کمیته بین المللی نجات: اتحادیه اروپا نسبت به نیازهای پناهجویان افغان بیتوجه است
کمیته بینالمللی نجات چهارشنبه در گزارشی گفت که از بین ۲۷۰ هزار افغان واجد شرایط، فقط ۲۷۱ نفر در سال ۲۰۲۲ در کشورهای عضو اتحادیه اروپا اسکان داده شده اند. این کمیته میگوید که کشورهای اروپایی نیازهای پناهجویان افغان را نادیده گرفته اند.
پس از حاکمیت مجدد طالبان در افغانستان، موج تازه و گسترده مهاجرت افغانها شکل گرفته است. دهها هزار نفر مجبور به ترک کشور شدند و افغانها اکنون سومین جمعیت بزرگ پناهجو را در سرتاسر جهان تشکیل میدهند.
در گزارش کمیته نجات آمده که موانع زیادی در برابر پناهندگی افغانها در اروپا وجود دارد. این موانع شامل اخراج، برخورد ناعادلانه سیستم مهاجرتی اروپا و نگهداری پناهجویان افغان برای مدت طولانی در مراکز پناهجویی شبیه بازداشتگاه است.
آلمان بیشتر از هر کشور اروپایی دیگر پناهجویان افغان را پذیرفته است. حکومت آلمان اکتوبر سال گذشته برنامه پذیرش پناهجویان را اعلام کرد که بر بنیاد آن، تا پایان سال ۲۰۲۵ هر ماه ۱۰۰۰افغان را میپذیرد. اما بر اساس گزارش کمیته بین المللی نجات، از آن زمان تاکنون حتا یک پناهجوی افغان نیز از طریق این برنامه به آلمان نرسیده است.
با این حال، کریستوفر برگر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان، با اشاره به پذیرش ۳۰ هزار پناهجوی افغان، به سی ان ان گفت که حکومت آلمان در تلاش است تا روند اسکان مجدد پناهجویان افغان را تسریع بخشد.
او گفت: «حکومت آلمان شدیداً تلاش دارد که هرچه زودتر روندهای بررسی سوابق امنیتی پناهجویانی که قصد دارند[افغانستان] را ترک کنند، دوباره فعال کند تا انتقال آنان به آلمان سریعاً ادامه یابد.»