• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان از آغاز کارزار چهار روزه واکسین پولیو در ۳۱ ولایت افغانستان خبر داد

۲۲ حوت ۱۴۰۱، ۱۲:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۰:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت صحت عامه طالبان از آغاز کارزار چهار روزه واکسین فلج اطفال (پولیو) در ۳۱ ولایت افغانستان خبر داد. بر اساس اعلامیه این وزارت، در این کمپاین بیش از ۹.۴ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین خواهند شد. ولایات بامیان، دایکندی و غور و برخی ولسوالی‌های سردسیر شامل این کارزار نمی‌شوند.

طالبان نگفته که با خوب شدن هوا برای این مناطق برنامه تطبیق واکسین دارد یا خیر.

وزارت صحت عامه طالبان درآغاز ماه دلو امسال نیز کمپاین چهار روزه واکسین پولیو (فلج کودکان) را در ۱۶ ولایت افغانستان داشت.

براساس آمار صحت عامه طالبان، افغانستان در سال ۲۰۲۲ دو واقعه مثبت پولیو را در ولایت‌های کنر و پکتیکا ثبت کرده است.

افغانستان و پاکستان، تنها کشورهای هستند که تاکنون نتوانسته‌اند پولیو را محو کنند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

محدودیت‌های طالبان بر زنان؛ «کتابخانه زن» در کابل بسته شد

۲۲ حوت ۱۴۰۱، ۱۱:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)

مسئولان «کتابخانه زن» در پل سرخ کابل اعلام کردند که به‌ دلایل امنیتی و وضع محدودیت‌های طالبان بر زنان، این کتابخانه را بسته‌اند. بنیانگذاران این کتابخانه در بیانیه‌ای گفتند که در بیش از شش ماه فعالیت کتابخانه زن، طالبان دست‌کم دو بار به آن هجوم بردند و کتابخانه را بستند.

کتابخانه زن به تاریخ ۲ سنبله سال جاری از سوی شماری از فعالان زن در کابل افتتاح شد.

این زنان، هدف از ایجاد کتابخانه زن را فراهم‌سازی زمینه مطالعه و دسترسی به کتاب برای دختران و زنانی که در حاکمیت طالبان از آموزش و کار منع شده‌اند، عنوان کردند.

بنیانگذاران این کتابخانه در بیانیه‌ای که روز دوشنبه منتشر شد، گفته‌اند: «قفسه‌ها را خالی کردیم، در [کتابخانه زن] را قفل کردیم و کتاب‌ها را به خانه آوردیم. متاسفانه، در روزهایی که از همه جا زنگ دشمنی با دانش شنیده می‌شود و سرزمین ما در تاریکی فرو رفته است، یکی از امیدهای روشنگری در کابل خاموش شد.»

قفسه‌های خالی کتابخانه زن
100%
قفسه‌های خالی کتابخانه زن

به گفته مسئولان این کتابخانه، علاوه بر محدودیت‌های طالبان بر فعالیت زنان، فشارهای اقتصای نیز بار مشکلات کتابخانه زن را سنگین‌تر کرد.

طالبان در بیش از و یک‌ونیم سال گذشته، محدودیت‌های گسترده‌ای بر حضور زنان در حوزه‌های مختلف فعالیت اجتماعی وضع کرده است.

در حال حاضر، زنان و دختران از رفتن به مکاتب بالاتر از صنف ششم، حضور در دانشگاه‌ها و کار در موسسات ممنوع‌اند.

مسئولان کتابخانه زن می‌گویند: «در روزگاری که زنان در پستوی خانه محبوس شده‌اند و از قربانیان درجه یک جهل، افراطیت و تاریک‌اندیشی اند، گروهی از زنان کابل هرازگاهی در کتابخانه زن گردهم می‌آمدند، کتاب می‌خوانند، گفتگو می‌کردند و مبارزات و مطالبات‌شان را به بحث می‌گرفتند.»

«قتل یک صراف زیر شکنجه طالبان»؛ خانواده مقتول خواستار عدالت در حق مقتول شده است

۲۲ حوت ۱۴۰۱، ۱۰:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

خانواده یک صراف در شهر جلا‌آباد می‌گوید که راج‌ولی زیر شکنجه استخبارات طالبان به قتل رسیده است. رحمت‌ولی، برادر راج‌ولی به افغانستان اینترنشنال گفت که او از سران طالبان پاسخ می‌خواهد که برادرش به کدام جرم «زیر شکنجه» به قتل رسیده است. خانواده راج‌ولی خواستار عدالت شده است.

به گفته او، استخبارات طالبان نزدیک به دو هفته قبل راج‌ولی را از دکان اش بازداشت و به ریاست استخبارات این گروه در جلال‌آباد و بعدا به کابل منتقل کرد.

منابع دیگر هم به افغانستان اینترنشنال گفتند که این صراف در جریان یک هفته زیر شکنجه طالبان کشته و جسدش به یک سردخانه منتقل شده بود.

رحمت‌ولی برادر مقتول نیز این را تائید می‌کند و می‌گوید که چهارشنبه گذشته طالبان به خانواده و سران منطقه زنگ زد و گفت که بندی شما تحویل می‌دهیم، اما به جای زندانی جسد او را تحویل داد.

بعد از قتل راج‌ولی، بقیه صرافان در شهر جلال‌آباد نیز در هراس اند.

دو هفته پیش نیز جسد یک صراف از ولایت زابل بعد از سه روز مفقودی در چاه پیدا شد. گفته می‌شود، فرماندهان طالبان قرض‌دار این صراف بودند.

