آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران افزایش یافته است

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۰

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داد که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در سه ماه نخست سال جاری بیش از یک چهارم افزایش یافته است.

این سازمان نگرانی خود را از سرعت تهران در غنی‌سازی اورانیوم ابراز داشته که به گفته آن به ۶۰ درصد رسیده است.

به این ترتیب، جمهوری اسلامی می‌تواند این اورانیوم را خیلی سریع برای ساخت سلاح‌های اتمی استفاده می کند. وال استریت جورنال به نقل از مقامات امریکایی گزارش داد که ایران در طول دستکم ۱۲ روز قادر به تولید سوخت بمب اتمی است.

در عین حال، آژانس چهارشنبه گفت که جمهوری اسلامی همکاری خود را با این سازمان برای نظارت بر فعالیت‌های اتمی آن بهبود بخشیده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که تهران با ذخیره سازی ۱۱۴کیلوگرام اورانیوم غنی شده، توانایی تهیه سوخت حداقل برای دو سلاح هسته‌ای را دارد.

در عین‌حال، کارشناسان می‌گویند که ایران نزدیک به دو متریک تُن اورانیوم با عیار پایین‌تر دارد که می‌تواند در ظرف چند هفته به اورانیوم با غنای بالا تبدیل شود.

سرعت انباشت اورانیوم غنی شده در ایران در حالی رو به افزایش است که مقامات اسرائیلی هشدار داده اند که تهران در صورت غنی‌سازی ۹۰درصدی، علیه آن اقدام نظامی خواهند کرد.

مقامات امریکایی و اروپایی طیف وسیعی از گزینه‌ها را به منظور جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای بررسی می‌کنند. چنانچه ایالات متحده لغو گسترده تحریم‌هایش را مشروط به توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران کرده است.

در همین حال ایران مدعی است که اهداف اتومی‌اش "کاملا صلح آمیز" بوده و "هرگز" به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست. به رغم این ادعا، فعالیت های هسته‌ای ایران پس از خروج امریکا از توافق اتمی برجام به شدت گسترش یافته است.

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا در ماه مارچ به کانگرس گفت که ایران توانایی ساخت یک سلاح اتمی را در ظرف چند ماه دارد.

از دیگرسو، آژانس بین المللی اتمی، اعلام موافقت ایران به منظور نصب دوربین ها در تاسیسات اصفهان را گام مهمی برای احیای دیپلماسی هسته‌ای می‌داند. ایران برای نخستین بار به بازرسان اجازه داده است که دستگاهی را برای نظارت بر سطح غنی سازی در فردو، تاسیسات غنی سازی زیرزمینی ایران، نصب کنند.

ایران در گذشته بسیاری از دوربین ها و تجهیزات آژانس را که ناظر بر برنامه غنی سازی ایران بود، حذف کرده بود.

دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ با این استدلال که گویا توافق هسته‌ای مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای نمی‌شود، امریکا را از توافق هسته ای خارج کرد.

واشنگتن گفته است که گزینه نظامی را برای جلوگیری از دسترسی جمهوری اسلامی به تسلیحات اتمی در نظر دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سپړنه
خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.