خونبارترین حملات دهشتافگنانه در پاکستان در جریان سال ۲۰۲۳
از سال گذشته که آتشبس میان طالبان پاکستان و دولت این کشور شکست خورد، ستیزهجویان مجموعهای از حملات خونبار را در شهرهای مختلف پاکستان سازماندهی کردند. رویترز برخی حملات خونبار داعش خراسان، تیتیپی و ارتش آزادیبخش بلوچ در ۲۰۲۳ را مرور کرده است.
آخرین باری که حملات تروریستی پاکستان را تکان داد روز جمعه، هفتم میزان بود. در این روز یک حمله انتحاری در بلوچستان ۵۷ کشته و بیش از ۶۰ زخمی برجا گذاشت. در حمله دیگری در همین روز در ایالت خیبرپختونخوا پنج نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این دو حمله را بهعهده نگرفته است.
تحریک طالبان پاکستان که هدف خود را تطبیق قوانین اسلامی در پاکستان اعلام کرده و از طالبان در افغانستان الگو میگیرد، اعلام کرده که در حملات روز جمعه در بلوچستان و خیبرپختونخوا نقشی نداشته است.
جنوری
در گزارشی که رویترز، روز شنبه، هشتم میزان، منتشر کرد آمده که یک بمبگذاری انتحاری در اوایل سال میلادی در داخل یک مسجد پر ازدحام در یک مجتمع امنیتی در شهر پیشاور، در شمال غربی پاکستان، خود را منفجر کرد. این حمله موجب مرگ دستکم صد نفر و زخمی شدن بیش از ۵۷ نفر دیگر شد.
اکثریت قربانیان این حمله نیروهای امنیتی پاکستان بودند.
حمله مرگبار در مسجدی در پیشاور، پس از دو بمبگذاری خونین انتحاری در کلیسایی در ماه سپتامبر ۲۰۱۳، مرگبارترین حملهای بود که پیشاور را تکان داد.
جماعتالاحرار، یکی از جناحهای تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی)، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
با این حال محمد خراسانی، سخنگوی تحریک طالبان پاکستان گفت که این گروه مساجد و اماکن مذهبی را هدف قرار نمیدهد.
مارچ
یک بمبگذار انتحاری در ششم مارچ با یک موتورسیکلت به کامیون پولیس در جنوبغربی پاکستان کوبید و ۹ نیروی امنیتی پاکستان را در نزدیکی بلوچستان کشت.
داعش خراسان مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
اپریل
انفجاری در دهم اپریل، یک خودرو پولیس را در بازاری در کویته هدف قرار داد و سبب جان باختن چهار نفر و زخمی شدن ۱۵ تن دیگر شد.
گروه جداییطلب «ارتش آزادیبخش بلوچستان» مسئولیت حمله را بر عهده گرفت.
در همین ماه دو انفجار در یک انبار مهمات ضد تروریسم در دره سوات در شمالغربی پاکستان، حداقل ۱۷ نفر را کشت و بیش از ۵۰ نفر را زخمی کرد. اکثر جانباختگان این حمله پولیس بودند.
رئیس پلیس دره سوات گفت کارشناسان از محل بازدید کردند اما هیچ مدرکی دال بر حمله ستیزهجویان پیدا نکردند.
جولای
در ۳۱ جولای، دستکم ۶۳ نفر در یک انفجار انتحاری در یک گردهمایی سیاسی سازماندهی شده توسط حزب محافظهکار جمعیت علمای اسلام کشته شدند.
جمعیت علمای اسلام پاکستان به دلیل ارتباطش با اسلامگرایان تندرو در افغانستان و پاکستان معروف است. با این حال این حزب، در پاکستان فعالیت سیاسی دارد و حملات ستیزهجویانی را که به دنبال سرنگونی دولت پاکستان هستند، نکوهش میکند.
داعش خراسان مسئولیت این حمله انتحاری را بر عهده گرفت. این حمله در آستانه انتخابات در پاکستان انجام شد و نگرانیهای امنیتی را تشدید کرد.
پس از سال ۲۰۱۸، این مرگبارترین حمله در پاکستان بود که یک تجمع سیاسی را در آستانه انتخابات هدف قرار میداد.
اگست
در ۳۱ اگست در شمالغربی پاکستان، ۹ سرباز بر اثر انفجار یک بمبگذار انتحاری سوار بر موتورسیکلت، کشته شدند.
موسسه مطالعات منازعه و امنیت پاکستان در ماه گذشته، ۹۹ رویداد تروریستی را ثبت کرده که منجر به مرگ ۱۱۲ نفر و زخمی شدن ۸۷ نفر شده است.
براساس گزارش این مرکز تحقیقاتی، حملات تروریستی در ماه اگست در مقایسه با ماه جولای ۸۳ درصد افزایش داشته و از سال ۲۰۱۴ به اینسو، این بالاترین آمار حملات تروریستی است که در جریان یک ماه در پاکستان ثبت شده است.