

طبق گزارشها، روز سهشنبه دختران دستکم در ۲۸ مکتب در ایران به دلیل مسمومیت با مواد کیمیایی در شفاخانه بستری شده اند.
حکومت رسانهها را از پوشش خبری مسمومیت دختران منع کرده است. معاون وزیر داخله/کشور ایران عامل مسمومیت را «تمارض و شیطنت» دانشآموزان برای تعطیلی مکاتب گفته است.
روز سهشنبه بیشترین گزارشهای مسمومسازی سریالی دانشآموزان مربوط به مکاتب شاهینشهر و کامیاران در کرمانشاه و بندر گناوه بود. مکاتب دیگر در شهرهای کرج، شهریار، زنجان، بروجرد، کرمانشاه، مشهد، اصفهان، تبریز و اُشنویه هم هدف این حملات قرار گرفتهاند.
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، مدیران چند مدرسه در شهر بانه در استان کردستان خواهان آن شدند که خانوادهها، دانشآموزان را «تا زمان برقراری امنیت کامل» به مکتب نفرستند.
همزمان با این، تصویری از ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رسانههای داخل ایران در شبکههای اجتماعی منتشر شده که بر اساس آن رسانهها از پوشش اخبار مرتبط با مسمومیت دانشآموزان منع شدهاند.
به گزارش ایران اینترنشنال، وزارت ارشاد در این ابلاغیه خطاب به رسانهها آورده که «ادعای مسمومیتهای جدید در مدارس و محتواهای مشابه و مرتبط با این موضوع» که میتواند «امواج جدید نگرانکننده» در جامعه ایجاد کند، بهویژه به نقل از منابع «غیرمعتبر» از جمله برخی مسئولان استانی که ممکن است «توجیه نباشند»، در ابعاد ملی به کشور «آسیب جدی» میزند.
این وزارت از رسانهها خواسته است تا از انتشار اخبار در این زمینه «اکیدا» خودداری و تنها خبرهایی را منتشر کنند که از جانب وزارت آموزش و پرورش و وزارت کشور باشند.
آغاز دوباره مسمومسازی گسترده دختران دانشآموز در سال جدید در حالی است که با شروع تعطیلات نوروزی و بسته شدن مکاتب موضوع مسمومیت با مواد کیمیایی هم برای مدتی به حاشیه رفته بود.
سال گذشته دستکم ۱۳۰ دبستان و دبیرستان هدف حملات کیمیایی قرار گرفت و بر اساس گزارش برخی منابع حقوق بشری، دستکم پنج هزار دانشآموز در جریان این حملات مسموم شدند.
از آغاز پروژه مسمومسازی دختران دانشآموز در ایران بیش از چهار ماه میگذرد اما خبری از پیگیری قضایی و ادعای مقامات جمهوری اسلامی در مورد بازداشت متهمان نیست و به همین دلیل خشم شهروندان و والدین روز به روز نسبت به این حملات بیشتر میشود.
خانوادهها گمان میکنند که حملهکنندگان بخشی از سیستم جمهوری اسلامی اند و از این رو با آنان برخورد قاطع نمیشود.