل شاهین: طالبان از کودکان در جنگ استفاده نمی‌کند

۵ اسد ۱۴۰۱، ۲۳:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر می‌گوید که در دیدار با نماینده سرمنشی سازمان ملل تاکید کرده است که طالبان کودکان را به عنوان نیروی جنگی استخدام نمی‌کند. سازمان دیده‌بان حقوق بشر در چند سال گذشته بارها از طالبان به علت استفاده از کودکان در جنگ انتقاد کرده است.

شاهین در توئیتر نوشت که در دیدار با ویرجینیا گامبا، نماینده خاص دبیرکل سازمان ملل در امور اطفال و منازعات مسلحانه، از «نقش تحریم‌ها در رنج کشیدن کودکان و خانواده‌های شان در افغانستان» یادآوری کرده است.

افغانستان پس از تسلط طالبان بخش زیادی از کمک‌های بین المللی را از دست داده است و به علت حمایت طالبان از گروه‌های تروریستی مشمول تحریم‌های بین المللی گردیده است.

کشورهای جهان از طالبان خواسته اند که برای بیرون شدن از انزوای بین المللی، در سیاست‌ها و رفتارهای خود، به خصوص در رابطه به زنان و دختران تغییر آورد.

شاهین گفت که به نماینده سرمنشی سازمان ملل «اطمینان داده است که امارت اسلامی اکیداً به سیاست عدم به کارگیری کودکان در نیروهای امنیتی پایبند است.»

سازمان دیده بان حقوق بشر در چند سال گذشته نسبت به استفاده طالبان از کودکان به عنوان جنگجو و انتحارگر انتقاد کرده است.

جو بیکر از این سازمان گفت: «طالبان بیش از ۲ دهه از کودکان در خطوط مقدم جنگ استفاده کرده است. این گروه کودکان را به عنوان جنگجو استخدام کرده است؛ کودکان را واداشته تا مین‌های دست ساز را در کنار جاده جاسازی کنند و از آنان به عنوان انتحارگر استفاده کرده است.»

این سازمان می گوید که طالبان کودکان را از سن ۶ سالگی شستشوی مغزی داده و آنان در سن ۱۳ سالگی نحوه استفاده از سلاح را می‌دانند. این کودکان ۱۳ الی ۱۷ ساله برای طالبان جنگیده اند.

پربازدیدترین‌ها

عبدالاحد مومند، تنها فضانورد افغان در آلمان درگذشت
۱

عبدالاحد مومند، تنها فضانورد افغان در آلمان درگذشت

۲

عراق سفر مردان مجرد افغان از ایران به نجف و بغداد را محدود کرد

۳

«رهبران ارشد گروه حافظ گل‌بهادر» در هتل پنج‌ستاره اینترکانتیننتال کابل

۴

معترضان در مونیخ خواستار پایان دادن به آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدند

۵

ندیم امیری، فوتبالیست افغان‌تباری که آلمان را از شکست نجات داد کیست

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

سخنگوی طالبان به نقل از ملا هبت‌الله: مردم حق ساختن قانون‌ را ندارند

۵ اسد ۱۴۰۱، ۲۱:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)
سخنگوی طالبان به نقل از ملا هبت‌الله: مردم حق ساختن قانون‌ را ندارند
100%

ذبیح‌الله مجاهد در خبری که در مورد «دیدار هبت‌الله آخندزاده با والیان در کندهار» نشر کرده، می‌گوید که رهبر طالبان با انتقاد از دولت پیشین گفته است، «قوانینی که توسط مردم ساخته شود، غیرقابل اجرا است.» او تاکید کرده قوانین و فیصله‌های دولت نباید به «خواست مردم» ساخته و اجرا شود.

در خبرنامه طالبان از «جلسه بزرگ» هبت‌الله با والیان طالبان یاد شده است، اما این گروه هیچ ویدیو و عکسی از این نشست انتشار نداده است.

به نقل از خبرنامه طالبان، رهبر این گروه با انتقاد از «نظام جمهوریت» در افغانستان گفت که در آن مردم «مطابق میل خود» قانونگذاری می‌کردند و او قوانین ساخته دولت و نمایندگان مردم افغانستان را بی‌اعتبار دانسته است.

در دولت پیشین قوانین توسط وزارت عدلیه ساخته می‌شد و برای تصویب نمایندگان مردم به پارلمان افغانستان ارسال می‌گردید. بنا به ماده سوم قانون اساسی دولت پیشین افغانستان، قانونگذاران هیچ قانونی را مخالف «احکام دین اسلام» تصویب کرده نمی‌توانستند.

به نقل از طالبان، هبت‌الله آخندزاده این شیوه قانونگذاری را «ضد احکام الهی» توصیف نموده است. به گفته او، «قوانینی که توسط مردم ساخته می‌شود، قابل تطبیق نیست. در امارت اسلامی تنها احکام الله جاری است و فیصله‌ها بنا به میل مردم گرفته نمی‌شود.»

