امرالله صالح در این رشته توییت، گفت که امریکا با تصمیم پنهانی برای تحویل دهی افغانستان به پاکستان، میخواست برای جنگ بزرگ (اوکراین + آینده) آماده شوند.
آقای صالح افزود «امریکا انسانیت را بهخاطر منافع استراتیژیک زیرپا کردند و حالا آسانترین گریز همین قصههای بیاساس است.»
وزیر خارجه پیشین امریکا در مصاحبهای در دانشگاه شیکاگو گفت او با رئیسجمهور غنی بسیار به تنگ آمده بود و این باعث شد که امریکا همه افغانها را به میز مذاکره بیاورد. مایک پمئو گفت که اشرف غنی مخالف این گفتگوها بود و نمیخواست گفتگو را انجام دهد. او در ادامه گفت: «اشرف غنی از مذاکرات امریکا با طالبان بسیار ناراحت بود.»
وزیر خارجه پیشین امریکا در این مصاحبه گفت که انتظار میرفت پس از جنگهای بزرگ، دستاوردهای تاریخی یک توافق صلح را در سه تا پنج سال به سرانجام برسانند، اما آقای غنی حاضر نبود. به گفته آقای پمپئو، رئیسجمهور غنی به جای اینکه مانند رئیسجمهور زلنسکی بماند، سوار هواپیما شد و افغانستان را ترک کرد و یک زندگی آرامی را انتخاب کرد در حالی که مردمش در افغانستان رنج میبرند.
امرالله صالح میگوید در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ «من به این شیاد احتمالات را توضیح دادم و یازده دلیل آوردم که دارید کشور ما را به پاکستانیها و تروریستها میدهید و این صلح نمیآورد.»
آقای صالح در این رشته توییت افزود: «وی گفت آنچه میتوانیم امضای معامله دوحه را تا ۱۵ روز به تعویق اندازیم تا طرفداران تان را بسیج کنید. به همین سادگی.»
وزیر خارجه سابق امریکا همچنین در مصاحبه خود گفت که در جریان مذاکرات صلح ایالات متحده با طالبان یکی از معاونان این گروه را ملاقات کردم «که تقریبا به یقین میتوان گفت یکی از دوستانم را کشته است.»
مایک پمپئو تصریح کرد که مذاکره با چنین آدمی زیر یک سقف مشکل بود.
ملا عبدالغنی برادر و ملا عبدالسلام حنفی، معاونین رئیسالوزرای طالبان هر دو در گفتگوهای صلح امریکا با طالبان در قطر حضور داشتند.
مایک پمپئو همچنین در مورد اشرف غنی گفت که آقای غنی خود را رئیسجمهور منتخب میخواند اما «بسیار بدتر از رقیب خود» انتخابات را دزدید.
با این حال، زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان که رهبری مذاکرات صلح با طالبان را بر عهده داشت، در مراسم تحلیف ریاست جمهوری اشرف غنی شرکت کرده بود.