کمیته بینالمللی نجات، آیسیآرسی از سال ۱۹۸۸ در افغانستان کار میکند. این کمیته در اعلامیه خود گفته که در حال حاضر در دوازده ولایت افغانستان در حوزههای خدمات اضطراری، صحت، آموزش و معیشت خدمات ارایه میکند.
کمیته بینالمللی نجات میگوید کارمندان زن و مرد این نهاد دوشادوش هم در مناطق شهری و روستایی برای شناسایی نیازمندیهای مردم، برنامهریزی و تطبیق برنامهها با در نظر داشت حساسیتهای فرهنگی و آداب و رسوم اجتماعی کار میکنند.
آیسیآرسی میگوید در افغانستان بیش از ۸ هزار کارمند دارد که بیشتر از ۳ هزار آن زنان هستند.
این کمیته افزوده که فرمان تازه طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان افغان در سازمانهای غیردولتی، پس از دستور قبلی این گروه که زنان را از حضور در دانشگاهها، آموزشهای حرفهای و موسسات خصوصی منع میکند، تأثیرات مادام العمری بر حال و آینده افغانستان خواهد داشت.
این نهاد بینالمللی میگوید که محرومیت زنان از ارائه خدمات بشردوستانه عواقب فاجعهباری برای مردم افغانستان خواهد داشت زیرا خدمات این نهادها به کارمندان زن وابسته است.
کمیته بینالمللی نجات گفته در زمانی که بیش از ۹۷ درصد از جمعیت افغانستان در خطر فقر هستند، این نهاد از طالبان میخواهد که پیامدهای بشردوستانه شدید تصمیم خود را در نظر بگیرند.
این کمیته در اعلامیه خود گفت: «برای ارائه خدمات به کارکنان زن در تمام سطوح سازمان متکی است. اگر اجازه استخدام زنان را نداشته باشیم، نمیتوانیم خدمات خود را به نیازمندان ارایه دهیم. بنابراین، کمیته بینالمللی نجات خدمات ما را در افغانستان متوقف میکند.»