مقام پاکستانی: طالبان موضع رسمی خود در مورد خط دیورند را با اسلام‌آباد شریک نکرده است

سرپرست وزارت اطلاعات ایالت بلوچستان در مصاحبه با افغانستان اینترنشنال‌ گفت که طالبان موضع رسمی خود درباره خط دیورند را با پاکستان در میان نگذاشته است. جان اچکزی کاربرد عبارت «خط فرضی» درباره مرز مشترک افغانستان و پاکستان را «احمقانه» خواند.

او در گفت‌وگوی روز جمعه (چهارم حوت) خود با افغانستان اینترنشنال، مرز میان افغانستان و پاکستان را «مرز رسمی» و پذیرفته‌‍شده بین‌المللی خواند.

آقای اچکزی با تاکید بر این که پاکستان در این مورد هیچ مشکلی با طالبان ندارد، گفت: «اگر کسی این خواب احمقانه را می‌بیند که این مرز خط فرضی است، این یک خواب می‌تواند باشد.»

شیرمحمد عباس استانکزی، معین وزارت خارجه طالبان، اخیرا در سالروز خروج ارتش شوروی از افغانستان، گفته بود که میان افغانستان و پاکستان مرز رسمی وجود ندارد، بلکه یک «خط فرضی» وجود دارد.

این مقام طالبان تاکید کرده بود که این گروه «خط فرضی» دیورند را به عنوان مرز رسمی میان دو کشور به هیچ وجه قبول ندارد.

جان اچکزی در واکنش به این اظهارات آقای استانکزی، اظهارات او را «عوام‌فریبی» و «به دستور» کشورهایی چون هند دانست.

این مقام پاکستانی گفت: «طالبان به صورت رسمی موضع خود را در این مورد با پاکستان شریک نکرده است. بعضی مقام‌های طالبان مانند آقای استانکزی اگر این حرف را گفته باشد، باور شخصی من این است که ممکن است او به تشویق هند یا حلقات دیگر این سخنان را گفته باشد.»

وزیر اطلاعات حکومت ایالتی بلوچستان پاکستان افزود که طالبان برای کاهش فشارهای افکار عمومی ناشی از بیکاری، فقر و مهاجرت تلاش دارند افکار عومی را منحرف کنند.

آقای اچکزی گفت: «بعضی سیاستمداران در بعضی حکومت‌ها به دلیل مجبوریت‌های داخلی و برای منحرف کردن افکار عامه از مشکلات داخلی به یک دشمن نیاز دارند که گاهی با همسایه روابط‌شان خراب می‌شود. به همین دلیل، یک مقام بلندپایه طالبان برای اینکه توجه مردم را از بعضی مسایل بسیار جدی به سوی پاکستان جلب کند، این موضع عوام‌فریبانه را برای جلب حمایت مردم گفته است.»

کاربرد اصطلاح «فرضی» در مورد مرز میان افغانستان و پاکستان در دوره ریاست جمهوری حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، زمانی رایج شد که او در دستوری از نهادهای دولتی خواست که خط دیورند را «فرضی» بخوانند.