آژانس‌های گردشگری‌: افزایش حملات، به صنعت گردشگری افغانستان ضربات شدید می‌زند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۳۱

برخی آژانس‌های گردشگری خارجی پس از حمله داعش در بامیان، برنامه‌های گردشگری خود به افغانستان را کاهش داده یا لغو کرده‌اند.

جو شفر، رئیس یک آژانس گردشگری به خبرگزاری فرانسه گفت در صورت تکرار حملات، «صنعت گردشگری در افغانستان پایان خواهد یافت.»

داعش روز یکشنبه مسئولیت حمله مسلحانه روز جمعه، ۲۸ ثور بر یک گروه ۱۴ نفری از گردشگران خارجی را برعهده گرفت. گمان می‌رود که این اولین حمله علیه گردشگران خارجی از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اسد ۱۴۰۰ است.

در این حمله سه گردشگر اسپانیایی و سه افغان کشته و هفت نفر دیگر به شمول چهار گردشگر خارجی زخمی شدند.

جو شفر، رئیس آژانس گردشگری «سفرات» می‌گوید که پس از حمله مسلحانه در بامیان، چندین مشتری سفر خود را به افغانستان لغو کرده و این آژانس در حال بازبینی فعالیت خود در افغانستان است.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما تعداد گروه‌ها را کاهش خواهیم داد، در حال لغو برنامه‌های سفر در مکان‌های دور افتاده هستیم و گشت‌وگذار در مکان‌های عمومی را کاهش می‌دهیم.»

در همین‌حال، جیمز ویلکاکس، رئیس آژانس سیاحتی «انتمید بوردر» که امکان سفر به جالب‌ترین و غیرقابل‌دسترس‌ترین مکان‌ها را فراهم می‌کند، نیز گفت: «هرگونه حمله خشونت‌‌آمیز در افغانستان تاثیر منفی بر علاقه گردشگران در آینده خواهد داشت.»

مدیر یک آژانس گردشگری دیگر نیز از لغو برنامه‌های گردشگری خود که برای جون و جولای تنظیم شده بود، خبر داد. او سفر گروهی از بودایی‌های تایلند برای بازدید از بامیان را تنظیم کرده بود.

نور محمد رمضان، رئیس یک آژانس توریستی افغان به خبرگزاری فرانسه گفت: «مناطق مزدحم و ارتباط با مردم محلی بخش مورد علاقه گردشگران در افغانستان است، اما متاسفانه مدتی باید از آن دوری کنیم.»

او امیدوار است که این حمله مسلحانه در بامیان به طور کامل به گردشگری پایان ندهد.

بر اساس آمارها، از بدو حاکمیت طالبان در افغانستان، با بازدید بیش از ۵ هزار گردشگر در سال گذشته، صنعت گردشگری در افغانستان ۱۲۰ درصد افزایش داشته است.

طالبان بارها سفر گردشگران خارجی از مناطق تاریخی و دیدنی افغانستان را نشانه بهبود وضعیت در کشور توصیف کرده‌اند. با این حال، حکومت ها بارها از شهروندان خود خواسته‌اند که به علت تهدیدهای امنیتی از سفر به افغانستان خودداری کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تاریخ معاصر افغانستان
بحث روز
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها