• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

امریکا و اغلب کشورهای غربی مراسم تحلیف ولادیمیر پوتین در روز سه‌شنبه را تحریم کردند

۱۸ ثور ۱۴۰۳، ۰۱:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

امریکا و اغلب کشورهای عضو اتحادیه اروپا مراسم سوگند ریاست‌جمهوری ولادیمیر پوتین در روز سه‌شنبه، ۱۸ ثور، در کرملین را تحریم کردند، اما انتظار می‌رود فرانسه و برخی کشورهای اروپایی دیگر، به رغم درخواست اوکراین، نماینده‌ای به مسکو بفرستند.

پوتین تنها چند هفته پس از مرگ برجسته‌ترین رقیب او، الکسی ناوالنی در زندان، در انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه مارچ به یک پیروزی قاطع رسید تا برای شش دیگر، رهبری روسیه را در دست داشته باشد. دولت‌های غربی این انتخابات را غیرعادلانه و غیر دموکراتیک دانستند.

ولادیمیر پوتین در انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه اعلام پیروزی کرد و گفت ریاست‌جمهوری مجدد او موجب قوی و موثرتر شدن کشورش خواهد شد.

امریکا و اوکراین انتخابات روسیه را فاقد مشروعیت و آزادی خوانده‌اند و مخالفان پوتین در شهرهای مختلف اروپا تجمعات اعتراضی برگزار کردند.

ولادیمیر پوتین روز یکشنبه ۲۷ حوت، اعلام پیروزی کرد تا برای یک دوره شش ساله دیگر رئيس‌جمهور روسیه شود. این پنجمین دوره‌ای است که او در منصب ریاست‌جمهوری بر این کشور حکمرانی خواهد کرد.

میزان آرای پوتین حدود ۸۷ درصد اعلام شده است. او در سخنرانی اعلام پیروزی خود گفت: «پیروزی من نشان می‌دهد که روسیه چه‌قدر در انتخاب مسیر فعلی خود درست عمل کرده است.»

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا، روز دوشنبه ۱۷ ثور، به خبرنگاران گفت: «ما در مراسم تحلیف پوتین نماینده‌ای نخواهیم داشت. ما آن انتخابات را آزاد و عادلانه ندانستیم، اما او رئیس‌جمهور روسیه است و قرار است در این سمت به کار خود ادامه دهد.»

بریتانیا، آلمان و کانادا نیز اعلام کردند که هیچ کسی را برای شرکت در این مراسم به مسکو نخواهند فرستاد.

روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که رزمایش‌های تاکتیکی هسته‌ای برگزار می‌کند.

وزارت امور خارجه اوکراین روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «اوکراین هیچ دلیل قانونی برای به رسمیت شناختن پوتین به‌عنوان رئيس‌جمهور منتخب دموکراتیک و قانونی فدراسیون روسیه نمی‌بیند.»

در این بیانیه گفته شده است که مراسم تحلیف روز سه شنبه، به دنبال ایجاد «توهم قانونی بودن برای ماندن تقریبا مادام‌العمر شخصی در قدرت است که فدراسیون روسیه را به یک کشور متجاوز و رژیم حاکم بر آن را به یک دیکتاتوری تبدیل کرده است.»

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، یک مقام ارشد کرملین گفت که روسای تمام نمایندگی‌های دیپلماتیک خارجی در مسکو برای شرکت در مراسم تحلیف پوتین دعوت شده‌اند.

سخنگوی اتحادیه اروپا گفت سفیر این اتحادیه در روسیه با توجه به موضع اکثر کشورهای عضو اتحادیه در این مراسم شرکت نخواهد کرد.

یک دیپلومات اروپایی گفت ۲۰ کشور عضو اتحادیه اروپا این مراسم را تحریم خواهند کرد، اما انتظار می‌رود که هفت کشور دیگر نماینده خود را به مسکو بفرستند.

دو منبع دیپلماتیک به خبرگزاری رویترز گفتند که انتظار می‌رود به غیر از فرانسه، مجارستان و اسلواکی هم نمایندگانی به مراسم تحلیف پوتین بفرستند.

بدون تمایل به تغییر رژیم

امانوئل مکرون، رئيس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه، هم‌زمان با دیدار با شی جین پینگ، همتای چینی‌اش، در پاریس گفت: «ما با روسیه یا مردم روسیه در جنگ نیستیم و هیچ تمایلی برای تغییر رژیم در مسکو نداریم.»

