با این حال رونالد نیومن افزود «البته نیروهای امنیتی افغانستان سالها جنگیدند و در دو سال اخیر به تنهایی میجنگیدند. چون امریکاییها جنگ نمیکردند. اما در افغانستان اساسا چیزی وجود نداشت که همه برای آن بجنگند و جان خود را از دست بدهند.»
به گفته وی، مسئولیت شکست در افغانستان بین رهبران امریکا و افغانستان مساوی است.
دورنمای افغانستان
سفیر سابق امریکا به افغانستان اینترنشنال گفت که نگران آینده افغانستان است.
او میگوید طالبان اشتباهات گذشته را تکرار میکنند، اشتباهاتی را که طالبان بار اول به قدرت رسیدند، حالا مرتکب میشوند.
این دیپلومات افزود که طالبان در آن زمان هم تصور میکردند همه قدرت را در اختیار دارند و برای دیگران سهمی نمیدادند.
آقای نیومن تاکید کرد این رویکرد طالبان، دامنه مخالفانشان را در آن زمان بیشتر کرد و در نهایت مجبور به فروپاشی حکومتشان شد.
به باور این دیپلومات سابق امریکا، اگر طالبان حالا هم به خواستهای مردم توجه نکنند، وضعیت دوباره تکرار میشود، به ویژه اینکه در بیست سال گذشته شمار زیادی از مردم افغانستان به این باور رسیدهاند که زنان باید حقوق برابر داشته باشند، رسانهها باید آزاد باشند و همه مردم در حکومتداری سهم بگیرند.
او در این گفتگو ابراز امیدواری کرد که نیروهای مردمی ناپدید نشوند و برای آیندهای بهتر برای افغانستان کار کنند.
منتظر کمک امریکا ماندن اشتباه است
سفیر سابق امریکا در افغانستان خطاب به کسانی که همچنان امیدوار به کمک امریکا هستند، گفت که دست از دود کردن چرس افغانی بردارند و خیالپردازی درباره کمکهای امریکا را از ذهن خود دور کنند.
او با بیان اینکه باید متوجه واقعیتهای سیاسی بود، تصریح کرد که امریکا بیست سال در افغانستان بود و از اقداماتی که میتوانست باعث تغییر وضعیت شود نتیجهای نگرفت.
با این حال رونالد نیومن میگوید تهدیدات ترویستی بحثی دیگر است و اگر خطرات از افغانستان افزایش یابد، امریکا ممکن است برای سرکوب تروریستها اقدام کند.
طالبان به این زودیها به رسمیت شناخته نمیشوند
سفیر سابق امریکا در افغانستان در بخشی دیگر از سخنان خود درباره به رسمیت شناختن طالبان گفت.
او میگوید طالبان به این زودیها به رسمیت شناخته نخواهند شد، چون سیاستهای این گروه مانند آموزش دختران شرایط را بسیار دشوار کرده است.
امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان روز گذشته در نشستی در کابل گفت که با آنکه این گروه به رسمیت شناخته نشده، اما سفر مقامهای طالبان به خارج از افغانستان رسمی بوده.
آقای متقی در نشستی در قندهار هم مدعی شد که طالبان در فقدان مشروعیت بینالمللی به خوبی از افغانستان نمایندگی کرده است.