گاردین از قول یک مقام‌ طالبان: با ادامه سیاست فعلی، عملا دختران وارد دانشگاه‌ها نخواهند شد

سخنگوی وزارت تحصیلات عالی طالبان گفته‌ است در صورت ادامه سیاست کنونی این گروه درباره آموزش دختران، عملاً ورود زنان به دوره تحصیلات دانشگاهی منع خواهد شد. به گزارش گاردین، احمد تقی گفته که "به طور خودکار اگر فارغ التحصیلان لیسه نداشته باشیم، دیگر دانشجوی جدید دختر نخواهیم داشت."

روزنامه گاردین نوشته است که پس از نزدیک به یک سال که طالبان دختران بالاتر از صنف شش را از رفتن به مکاتب منع کردند، این دانش‌آموزان مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام در دانشگاه‌ها یا ظرفیت علمی برای شروع دوره‌های دانشگاهی را نخواهند داشت.

سخنگوی وزارت تحصیلات عالی طالبان ابراز امیدواری کرده که وزارت معارف این گروه با تخاذ سیاست جدید، به زودی مکاتب را بازگشایی کند. او گفته که متوجه اهمیت آموزش دختران شده‌اند و "ممنوعیت تحصیل دختران موقتی است".

دانش‌آموزان افغان بدون گواهی پایان تحصیلات متوسطه نمی‌توانند در آزمون ورودی دانشگاه سراسری کانکور شرکت کنند که برای ثبت نام حتی در دانشگاه‎‌های خصوصی نیز الزامی است.

سال گذشته، طالبان به طور خودکار دانش‌آموزان دختر صنف دوازدهم را "فارغ التحصیل" کردند و آنها را واجد شرایط شرکت در آزمون ورودی دانشگاه‌ها کردند.

سخنگوی وزارت تحصیلات عالی طالبان روز دوشنبه با نشر ویدیویی در توییتر گفت که امتحان کانکور امسال "بعد از ماه سنبله برگزار خواهد شد."

محدود شدن رشته‌های انتخابی

روزنامه گاردین به نقل از یک منبع مرتبط با رهبری طالبان هم نوشته است که حتی اگر در ماه‌های آینده موانع عملی برای ورود دختران به تحصیلات عالی برداشته شود، مقام‌های این گروه در نظر دارند آنها را در رشته‌های طب و تربیت معلم محدود کنند.

این منبع مرتبط با طالبان گفت: "آنها می‌خواهند دانشگاه‌ها را بازسازی کنند، آموزش دختران را در دانشکده‌های خاص محدود کنند. آنها می‌پرسند: "چرا دختران باید انجنیری بخوانند؟"

این منبع افزود: "آنها به دانشکده‌های خاص، پزشکی، آموزشی، شریعت محدود خواهند شد. من حتی باور نمی‌کنم که آنها (طالبان) آنقدر پیشرو باشند که به آنها اجازه پزشک شدن بدهند."

ادعای حمایت از آموزش دختران

رهبران طالبان بارها ادعا کرده‌اند که از آموزش زنان تا زمانی که با تعریف آنها از شریعت اسلامی مطابقت داشته باشد، حمایت می‌کنند.

این شامل تفکیک کامل جنسیتی می شود، اگرچه اساتید مرد به دلیل کمبود متخصص هنوز در برخی از کلاس‌های زنان تدریس می کنند.

به نوشته گاردین، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی طالبان به تلاش‌های این وزارتخانه برای تغییر برنامه‌ها و تخصیص مجدد ساختمان‌ها، به‌منظور حضور زنان در کلاس‌های تک‌جنسیتی، به عنوان نمایشی ملموس از این حمایت اشاره کرده است.

مولوی تقی گفت: "وزارت ما متعهد است، ما برنامه‌ها، سیاست‌ها، رویه‌ها را داریم و همانطور که می‌بینید تحصیل در دانشگاه هم برای دختران و هم برای پسران جریان دارد."

اما بدون مسیری برای ثبت‌نام دانشجویان جدید، یا اگر طالبان برنامه‌هایی را برای محدود کردن تحصیل زنان در نظر بگیرد، این تغییرات چیزی بیش از یک اسکان موقت برای آخرین کلاس‌های دانش آموزان دختر در دانشگاه‌ها نخواهد بود.