یک منبع دیپلوماتیک در پاریس با تاکید بر اختلافات موجود در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد نحوه برخورد با روسیه گفت: «سفیر فرانسه در مسکو، نماینده پاریس در مراسم تحلیف ولادیمیر پوتین خواهد بود.»

این منبع گفت که فرانسه پیشتر زمینه سرکوبی را که انتخابات در بستر آن برگزار شد، محروم کردن رای‌دهندگان از انتخاب واقعی، و همچنین سازماندهی انتخابات در سرزمین‌های اوکراینی تحت اشغال روسیه را محکوم کرده بود.

روابط فرانسه و روسیه در ماه‌های اخیر به دلیل افزایش حمایت پاریس از کی‌یف بدتر شده است.

مکرون هفته گذشته اعزام نیرو به اوکراین را رد نکرد و گفت اگر روسیه از خطوط مقدم اوکراین عبور کند، در صورتی که کی‌یف درخواست حمایت کند، در نظر گرفتن چنین درخواستی و اعزام نیرو به اوکراین، اقدامی مشروع خواهد بود.

کشورهای حوزه بالتیک نیز که دیگر نمایندگانی در مسکو ندارند، قاطعانه حضور در مراسم تحلیف پوتین را رد کرده‌اند.

گابریلیوس لاندسبرگیس، وزیر امور خارجه لیتوانیا، گفت:«ما معتقدیم که انزوای روسیه و به ویژه رهبر جنایتکار آن باید ادامه یابد. شرکت در مراسم تحلیف پوتین برای لیتوانیا قابل قبول نیست. اولویت ما حمایت از اوکراین و مردم آن است که علیه تجاوز روسیه مبارزه می‌کنند.»

پربازدیدترین‌ها

قاضی‌القضات طالبان: نظام بر پایه ظلم دوام نمی‌آورد
۱

قاضی‌القضات طالبان: نظام بر پایه ظلم دوام نمی‌آورد

۲

فرهمند: تورکستان‌خواهان در مرزهای رسمی افغانستان خواهان حقوق‌ شهروندی‌اند

۳

طالبان: اشرف غنی حق دارد به افغانستان برگردد

۴

روحانی برجسته شیعه از طالبان خواست به بازداشت‌ علما و «تحقیر شیعیان» پایان دهد

۵

کارشناس حکومت ایران: ما بودیم که طالبان را حمایت کردیم، نه پاکستان، ترکیه و سعودی

•
•
•

مطالب بیشتر

حمله راکتی از نوار غزه به شهر سدروت در جنوب اسرائیل

۱۷ ثور ۱۴۰۳، ۲۱:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)

گردان‌های قدس، شاخه نظامی گروه فلسطینی جهاد اسلامی روز دوشنبه اعلام کرد که راکت‌هایی از نوار غزه به سوی منطقه سدروت در جنوب اسرائیل شلیک کرده است. همزمان با این، کابینه جنگ اسرائیل به اتفاق آرا به ادامه عملیات نظامی در رفح رای داد.

پایگاه خبری تایمز اسرائیل گزارش داد که چندین راکت از غزه به جنوب اسرائیل شلیک شدند که ترکش یکی از این پرتابه‌ها به خانه‌ای در شهر سدروت اصابت کرد.

پذیرش طرح آتش‌بس از سوی حماس امیدواری نسبت به پایان موقت جنگ در غزه ایجاد کرده و فشارها را در داخل اسرائیل برای پذیرش آتش بس با حماس که می تواند به رهایی گروگان‌ها منجر شود، افزایش داده است.

با این حال، بنی گانتز، عضو کابینه جنگ اسرائیل اعلام کرد که میان پیشنهاد آتش‌بس حماس و خواسته‌های اسرائیل فاصله زیادی وجود دارد. او گفت طرح آتش‌بسی که حماس تایید کرده، با آن‌چه پیش‌تر اسرائیل در مذاکرات با میانجی‌گران به آن رسیده بود، مطابقت ندارد.

به گفته گانتز، «شکاف‌های مهمی» میان این طرح و خواسته‌های اسرائیل وجود دارد.

او در عین حال بر ادامه مذاکرات برای آزادی گروگان‌های در بند حماس تاکید کرد.

الجزیره گزارش داد که ارتش اسرائیل شرق رفح را به طور پیوسته بمباران می‌کند. به گفته خبرنگار این شبکه، با آغاز بمباران این منطقه، بخش زیادی از مردم خانه های خود را تخلیه کردند.

