فعالان مدنی سفر اخیر هیئت تجاری امریکا به کابل را لابی برای طالبان خواندند
در پی سفر رئیس اتاق تجارت امریکا و افغانستان به کابل و دیدار او با مقامات طالبان، شماری از مدافعان حقوق زنان نسبت به تعامل اقتصادی این نهاد با «رژیم آپارتاید جنسیتی طالبان» اظهار نگرانی کردند. این فعالان در بیانیهای گفتند این سفر تایید سیاستهای طالبان و لابی برای این گروه است.
جفری گریکو، رئیس اتاق تجارت امریکا و افغانستان، برای نخستینبار پس از تسلط طالبان بر افغانستان در ۱۵ سنبله به کابل سفر کرد و با ملا عبدالغنی برادر و شماری از نمایندگان بخش خصوصی در کابل دیدار کرد.
بیش از صد فعال مدنی و حامی حقوق زنان در این بیانیه تاکید کردند سفر اخیر این هیئت برای مشروعیت بخشی به طالبان کمک میکند.
این فعالان خواهان روشنسازی موضع «انجمن بینالمللی عملیات ثبات؛ آیاساوا» در مورد وضعیت بحرانی حقوق زنان بهویژه آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدهاند.
آنان میگویند که تقویت روابط اقتصادی با «رژیم آپارتاید جنسیتی» و ارتباط با مقامات طالبان در لیست سیاه، به شدت آزاردهنده است.
در بیانیه این فعالان آمده است که این دیدارها با ماموریت «آیاساوا» در تضاد است زیرا در آییننامه این سازمان آمده است که به همه قوانین بینالمللی بشردوستانه از جمله اعلامیه جهانی حقوقبشر متعهد است.
در این بیانیه گفته شده که تعامل تجاری با رژیمی که از سوی هیچکشوری به رسمیت شناخته نشده و به نقض حقوقبشر متهم است، با اصول سازمان ملل مغایرت دارد.
بیش از صد زن و مرد حامی زنان در این بیانیه هشدار دادند که چنین تعاملاتی میتواند به اعتبار این سازمان صدمه بزند.
در بیانیه گفته شده که اقدامات اخیر «آیاساوا» نشاندهنده «یک تغییر خطرناک است که به نظر میرسد در عوض تعهد خود به اصول زنان، صلح و امنیت سازمان ملل، به تقویت روابط با رژیم آپارتاید جنسیتی متمرکز شده است.»
طالبان روز چهارشنبه ۱۵ سنبله از برگزاری کنفرانسی زیر عنوان "روابط تجارتی و اقتصادی افغانستان" در کابل خبر داد. مقامات طالبان گفتند این کنفرانس از سوی اتاق تجارت امریکا و افغانستان و شورای تجارتی افغانستان برگزار شده است.