بنیاد ملاله: برای به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان کار می‌کنیم

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۷

بنیاد ملاله به مناسبت هشتم مارچ، روز جهانی زن با نگرانی از وضعیت زنان و دختران در افغانستان گفت برای به رسمیت شناختن «آپارتاید جنسیتی» در این کشور تلاش می‌کند.

این بنیاد در اعلامیه‌ای نوشت میلیون‌ها زن و دختر در افغانستان از حقوق خود محروم‌اند.

بنیاد ملاله روز پنجشنبه (١٧ حوت) اعلامیه‌ای را به مناسبت هشتم مارچ، روز جهانی زن منتشر کرد.

در اعلامیه این بنیاد آمده است طالبان در بیش از دو و نیم سال گذشته بیش از ٨٠ فرمان برای محدود کردن زنان و دختران در افغانستان صادر کرده است.

این بنیاد نوشت برای به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان به کارزار فعالان حقوق زن، کارشناسان حقوقی و مدافعان حقوق بشر پیوسته است.

این نهاد همچنین از رهبران کشورهای شرکت‌کننده در ششمین نشست کمیته مجمع عمومی سازمان ملل خواست آپارتاید جنسیتی را به رسمیت بشناسند و طالبان و کسانی را که به این گروه کمک می‌کنند، مسئول نقض حقوق اساسی زنان و دختران بدانند.

طبق اعلامیه: « آپارتاید جنسیتی زمانی رخ می‌دهد که قوانین، احکام و سیاست‌ها دختران و زنان را از زندگی و فضاهای عمومی محروم می‌کنند. این سیستمی است که به هدف حفظ ظلم و ستم سیستماتیک نهادینه شده و سلطه یک گروه جنسیتی بر گروه دیگر عمل می‌کند.»

در اعلامیه تاکید شده که گزینه‌های موجود برای به چالش کشیدن اقدامات طالبان از داخل و خارج کشور بسیار محدود است.

سحر حلیم‌زی، مدیر ابتکار بنیاد ملاله در افغانستان گفت: «هدف بنیاد ملاله از گنجاندن آپارتاید جنسیتی در کنوانسیون جنایات علیه بشریت، ایجاد یک سابقه حقوقی جهانی و ایجاد زمینه‌ برای پاسخگویی و حفظ کرامت انسانی است.»

بنیاد آموزشی خیریه ملاله پیش از سقوط طالبان در افغانستان فعال بود و با سازمان‌های محلی در باره فراهم‌سازی فرصت‌های آموزشی برای دختران کار می‌کرد.

طالبان در بیش از دو و نیم سال حاکمیت‌شان در افغانستان، محدودیت‌های سختگیرانه‌ای بر زنان وضع کرده است. زنان از حقوق اساسی خود مثل آموزش، کار، ورزش، سفر، رفتن به پارک و گشت‌وگذار آزادانه و بدون ترس در خیابان‌ها در افغانستان محروم شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.