امریکا تسلیحات و مهمات ضبط شده از سپاه پاسداران ایران را به اوکراین فرستاد
ستاد فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام) اعلام کرد حکومت این کشور تسلیحات و مهمات ضبط شده از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به اوکراین انتقال داده است تا کییف از آن در برابر تهاجم روسیه و برای دفاع از خود استفاده کند.
سپاه پاسداران این تسلیحات و مهمات را در مقاطع زمانی مختلف برای حوثیهای یمن ارسال کرده بود اما محمولهها در میانه راه، به دست نظامیان امریکایی مستقر در منطقه مصادره شدند.
سنتکام روز سهشنبه ۲۱ حمل در بیانیهای در رسانه اجتماعی اکس نوشت این تسلیحات شامل پنج هزار کلاشنیکف، مسلسل، تفنگ برای تکتیرانداز و آرپیجی و همچنین بیش از ۵۰۰ هزار گلوله بودند که از چهار کشتی مختلف کشف شدند که قصد انتقال آنها را به یمن داشتند.
این محمولهها در فاصله زمانی یکم جوزا ۱۴۰۰ تا ۲۶ دلو ۱۴۰۱ شناسایی و ضبط شدند.
حکومت امریکا که مالکیت این محمولهها را روز ۱۰ قوس ۱۴۰۲ با حکم وزرات عدلیه این کشور علیه سپاه پاسداران به دست آورده بود، آنها را در ۱۶ حمل امسال در اختیار اوکراین قرار داد.
ستاد فرماندهی مرکزی امریکا در بیانیه خود اقدام سپاه پاسداران را در قاچاق سلاح به یمن مغایر با قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست.
این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید، بر منع اقدامات بیثباتکننده در یمن نظیر ارسال تسلیحات به این کشور تاکید میکند.
در ادامه بیانیه سنتکام آمده است واشنگتن خود را متعهد میداند تا در کنار متحدان و شرکای خود، با «جریان مرگبار» کمکهای تسلیحاتی ایران در منطقه مقابله کند و در این راه، از کلیه ابزارهای قانونی، از جمله تحریمهای امریکا و سازمان ملل بهره میگیرد.
سنتکام پشتیبانی حکومت ایران از گروههای مسلح در خاورمیانه را تهدیدی علیه امنیت منطقهای و بینالمللی توصیف کرد و گفت اقدامات جمهوری اسلامی خطری برای شهروندان، دیپلوماتها و نظامیان امریکا و متحدان آن به شمار میرود.
از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل، حوثیهای یمن، از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی، با حمله به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ، تنگه بابالمندب و خلیج عدن، امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداختهاند.
انتقال تسلیحات و مهمات جمهوری اسلامی به اوکراین همزمان با همراهی حکومت ایران با مسکو است. تهران از متحدان اصلی روسیه در جنگ با اوکراین بوده است.
جمهوری اسلامی متهم است پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.