گروهی از فعالان زن افغان با شرکت‌کنندگان نشست دوحه گفت‌وگو کردند

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۱

گروهی از زنان فعال از داخل و خارج از افغانستان، با شماری از شرکت‌کنندگان نشست دوحه به صورت آنلاین گفت‌وگو کردند.

شکریه بارکزی، دیپلومات دولت پیشین افغانستان که در این دیدار حضور داشت، گفت که شرکت‌کنندگان نشست دوحه به قطعنامه هفته گذشته سازمان ملل پابند هستند.

خانم بارکزی گفت که نمی‌تواند جزئیات مطرح شده این دیدار را توضیح دهد، ولی گفت: «موضع‌گیری نمایندگان ویژه کشورهای مختلف در نشست امروز ما را خوشبین ساخت، زیرا موضع آنان در حمایت از قطعنامه شورای امنیت ملل سازمان بود.»

خانم بارکزی افزود که در این نشست پیرامون وضعیت حقوق بشر، تعیین جایگاه زنان، موضع‌گیری رسمی سازمان ملل متحد در قبال افغانستان نیز بحث و گفت‌وگو شد.

در همین‌حال، خانم سحر احسان، یکی دیگر از اشتراک‌کنند‌گان نشست امروز، به افغانستان انترنشنال گفت: «بسیاری از اشتراک‌کنند‌گان نشست امروز از داخل افغانستان بودند که در مورد امنیت جانی زنان، تحصیل زنان و چالش‌های موجود در کشور بحث کردند و پیشنهادهای‌شان را ارائه کردند.»

به گفته خانم احسان، در این دیدار رینا امیری، نماینده امریکا برای زنان و حقوق بشر افغانستان، وزیر خارجه اندونزیا و شماری دیگر از شرکت‌کنندگان نشست دوحه حضور داشتند.

پس از این دیدار آنلاین، ماری اکرمی، دیگر فعال حقوق زنان در توییتی نوشت که حدود ۶۰ زن عضو ائتلافی که خود را با نام انگلیسی «Together Stronger» معرفی می‌کند، در این دیدار مجازی حضور داشتند.

خانم اکرمی افزوده که این دیدار آنلاین را رینا امیری، نماینده ویژه امریکا برای حقوق بشر و زنان افغانستان زمینه‌سازی کرده بود.

نشست دو روزه دوحه صبح روز دوشنبه (۱۱ ثور) با حضور‌ نمایندگان ویژه ۲۵ کشور جهان و سازمان بین‌المللی و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، برای گفت‌وگو درباره افغانستان برگزار شد.

این فعالان زن در حالی از دیدار مجازی با شماری از شرکت‌کنندگان نشست دوحه اظهار خوشبینی کردند که اعتراضات گسترده‌ای نسبت به احتمال طرح موضوع به رسمیت شناختن طالبان در این نشست به راه افتاد.

شمار قابل توجهی از زنان در کابل و تخار همایش‌های اعتراضی برگزار کردند و به رسمیت شناختن طالبان را به معنای به رسمیت شناختن «تروریسم» و «آپارتاید جنسیتی» دانستند.

همچنین مهاجران افغان در بیش از ۱۵ شهر جهان در راهپیمایی اعتراضی هشدار دادند که اگر سخنان آنها در مورد عدم رسمیت طالبان شنیده نشود، به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

اگرچه سخنگویان سازمان ملل گفته‌اند که در این نشست موضوع به رسمیت شناختن طالبان مطرح نمی‌شود، ولی یک منبع دیپلوماتیک در نشست دوحه گفته که این نشست آغاز فرایند به رسمیت شناختن طالبان است.

پربیننده‌ترین‌ها

دیدگاه
جهان‌نما
خبرها

پربیننده‌ترین ویدیو‌ها

رادیو

وقت روایت شماست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید