کمیته روابط خارجی سنای امریکا میگوید که سناتور باب منندز، سناتور جیم ریچ، رئیس این کمیته، سناتور جین شاهین و جانی ارنست با ارسال نامهای به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل از او خواسته اند تا با وارد کردن فشار بر طالبان این گروه را در قبال نقض حقوق بشری زنان و دختران افغانستان پاسخگو سازد.
در نامه این سناتوران آمده است: «طالبان همچنان به نقض شدید حقوق بشری مردم افغانستان ادامه میدهد و حقوق اساسی زنان افغان را مورد حمله قرار داده است.»
نامه میافزاید که ائتلاف گستردهای از رهبران زن افغان از سازمان ملل میخواهند تا از اهرمهای خود برای افزایش فشار بر طالبان به دلیل عدم رعایت حقوق بشر و آزادیهای اساسی زنان و دختران استفاده کند.
سناتوران امریکایی میگویند: «ما نیز از شما میخواهیم که به درخواستهای آنها برای اتخاذ تدابیر هدفمند توجه کنید و با وارد کردن فشار بر طالبان، این گروه را پاسخگو قرار دهید.»
این سناتوران میگویند در حالی که زنان افغان اجازه گشت و گذار آزاد را ندارند، اما رهبران طالبان اجازه دارند آزادانه سفر کنند.
اعضای کمیته روابط خارجی سنای امریکا در نامهشان به سازمان ملل میگویند: «به طور خاص، شورای امنیت سازمان ملل باید سفرهای بینالمللی تمامی رهبران طالبان را با اعمال مجدد ممنوعیت، متوقف کند.»
سناتوران میگویند که رهبران طالبان از معافیت ممنوعیت سفر سوء استفاده کرده و در تلاش برای برقراری روابط دیپلماتیک، به پکن و مسکو سفر کرده اند.
شورای امنیت سازمان ملل ماه گذشته ۱۳ رهبر طالبان را از ممنوعیت سفر معاف کرد. این سناتوران میگویند: «طالبان باید با عواقب اقدامات سرکوبگرانه خود روبرو شود و ما از شما میخواهیم قبل از بررسی این معافیتها در ماه اگست توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، از بازگرداندن ممنوعیت سفر برای همه رهبران طالبان حمایت کنید، مگر اینکه پیشرفتهای فوری و چشمگیر در رعایت حقوق بشر ایجاد شود.»
"کرسی افغانستان در سازمان ملل را به طالبان ندهید"
علاوه بر وضع ممنوعیت بر سفر تمامی رهبران طالبان، سناتوران همچنین از سازمان ملل میخواهند تا کرسی افغانستان را به طالبان ندهد. در نامه این سناتوران آمده است: «ما از شما میخواهیم که در هنگام نشست کمیته اعتبارنامه سازمان ملل در سپتامبر امسال، اطمینان حاصل کنید که کرسی افغانستان به طالبان داده نشود.»
این سناتوران میگویند که طالبان با زور دولت منتخب افغانستان را سرنگون کرده و حقوق بشری افغانها را نقض میکند. در نامه سناتوران آمده است که طالبان به شدت به دنبال کسب شناخت و مشروعیت بینالمللی است و «سازمان ملل متحد باید در نفی به رسمیت شناختن بینالمللی طالبان ثابت قدم بماند.»
آنان میگویند در حالی که طالبان به دنبال محو حقوق بشری زنان و دختران افغان است، جهان نباید تنها نظارهگر باشد.