تمنا زریاب از آلمان خواست پناهندگی افرادی را بازبینی کند که از طالبان در کلن استقبال کردند
تمنا زریاب پریانی، فعال حقوق زنان از آلمان خواست پرونده پناهندگی افغانهایی را بازبینی کند که در استقبال از نماینده طالبان در کلن نقش داشتند. خانم پریانی گفته این افراد با استقبال از طالبان در کلن نشان دادند که ادعایشان درباره در خطر بودن جانشان در افغانستان حقیقت ندارد.
این عضو جنبش زنان افغانستان همچنین تاکید کرده است که حضور حامیان طالبان در کلن میتواند امنیت آلمان را به خطر بیندازد.
او حضور نماینده طالبان در کلن را «توهین آشکار به تمام زنان، قربانیان ترویسم و مردم افغانستان» دانسته است.
در همین حال مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت نیز میگوید این جبهه نسبت به سخنرانی «یک تروریست شناختهشده طالبان» در آلمان عمیقا نگران است.
علیمیثم نظری از مقامات آلمانی خواسته اطمینان حاصل کنند که کشورشان به سکوی «ترویج تروریسم و دیدگاههای افراطی» بدل نخواهد شد.
سخنرانی عبدالباری عمر، سرپرست اداره غذا و ادویه طالبان در یک مرکز اسلامی در شهر کلن آلمان برای گروهی از افغانهای ساکن در این شهر، واکنشبرانگیز شده است.
مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان گفته که «ایدئولوژی نسلکشی و توتالیتری» که این مقام طالبان از آن طرفداری میکند، نه تنها تهدیدی برای افغانستان، بلکه تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است.
آقای نظری تاکید کرده که در زمانی که تهدید تروریسم در بسیاری از مناطق جهان افزایش یافته، برای امنیت مردم «این امر حیاتی است که علیه سکوی هر شکلی از تروریسم متحد باشیم.»
شمار قابل توجهی از افغانها و برخی از مقامهای آلمانی از حضور و سخنرانی عبدالباری عمر در یک مرکز اسلامی در آلمان انتقاد کردهاند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در پستی در صفحه کاربری خود در شبکه اکس نوشت که عبدالباری عمر درباره «امنیت، بازسازی و آبادی» کشور سخن گفته و از آنها دعوت کرده است که از سرمایه خود برای آبادی کشور استفاده کنند.
تیم آخترمایر، عضو و رئیس فراکسیون حزب سبزها در پارلمان ایالتی نوردراین وستفالن نیز به حضور این مقام طالبان واکنش نشان داد. او در شبکه اکس نوشت: «آنچه در کلن اتفاق افتاد غیر قابل قبول است؛ در آلمان به دشمنان آدمها، طالبان، فضا داده میشود.»
به دنبال واکنشها، وزارت خارجه آلمان حضور و سخنرانی مقام طالبان در کلن را محکوم کرد و گفت در حال بررسی چگونگی ورود او به آلمان است.
این وزارت تاکید کرده که طالبان را به رسمیت نمیشناسد و به این مقام طالبان ویزا صادر نکرده است.
در همین حال، اتحادیه ترکی-اسلامی برای امور دینی، که آقای عمر در یکی از ساختمانهای آن در شهر کلن سخنرانی کرد، در اعلامیهای نوشت که از اعتماد این اتحادیه «سوءاستفاده» شده است.
این اتحادیه افزوده که یک انجمن افغانها برای برگزاری مناسک عبادی درخواست کرده بود، اما این مراسم به همایش سیاسی تبدیل شد و فردی در آن سخنرانی کرد که برای این اتحادیه «ناشناخته» بود.
عبدالباری عمر در سخنانی در دفاع از حکومت طالبان گفت که مردم باید بدون توجه به اخبار رسانهها به «دستاوردهای طالبان» توجه کنند. او تصاویر ویدئویی سخنرانی خود در این همایش را هم در صفحه کاربری خود در شبکه اکس پخش کرده است.
خبرگزاری باختر در ۱۵ عقرب خبر داد که عبدالباری عمر به منظور اشتراک در «دومین نشست انجمن جهانی تولیدات محلی» به هالند رفت.