صلیب سرخ کانادا، آکسفام کانادا و عفو بینالملل از جمله ۱۸ سازمانی هستند که استدلال میکنند که اتاوا در یافتن فرصتهای موجود برای ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان از دیگر همتایان غربی خود عقب افتاده است.
به گزارش رسانه کانادین پرس، این گروههای امدادی میگویند که قوانین ضد تروریسم مانع از آن میشود که گروههای امدادی کانادایی مواد غذایی را از انبارها خارج کنند و به صورت فوری به افراد نیازمند برسانند.
پیش از این نیز ده سازمان بشردوستانه با ارائه پیشنهادی به کمیته پارلمانی از دولت کانادا خواستند تا از شدت سختگیریها در قوانین بکاهد تا این نهادها بتوانند بدون ترس از نقض قوانین ضد تروریسم کانادا در افغانستان کار کنند.
یک کمیته ویژه مجلس عوام که در ماه جون برای بررسی بحران انسانی در افغانستان تشکیل شد، گفت که اتاوا باید این قوانین را اصلاح کند.
این کمیته خاطرنشان کرد که ایالات متحده، آسترالیا، بریتانیا و اتحادیه اروپا همه راههایی برای کمکرسانی به کشور پیدا کردهاند.
بر اساس قانون مبارزه با تروریسم کانادا، شهروندان این کشور در صورتی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم اموال یا منابع مالی را در اختیار طالبان قرار دهند، ممکن است با ۱۰ سال زندان مواجه شوند.
آژانسهای کمکرسانی کانادایی که در افغانستان کار میکنند شکایت دارند که این قانون مانع کار آنها شده است، زیرا آنها نمیتوانند به کسانی که حتا به طالبان مالیات میپردازند نیز کمک کنند.