وبسایت رسمی طالبان اقدام رئیسجمهور چین برای پذیرش اعتمادنامه سفیر این گروه را «نوعی به رسمیت شناختن» حکومت طالبان دانسته است.
به باور طالبان، چین نخستین کشوری است که «حصار» را شکست و گام بیپیشینهای برای به «رسمیتشناسی» این گروه برداشت.
وزارت خارجه طالبان روز چهارشنبه اعلام کرد که شی جینپینگ، رئيسجمهور چین، اعتمادنامه بلال کریمی، سفیر این گروه را به صورت رسمی پذیرفته است.
با این حال، چین هنوز به صورت رسمی اعلام نکرده که حکومت طالبان را به عنوان حکومت افغانستان به رسمیت میشناسد.
تا اکنون هیچ کشوری دیگر و مجامع بینالمللی هم حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
در وبسایت طالبان آمده است که پیش از این رئیسالوزرای این گروه اعتمادنامه سفیر چین را پذیرفته بود.
طالبان در این مطلب نوشته است که قدرتهای منطقه و جهان، که در افغانستان شکستخوردند و عقبنشینی کردند، میخواستند که افغانستان را منزوی کنند و حکومت طالبان را از نظر سیاسی و اقتصادی به چالش بکشند.
طالبان مدعی شده است که از آغاز تسلط دوباره این گروه بر افغانستان، بسیاری از کشورها خواهان روابط «حسنه و عمیق» با طالبان بودند. به گفته طالبان اما قدرتهای منطقه مانع آنها برای به رسمیت شناختن طالبان شدهاند.
طالبان از قدرتهای بزرگ منطقه نامی نبرده است. طالبان تاکید کرده است که این قدرتها کشورهایی را که مایل بودند این گروه را به رسمیت بشناسند «تحت فشار» قرار دادهاند.
در این مطلب زیر عنوان «گامی دیگر به سوی به رسمیتشناسی» آمده است: «چین اولین کشوری است که این حصار را شکست و قطبهای صاحب قدرت منطقه را به چالش کشید و برحسب منافع دو طرفهاش در افغانستان، گام بیسابقهای در [به] رسمیتشناسی افغانستان گذاشت.»
طالبان در این مطلب ابراز امیداری کرده که کشورهای دیگر با پیروی از چین طالبان را به رسمیت بشناسند. طالبان گفته قدرت امریکا اکنون «رو به انحطاط است.»
سخنگوی وزارت خارجه امریکا در واکنش به دریافت اعتمادنامه سفیر طالبان از سوی رئیسجمهور چین گفت که هنوز موضع بیجینگ در قبال به رسمیتشناختن طالبان واضح نیست.
متیو میلر گفت که پس از شنیدن اظهارات رسمی حکومت چین، در این مورد ابراز نظر خواهد کرد.