پژوهشهای علمی: افزایش گرما باعث افزایش افسردگی، جنایت، خشونت و خودکشی میشود
گزارشهایی که در مجله تایم منتشر شده نشان میدهند که تشدید گرما موجب افزایش جنایت، خشونت، خودکشی و حتی افسردگی میشود. جاش وورتزل، روانپزشک امریکایی گفته که خودکشی و اختلالات روانی در آغاز فصل تابستان همزمان با افزایش نوسانات دمای هوا شدت مییابد.
با افزایش سطح دمای هوا در کشورهای مختلف به ویژه آمریکا، پزشکان و دانشمندان دریافتهاند که بین گرمای شدید و سلامت روان ارتباط معنیداری برقرار است.
شباب وحید، متخصص بهداشت روان در دانشگاه جورج تاون، در مقالهای در مجله پزشکی لنست در امریکا نوشته که حتی افزایش یک درجه بالاتر از میزان عادی دمای هوا، زمینهساز افسردگی و اضطراب در میان افراد میشود.
به همینترتیب، پژوهش مارشال برک، استاد محیط زیست در دانشگاه استنفورد، حاکی از ارتباط بین افزایش دمای هوا با خودکشی است. او در این مقاله اشاره کرده که افزایش یک درجه سانتیگراد در دمای متوسط هوا در امریکا موجب افزایش یک درصد خودکشی شده است.
در همینحال، رابین کوپر، استاد دانشگاه کالیفرنیا از تاثیرات تغییرات آب و هوا بر تعاملات اجتماعی و رفاه شخصی سخن گفته و آن را «تهدید جدی» برای ثبات روانی دانسته است.
آقای کوپر با اشاره به تغییرات آب و هوا نوشته که اتحادیه روانپزشکان باید تغییرات آب و هوا را به عنوان یکی از عوامل بحران سلامت روان مدنظر گیرد و مشمول مراقبتهای بهداشتی کند.
تغییرات آب و هوا بهویژه شدت گرما بر بیخوابی نیز تاثیرگذار است. آقای کوپر با اشاره به تاثیرات کمخوابی در از دست رفتن حافظه، کاهش تمرکز و افزایش تحریکپذیری گفته که خواب بیکیفیت یا کمخوابی یکی از عوامل میانی کاهش سلامت روان است.
او افزوده است که گرمای شدید بر انتقالدهنده عصبی سروتونین، یکی از مهمترین تنظیمکنندههای خلقوخو، تاثیرگذار است و باعث پرخاشگری میشود.
علاقه فزاینده روانپزشکان برای مطالعه و تحقیق پیرامون تاثیر دمای هوا بر سلامت روان، بیانگر اهمیت روزافزون این موضوع است.
آقای وورتزل گفته: "تغییرات آب و هوا اکنون به عنوان نگرانی شماره یک بهداشت عمومی در نظر گرفته میشود. اما درک کافی از چگونگی تأثیر آن بر سلامت روان وجود ندارد. برای ما که در حال حاضر بیشتر در مورد چگونگی درک تأثیرات گرما بر مغز سرمایهگذاری نکنیم، مایه تاسف است."
به گفته او، خطر گرمای شدید، آینده زندگی میلیاردها نفر را تهدید میکند.