او از والیان خود خواسته است تا «فیصله های رهبری خود را که مطابق شریعت است، با تندی اجرا کنند و از اعتراض به آن خودداری ورزند.»

او با لحن هشدار آمیزی، «اهانت به بزرگان» طالبان را «اهانت به الله تعالی» دانسته است.

پس از ممنوعیت تعلیم دختران دانش‌آموز دوره ثانوی و همچنان آزار و اذیت مردم توسط اداره امربالمعروف و نهی از منکر طالبان، حکومت ها و شخصیت های داخلی و بین المللی از طالبان خواسته اند که در تصمیم های تندروانه خود تجدیدنظر کند.

رهبر طالبان بدون اشاره به آموزش دختران بار دیگر تاکید کرده است که «فرمان ۶ ماده‌ای» او به طور جامع اجرا شود.

در این فرمان منتسب به هبت‌الله که در ۱۲ قوس ۱۴۰۰ صادر شد، هیچ اشاره‌ای به حقوق اساسی زنان، چون کار و آموزش، نشده و بیشتر بر موضوعات خانواده، ازدواج، میراث زن و نکوهش برخی سنت‌های ناپسند اجتماعی تاکید شده بود.

طالبان هفت نفر، به شمول کارمندان دولت پیشین را در هرات بازداشت کرد

۵ اسد ۱۴۰۱، ۱۹:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)
طالبان هفت نفر، به شمول کارمندان دولت پیشین را در هرات بازداشت کرد
100%

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که استخبارات طالبان هفت نفر را در ولایت هرات بازداشت کرد. آنها می‌گویند که در میان بازداشت‌شده‌ها، ۳ نفر کارمند دولت پیشین و ۱ نفر هم از نزدیکان امیر محمد اسماعیل خان، فرمانده جهادی که فعلاً در ایران بسر می‌برد، هستند.

این منابع بازداشت قوماندان فردوس، معاون پیشین مدیریت مواد مخدر ولایت هرات، سید رفیق سادات، آمر سابق کشف مدیریت جنایی ولایت هرات، فیاض خان، قوماندان سابق قطعه‌ اتل ریاست امنیت ملی ولایت هرات همراه با سه نفر دیگر را در ولسوالی انجیل هرات تایید کردند.

همچنان، صوفی همایون مجاهدزاده، از نزدیکان اسماعیل خان در میان بازداشت شدگان است.

دلایل بازداشت این افراد روشن نیست، اما طالبان در چندماه گذشته عمدتاً نظامیان دولت پیشین را بازداشت کرده اند که گزارش‌هایی در مورد شکنجه و کشته شدن آنان، توسط رسانه‌ها و سازمان‌های بین المللی حقوق بشری انتشار یافته است.

سازمان حفاظت از کودکان: بیش از ۹ میلیون کودک افغان با خطر ناامنی غذایی مواجه هستند

۵ اسد ۱۴۰۱، ۱۷:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)
سازمان حفاظت از کودکان: بیش از ۹ میلیون کودک افغان با خطر ناامنی غذایی مواجه هستند
100%

سازمان حفاظت از کودکان روز چهارشنبه ۵ اسد با نشر گزارشی گفته است که پیش‌بینی می‌شود تا نوامبر ۲۰۲۲ بیش از ۹ میلیون کودک با ناامنی غذایی اضطراری یا بحرانی مواجه شوند. این نهاد با استناد به اطلاعات سازمان ملل می‌گوید ۹۷ درصد از جمعیت افغانستان در آستانه سقوط به زیر خط قرار دارند.

بر اساس این گزارش، سوء تغذیه حاد بر ۱.۱ میلیون کودک زیر پنج سال افغان تأثیر گذاشته است.

در همین حال ۴.۵ میلیون کودک افغان به سلامت روحی و حمایت روانی اجتماعی نیاز دارند.

کووید-۱۹، سرخکان، اسهال حاد و تب دنگی از جمله بیماری‌هایی هستند که افغانستان در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

سازمان حفاظت از کودکان به نقل از یونیسف می‌گوید که اگر حقوق معلمان پرداخت نشود و فقر ادامه پیدا کند حدود ۱۰ میلیون کودک در خطر ترک تحصیل قرار دارند.

کوچک شدن اقتصاد وابسته به کمک‌های خارجی، افزایش فقر، بی‌ثباتی مالی، افزایش بیکاری و همچنین قیمت بالای مواد غذایی و محصولات کشاورزی ناشی از کاهش یکباره کمک‌های مالی بین‌المللی از عوامل بحران بشری در افغانستان به شمار می‌روند.

