• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کنگره ملی هزاره خواستار فشار بیشتر بر طالبان و برپایی نظام فدرالی در افغانستان شد

۱۶ دلو ۱۴۰۱، ۲۳:۳۱ (‎+۰ گرینویچ)

نشست دو روزه کنگره ملی هزاره روز یکشنبه در شهر ویانا با درخواست اعمال فشار بیشتر جهان بر طالبان برای «ایجاد یک نظام قانونمند فراگیر و دموکراتیک» به پایان رسید. اشتراک‌کنندگان نظام فدرالی را گزینه‌ای مناسب برای افغانستان دانستند که بافت قومی متفاوت دارد.

چند حزب و سازمان مدنی مردم هزاره از کشورهای مختلف در اتریش جمع شده بودند و بر سر مسائل کنونی هزاره‌ها در افغانستان تحت حاکمیت طالبان و جایگاه هزاره‌ها در افغانستان آینده بحث کردند.

این احزاب و سازمان‌ها پس از سقوط حکومت پیشین از افغانستان بیرون شدند و اعضای‌شان در کشورهای مختلف پراکنده است. اکنون، آن‌ها از خارج کشور قصد دارند بر تحولات داخلی افغانستان تاثیر بگذارند.

این سازمان‌ها در این کنفرانس دو روزه تاکید کردند که بدون مشارکت تمام اقوام کشور هیچ فرآیند و تصمیمی قادر به حل بحران‌های کنونی نخواهد بود. به نظر می‌آید که این سازمان‌ها امیدوارند که فشارهای بین‌المللی آنان را به این هدف شان برساند.

در حالیکه برخی از فعالان افغان در پی افزایش تعامل کشورهای جهان با طالبان اند، اشتراک کنندگان نشست کنگره از شورای امنیت و اتحادیه اروپا برای حفظ تحریم‌ها و فشار بر طالبان سپاسگذاری کردند.

در قطعنامه نشست آمده است: «ما خواهان اعمال فشار بیشتر برای تغییر وضعیت موجود در راستای ایجاد یک نظام قانونمند و فراگیر مبتنی بر حقوق برابر شهروندی، ارزش‌های دموکراتیک و اصول حکومتداری خوب هستیم.»

کنگره امیدوار است که این نظام فراگیر سیاسی را با «گفتگوی معنی‌دار بین‌الافغانی و همه‌شمول زیر نظارت ملل متحد» و «نظام فدرالی به عنوان گزینه مناسب سیاسی برای کشور کثیرالقومی افغانستان در ساختار سیاسی آینده» به دست آورد.

کنگره ملی هزاره می‌گوید که «یک نهاد سیاسی-اجتماعی مستقل، فراگیر و فراجناحی با هدف ایجاد انسجام و وحدت مردم هزاره» است. یکی از اهداف این کنگره تحکیم جایگاه هزاره‌ها در نظام سیاسی، فرهنگی و اقتصادی افغانستان است.

پربازدیدترین‌ها

ترامپ و هبت‌الله در فهرست محدودکنندگان آزادی رسانه‌های خبرنگاران بدون مرز
۱

ترامپ و هبت‌الله در فهرست محدودکنندگان آزادی رسانه‌های خبرنگاران بدون مرز

۲

شهرداری طالبان به بیش از ۲۰۰ کارگاه نجاری و چوب‌فروشی در تالقان دستور تخلیه داد

۳

«اسپند بلا بند»؛سهراب ۱۱ ساله که کودکی‌اش را در خیابان دود می‌کند

۴

زنان در هرات زیر حاکمیت طالبان: «حتی هوای نفس کشیدن را از ما گرفته‌اند»

۵

زن ترکیه‌ای که شوهر افغانش مانع خروج او از افغانستان شده بود، به کشورش بازگشت