برنامه جهانی غذا: سال گذشته به ۲۳ میلیون نفر در افغانستان کمک کردیم

۲۲ حوت ۱۴۰۱، ۱۰:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)

برنامه جهانی غذا اعلام کرده که پارسال به ۲۳ میلیون نفر، از جمله ۱۲ میلیون زن و دختر مواجه با ناامنی غذایی در افغانستان کمک کرد. این سازمان روز دوشنبه (٢٢ حوت) در رشته‌توییتی نوشت که کمک‌رسانی به آنها به لطف حامیانی مانند بریتانیا، استرالیا و بانک توسعه آسیایی امکان‌پذیر شد.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در سال ۲۰۲۲ شمار نیازمندان به کمک در افغانستان را حدود ۲۵ میلیون نفر برآورد کرده بود.

این دفتر پیش‌بینی کرده بود که برای کمک به این نیامندان به چهار میلیارد و چهارصد میلیارد دالر نیاز است، ولی سازمان ملل در آغاز سال گذشته دو میلیارد و دوصد میلیارد دالر به دست داشت.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در سال جاری میلادی شمار نیازمندان را ۲۸ میلیون و سیصد هزار نفر برآورد کرده است.

این در حالی است که پیش از این روی کار آمدن طالبان، این آمار کمی بیش از شش میلیون نفر بود.

با به قدرت رسیدن طالبان در اسد ١٤٠٠، گسترش فقر و بیکاری، کاهش درآمد سرانه ملی، قطع شدن کمک‌های بین‌المللی و همچنین بی‌ثباتی سیاسی و خشکسالی باعث افزایش نیازمندی مردم به کمک‌ها شد.

صادرات پاکستان به افغانستان با ۳۲ درصد افزایش به ۶۵۸ میلیون دالر در هشت ماه رسید

۲۲ حوت ۱۴۰۱، ۰۸:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

روزنامه پاکستانی نیشن گزارش داده است که صادرات پاکستان به افغانستان با افزایش ۳۲ درصدی در هشت ماه اول سال مالی ۲۰۲۲ -۲۰۲۳ از ۵۰۰ میلیون به ۶۵۸ میلیون دالر رسیده است. طبق این گزارش، واردات پاکستان از افغانستان نیز ۲۴ درصد افزایش یافته و از ۵۴۴.۱۷ میلیون به ۶۷۵ میلیون رسیده است.

روزنامه نیشن روز دوشنبه در گزارشی نوشت که میزان تجارت بین دو کشور از جولای تا فبروری سال گذشته افزایش ۲۸ درصدی یافته و از ۱۳۳۳.۸۶ میلیون به ۱۰۴۴.۴ میلیون دالر رسیده است.

نیشن به افزایش صادرات تراکتور به افغانستان اشاره کرده که از جولای تا فبروری بیشترین رشد را به ثبت رسانده است. طبق این گزارش،‌ صادرات تراکتور با ۸۰۸ درصد افزایش از زیر یک میلیون دالر قبلی در سال مالی گذشته به ۷.۳۴ میلیون دالر در هشت ماهه اول سال مالی ۲۰۲۲-۲۳ رسید.

این روزنامه به نقل از منابع خود افزوده که صادرات موتورسیکلت نیز با ۵۹۱ درصد افزایش از کمتر از یک میلیون دالر به ۵.۴۹ میلیون دالر رسیده است.

نیشن نوشته که صادرات پارچه و چادر به افغانستان نسبت به سال مالی گذشته ۲۶۰ درصد افزایش یافته و از ۲.۸۴ میلیون دالر به ۱۰.۲۰ میلیون دالر رسیده است.

صادرات محصولات دارویی به افغانستان با ۲۱۴ درصد افزایش از ۲۸.۵۲ میلیون دالر قبلی به ۸۹.۶۰ میلیون دالر رسیده است. صادرات محصولات پلاستیکی به افغانستان از جولای تا فبروری ۱۶۵ درصد افزایش یافته است که از ۳.۰۲ میلیون دالر به ۸.۰۱ میلیون دالر رسیده است.

این روزنامه از افزایش صادرات کالای مختلف به خصوص مواد غذایی به افغانستان در هشت اول سال مالی گذشته خبر داده است.

وزیر صحت عامه طالبان: سالانه نیم میلیارد دالر برای درمان بیماران از افغانستان خارج می‌شود

۲۲ حوت ۱۴۰۱، ۰۶:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)

وزیر صحت عامه طالبان می‌گوید سالانه حدود نیم میلیارد دالر بخاطر درمان بیماران در بیرون از افغانستان مصرف می‌شود. قلندر عباد روز یکشنبه در یک نشست خبری از کادرهای طبی‌ای که افغانستان را ترک کرده‌اند، خواست به پزشکان داخل کشور آموزش بدهند.

به گفته او اگر پزشکان افغانستان آموزش ببینند این پول در خارج از کشور مصرف نخواهد شد.

این اظهارات در حالی انجام شده است که پزشکان بدون مرز بارها از فروپاشی نظام صحی در افغانستان هشدار داده است.

این سازمان جهانی در آخرین گزارش خود اعلام کرده بود که سیستم ناکارآمد، فقر گسترده و افزایش محدودیت در برابر زنان، بحران بشری را در افغانستان حاکم کرده است.

پزشکان بدون مرز در این گزارش پرسیده است: اگر دختران نتوانند درس بخوانند، نسل بعدی پزشک و پرستار از کجا خواهد آمد؟