نماینده حکومت پیشین ماند؛ مجمع عمومی تصمیم‌گیری در مورد کرسی افغانستان را به تعویق انداخت

جمعه ۱۴۰۱/۰۹/۲۵

مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر تصمیم‌گیری درباره اینکه آیا طالبان می‌تواند به نیویورک سفیر بفرستد یا خیر، به تعویق انداخت.

پیشتر کمیته اعتبارنامه این سازمان تصمیم‌گیری در این مورد را به تعویق انداخته بود، اقدامی که کرسی افغانستان را در اختیار نماینده حکومت پیشین باقی می‌گذارد.

مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل روز جمعه بدون رای‌گیری تصمیم کمیته اعتبارنامه سازمان ملل را تصویب کرد. این کمیته ۹ نفری شامل روسیه، چین و ایالات متحده است.

در کنار کرسی افغانستان، سرنوشت کرسی میانمار و لیبیا نیز در این جلسه مطرح شده و تصمیم‌گیری در مورد آنها نیز به تعویق افتاده است.

به تعویق انداختن تصمیم گیری در مورد افغانستان، میانمار و لیبیا، نمایندگان فعلی را در جای خود باقی می‌گذارد.

اما کمیته اعتبارنامه گفت که می‌تواند در هفتاد و هفتمین جلسه مجمع عمومی،‌ این اعتبارنامه‌ها که در سپتامبر سال آینده به پایان می‌رسد، بررسی کند.

نصیر احمد فایق نماینده حکومت پیشین از افغانستان در سازمان ملل نمایندگی می‌کند.

طالبان و حکومت نظامی میانمار بار دیگر خواهان به‌دست آوردن کرسی‌های افغانستان و میانمار در سازمان ملل شده‌اند. سازمان ملل پذیرش نمایندگان حکومت طالبان یا حکومت میانمار را گامی در جهت به رسمیت شناختن بین‌المللی این دو رژیم می‌داند.

در لیبیا نیز که توسط دو حکومت اداره می‌شود،‌ حکومت «ثبات ملی»‌ به رهبری فتحی بشاغا که از حمایت پارلمان در شرق این کشور برخوردار است، خواستار کرسی این کشور در سازمان ملل شده که در اختیار نماینده دولت وحدت ملی در طرابلس است.

طالبان در اواسط آگست سال گذشته پس از خروج نیروهای امریکایی قدرت را در کابل به‌دست گرفت. در دوره اول حکومت طالبان در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نیز مجمع عمومی تصمیم درباره کرسی افغانستان را به تعویق انداخت و در اختیار حکومت برهان‌الدین ربانی ماند.

حکومت نظامی میانمار در فبروری سال گذشته قدرت را از دولت منتخب آنگ سان سوچی به‌دست گرفت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه
بحث روز
خبر ورزشی

رادیو

پادکست‌ها