الجزیره گزارش داد که ارتش اسرائیل شرق رفح را به طور پیوسته بمباران می‌کند. به گفته خبرنگار این شبکه، با آغاز بمباران این منطقه، بخش زیادی از مردم خانه های خود را تخلیه کرده‌اند.

حکومت اسرائیل گفته است که حمله به رفح به قصد اعمال فشار نظامی بر حماس برای تسریع در روند آزادی گروگان‌های اسیر در غزه و دست‌یابی به دیگر اهداف جنگ از سوی اسرائیل انجام می‌گیرد.

فرانسه خواهان اعمال نفوذ چین بر روسیه برای پایان جنگ در اوکراین شد

۱۷ ثور ۱۴۰۳، ۲۱:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس‌جمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا از رئیس‌جمهور چین خواستند از نفوذ خود بر روسیه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین استفاده کند. شی جین‌پینگ روز دوشنبه در پاریس گفت که مخالف دامن زدن به جنگ سرد است و «مناقشات تنها با مذاکره قابل حل است.»

او از درخواست رئیس‌جمهور فرانسه برای برقراری آتش‌بس در جهان در جریان بازی‌های المپیک تابستانی حمایت کرد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، برای نخستین‌بار پس از پنج سال میزبان رهبر چین در پاریس بود.

چین روابط تجاری و نظامی نزدیک با روسیه دارد. داده‌های گمرک چین نشان می‌دهد که تجارت چین و روسیه در سال ۲۰۲۳ به میزان بی‌سابقه ۲۴۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل ۲۶.۳ درصد افزایش داشت.

صادرات چین به روسیه در سال ۲۰۲۳ به حدود ۴۶ درصد افزایش یافت.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در دیدار با مکرون گفت: «جهان امروز از آرامش دور است. چین به عنوان عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد و به عنوان یک کشور مسئول، از آتش‌بس در جهان در جریان بازی‌های المپیک پاریس حمایت می‌کند.»

تعلیق درگیری‌های مسلحانه تحت «متارکه در زمان المپیک» یک سنت دیرینه است و مکرون گفته است که در جریان المپیک تابستانی که از ۲۶ جولای تا پایان آگست در پاریس برگزار می شود، برای دستیابی به این آتش‌بس موقت تلاش خواهد کرد.

مقامات فرانسوی امیدوارند شی جین‌پینگ با این حمایت، از نفوذ خود برای متقاعد کردن ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای تن دادن به آتش بس، در جریان سفرش به چین در اواخر ماه می، استفاده کند.

امید آنها این است که یک آتش‌بس کوچک بتواند پنجره‌ای را به روی دیپلوماسی گسترده‌تر میان روسیه و اوکراین باز کند.

مکرون گفت امیدوار است سفر پوتین به چین به ترسیم چشم اندازی صلح کمک کند.

اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، پس از یک نشست سه‌جانبه در کاخ الیزه در پاریس به خبرنگاران گفت: «ما روی چین حساب می‌کنیم که از تمام نفوذ خود بر مسکو برای پایان دادن به جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین استفاده کند.»

قدرت‌های غربی بیش از یک سال است که تلاش می‌کنند چین را متقاعد کنند که از روسیه حمایت نظامی نکند.

منابع دیپلوماتیک در فرانسه به رویترز گفتند رئیس جمهور چین به صراحت اعلام کرده است که قصد ندارد به مسکو تسلیحات بفرستد و آماده است موضوع مواد و تجهیزات با کاربرد دوگانه را بررسی کند.

بنیامین نتانیاهو: کابینه جنگ ادامه عملیات در رفح را برای فشار بر حماس تصویب کرد

۱۷ ثور ۱۴۰۳، ۲۰:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

همزمان با پذیرش طرح آتش بس موقت از سوی حماس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که کابینه جنگ ادامه عملیات در رفح را به منظور افزایش فشار بر حماس برای آزادی گروگان‌ها و دستیابی به دیگر اهداف جنگی این کشور تصویب کرد.

پایگاه خبری تایمز اسرائیل با استناد به منابع فلسطینی، از چندین حمله هوایی به شرق رفح خبر داد.

هنوز مشخص نیست که این حملات به معنای شروع عملیات زمینی ارتش اسرائیل در این منطقه باشد.

