

علیرغم سختگیری شدید طالبان علیه فعالیتهای اجتماعی زنان، اتاق تجارت و صنایع زنان نمایشگاه صنایع دستی زنان را در کابل برگزار کرد.
مسئولان این اتاق به خبرنگاران گفتند که حدود دوصد زن سرمایهگذار از سراسر کشور، محصولات خود را در این نمایشگاه یکروزه به نمایش گذاشتند.
شرکتکنندگان این نمایشگاه، که روز شنبه (۱۳حوت) با عنوان «ابریشم» برگزار شد، گفتند که در پی به قدرت رسیدن طالبان، فعالیتهای اقتصادی زنان بهشدت محدود شد و بیشتر آنها به تولید صنایع دستی روی آوردهاند.
به گفته آنها، به دلیل این که فضای کاری برای زنان بهشدت محدود است، بیشتر بازرگانان و سرمایهگذاران زن فعالیتهای خود را بر محصولاتی متمرکز کردهاند که تولید آنها در کارگاههای کوچک و خانهها امکانپذیر است.
این وضعیت باعث شده که شمار تاجران و سرمایهگذاران زن در افغانستان تحت کنترول طالبان کاهش شدیدی داشته باشد.
به گفته اعضای اتاق تجارت زنان، پیش از روی کار آمدن طالبان، حدود هفت هزار زن مجوز فعالیت تجاری داشتند و صدها زن در زمینههای تولیدی سرمایهگذاری کرده بودند.
در نمایشگاه روز شنبه شماری از اعضای طالبان هم حضور یافتند و گفتند میدانند که زنان هم نیاز دارند در عرصههای اقتصادی کار کنند، ولی در مورد احتمال رفع محدودیتهای شدید علیه زنان اظهار نظری نکردند.
عبداللطیف نظری، معاون وزیر اقتصاد طالبان در این نمایشگاه گفت: «با تعامل تجاری و اقتصادی با کشورها، ما میخواهیم صادرات و تولیدات داخلی را تقویت و حمایت کنیم تا بتوانیم بسترها و زمینههای خودکفایی را در سالهای آینده در کشور فراهم کنیم.»
این در حالی است که طالبان زنان را از کار در نهادهای غیردولتی و آموزش و تدریس در دانشگاهها منع کردهاند.
این گروه همچنین به زنان دستور داده که بدون محرم شرعی از خانه بیرون نشوند و حجاب اجباری مورد نظر این گروه را به صورت کامل رعایت کنند.
وضع این محدودیتها اعتراضات گستردهای را در داخل افغانستان و همچنین انتقادهای فراوانی را در بیرون کشور در پی داشته، ولی این گروه صدای معترضان را ناشنیده گرفته است.