علاوه بر این، بحران اوکراین تأثیر قابل توجهی بر افزایش هزینه‌های غذا و کاهش دسترسی بسیاری از افراد آسیب‌پذیر به غذا و امکانات صحی در افغانستان داشته است.

ملا حسن آخند: بخاطر برقراری حکومت طالبان خون شماری از علما "نذر" شده است

۵ اسد ۱۴۰۱، ۱۶:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)
ملا حسن آخند: بخاطر برقراری حکومت طالبان خون شماری از علما "نذر" شده است
100%

ملا حسن آخند، رئیس‌الوزرای طالبان در دیدار با محمدتقی عثمانی، مفتی پاکستانی گفت بخاطر برقراری حکومت طالبان خون شماری از علما و طالبان "نذر" شده است. به گزارش باختر، تقی عثمانی هم در این دیدار برای طالبان دعا کرد. تقی عثمانی روز دوشنبه در راس هیئتی از علمای پاکستان وارد کابل شد.

گفته شده هدف این هیئت میانجگیری میان دولت پاکستان و طالبان پاکستانی است.

پاکستان می‌گوید نور ولی محسود، رهبر طالبان پاکستانی در افغانستان است.

با گذشت دو روز از سفر هیئت علمای پاکستان به افغانستان، امروز رسانه‌ها خبر دادند که تقی عثمانی با نور ولی محسود در کابل دیدار کرده، اما گفتگوها نتیجه‌ای نداشته است.

مفتی محمد حنیف جالندهری، مولانا طیب طاهر، مولانا یوسف شاه، مولانا احسان الحق و مفتی غلام‌الرحمن عثمانی در ترکیب هیئت علمای پاکستان در سفر به افغانستان هستند.

خبرگزاری باختر نوشته این هیئت با ملامحمد حسن آخند در ارگ ریاست جمهوری افغانستان دیدار کردند.

این رسانه که تحت مدیریت طالبان است بدون ارائه جزئیات گفته هیئت پاکستانی به ملامحمد حسن آخند پیشنهاداتی را هم برای تحکیم روابط با پاکستان داده است.

طالبان محلی در بدخشان: بنای مرزی پاکستان را در واخان تخریب کردیم

۵ اسد ۱۴۰۱، ۱۵:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
طالبان محلی در بدخشان: بنای مرزی پاکستان را در واخان تخریب کردیم
100%

ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهند طالبان محلی یک بنا را در واخان بدخشان که در مرز افغانستان و پاکستان ساخته شده تخریب می‌کنند. در این ویدیوها یک عضو طالبان ادعا می‌کند که دولت پاکستان نشانه‌های مرزی را در خاک افغانستان ساخته است.

در روزهای اخیر گزارش‌ها مبنی بر واگذاری یا اضافه شدن منطقه کوهستانی واخان در مرز افغانستان با چین به دهلیز اقتصادی پاکستان و چین، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است.

طالبان محلی در بدخشان می‌گویند پاکستان این بناها را در نقطه صفر مرزی ویران و بناهای جدیدی در خاک افغانستان ساخته‌اند و اکنون به‌دست طالبان ویران شده است.

کریم خرم، رئیس دفتر ریاست جمهوری در زمان حامد کرزی اخیرا در توییتی نوشت که پاکستان طرح واگذاری واخان بدخشان را به طالبان مطرح کرده است. آقای خرمیمی‌گوید که پاکستان چندین‌ بار از حامد کرزی نیز واخان را درخواست کرده بود اما به گفته او این درخواست از سوی حامد کرزی رد شده بود.

بلال کریمی، معاون سخنگوی طالبان پیش از این گفته بود که این گروه در مورد واخان بدخشان با کسی گفتگو نکرده و به گفته او کسی موضوع واخان بدخشان را مطرح نکرده است.

مقام‌های پاکستانی نیز اخیرا گزارش‌ها درباره اضافه شدن واخان افغانستان به کریدور اقتصادی چین و پاکستان را تکذیب کرده بودند.

امرالله صالح، معاون پیشین ریاست جمهوری با اشاره به این موضوع در یادداشتی نوشت که کابل توسط پاکستان «اشغال» شده است و واخان بدخشان نیز «لیلام» شده است.

رحمت‌الله نبیل، رئیس سابق امنیت ملی افغانستان نیز می‌گوید به نظر می‌رسد پاکستان با طالبان و کشورهای قدرتمند منطقه در خصوص تصاحب واخان بدخشان به توافق رسیده است.

آقای نبیل می‌گوید، امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان در ارتباط به این موضوع اخیرا به ولایت بدخشان سفر کرده بود.

امیر خان متقی دو هفته قبل به ولایت بدخشان رفت و با شماری از مقامات محلی این گروه دیدار و گفتگو کرد. او در این سفر به ولسوالی بهارک بدخشان نیز رفت.