پیش‌تر سی‌ان‌ان به نقل از یک منبع گزارش داده بود عملیات محدود در رفح با هدف فشار بر حماس برای توافق انجام می‌گیرد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که همزمان با بررسی طرح‌های مربوط به آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی از سوی این کشور، عملیات نظامی در غزه ادامه خواهد یافت.

ایتمار بن‌گویر، سیاست‌مدار راست‌گرا و وزیر امنیت ملی اسرائیل موافقت حماس با طرح آتش‌بس را «حقه و بازی» این گروه خواند.

او گفت: «تنها یک پاسخ به حقه‌ها و بازی‌های حماس وجود دارد: دستوری فوری برای فتح رفح، افزایش فشار نظامی و ادامه هدف قرار دادن حماس تا زمان شکست کامل این گروه.»


منابع امنیتی عراقی: یازده نفر محکوم به 'جرایم تروریستی' در عراق اعدام شدند

۱۷ ثور ۱۴۰۳، ۲۰:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

منابع امنیتی به خبرگزاری‌های بین‌المللی گفتند که روز دوشنبه ۱۱ نفر در زندانی در شهر ناصریه در جنوب عراق به علت ارتکاب 'جرایم تروریستی' اعدام شدند. حکومت عراق ماه گذشته نیز ۱۱ نفر دیگر را به اتهامات مشابه اعدام کرد.

مشخص نیست که آیا این افراد عضو گروه‌های تروریستی داعش و القاعده بودند. بر اساس قانون عراق، جرایم تروریسم و قتل مجازات اعدام را به دنبال دارد.

حکومت عراق ماه گذشته ۱۱ نفر را به دلیل عضویت در داعش و القاعده اعدام کرد.

در سال‌های گذشته، صدها نفر به علت عضویت در گروه‌های تروریستی در دادگاه‌های عراق محکوم به اعدام و حبس ابد شده‌اند. خبرگزاری فرانسه نوشت که مشخص نیست که این افراد جنگجویان فعال این گروه‌ها بودند یا صرفاً به علت عضویت، مجازات سنگین دریافت کردند.

سازمان‌های حقوق بشری، از جمله عفو بین‌الملل، بارها از دولت عراق به دلیل محکمه عجولانه متهمان و استفاده از اعترافات اجباری در اثر شکنجه در دادگاه‌ها انتقاد کرده‌اند.


روزنامه‌نگار روس به دلیل نوشتن درباره طالبان و داعش در یک شبکه اجتماعی بازداشت شد

۱۷ ثور ۱۴۰۳، ۱۹:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

به گزارش رسانه‌های روسی، یک روزنامه‌نگار در این کشور به دلیل نوشتن درباره حملات طالبان و داعش در کانال تلگرامش، به «توجیه تروریسم» متهم و بازداشت شد. در صورت مجرم شناخته شدن، خانم نادژدا کوورکووا به الی هفت سال زندان محکوم خواهد شد.

رسانه‌های دولتی روسیه روز دوشنبه، ۱۷ ثور، مدعی شدند که پولیس پس از بررسی خانه‌اش و در یافت پوسترهای با محتوای «آنها تروریست نیستند، بهتر است اعتراض کنید»، او را بازداشت کرده است.

وکیل این روزنامه‌نگار گفت: «نادژدا اکنون بازداشت شده است و امروز به بازداشتگاه موقت منتقل خواهد شد.»

به گفته وکیل نادژدا، او در رسانه های اجتماعی پست های درباره طالبان در سال ۲۰۲۱ و پست های دیگری درباره حملات شبه نظامیان داعش در قفقاز شمالی نوشته و به «توجیه تروریسم» متهم شده است.

کوورکووا، ۶۵ ساله، خبرنگار جنگ، نویسنده و فیلمساز روسی است که درباره خاورمیانه، قفقاز شمالی برای رسانه‌ها تهیه کرده است.

او در حال حاضر یک کانال تلگرامی دارد و عمدتا اخبار مربوط به جنگ اسرائیل و حماس را بازتاب می‌دهد.

پسر نادژدا با رد این اتهام گفته است که مادرش «هیچ گناهی ندارد و او صرفاً روزنامه‌نگار است.»

روسیه هرچند تاکنون طالبان را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسد اما پس از حاکمیت این گروه بر افغانستان، روابط دیپلوماتیک خود را با طالبان تقویت کرده و در مجامع بین المللی صریحا از این گروه حمایت کرده است.