• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

زلنسکی از رهبران گروه ۷ خواست «طرح مارشال» را برای بازسازی اوکراین تایید کنند

۲۴ جوزا ۱۴۰۳، ۱۹:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس‌جمهور اوکراین روز پنجشنبه از رهبران هفت کشور صنعتی جهان خواست که مانند اروپای بعد از جنگ جهانی دوم، یک «طرح مارشال» دیگر را برای بازسازی اوکراین پس از پایان جنگ با روسیه تایید کنند. ولودیمیر زلنسکی گفت کشورش به یک «برنامه روشن» نیاز دارد.

رئیس‌جمهور اوکراین روز پنجشنبه به رهبران گروه ۷ گفت که «ما به یک برنامه روشن برای بازسازی اوکراین نیاز داریم. شبیه آنچه طرح مارشال برای اروپای پس از جنگ بود.»

طرح مارشال، برنامه اقتصادی چند میلیارد دالری ایالات متحده امریکا برای بازسازی اروپای پس از جنگ جهانی دوم بود که به‌طور موثری به احیا و جهش اقتصادی و صنعتی این قاره کمک کرد.

بانک جهانی تخمین زده که برای بازسازی اوکراین به حدود ۵۰۰ میلیارد دالر نیاز است.

بیست‌وهشت ماه پیش روسیه با ده‌ها هزار نیرو به اوکراین حمله کرد. هنوز پس از دوسال و اندی، چشم‌اندازی درباره پایان جنگ وجود ندارد.

زلنسکی گفت که لغو محدودیت در استفاده از تسلیحات کشورهای غربی علیه اهدافی در خاک روسیه، به اوکراین کمک کرده است تا در برابر حملات هوایی روسیه به ویژه در شرق خارکیف از خود محافظت کند.

او افزود: «ما همچنان به دنبال سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت بیشتر هستیم که قابلیت حمله دوربرد داشته باشد.»

پیشتر، اتحادیه اروپا در نشست بازسازی اوکراین در برلین، متعهد به کمک بلاعوض یک ۱.۴ میلیارد دالری شد.

همچنین کشورهای گروه هفت روز پنجشنبه بر استفاده اوکراین از دارایی‌های مالی مسدود شده روسیه برای خرید سلاح، بازسازی زیرساخت‌های تخریب‌شده و رفع کمبود بودجه در اوکراین توافق کردند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

حزب‌الله لبنان می‌گوید به ۹ موضع ارتش اسرائیل حمله کرده است

۲۴ جوزا ۱۴۰۳، ۱۷:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

حزب الله روز پنجشنبه اعلام کرد که به ۹ پایگاه و سربازخانه ارتش اسرائیل با راکت و پهپاد حمله کرد. این حمله حزب الله در واکنش به حمله روز سه‌شنبه ارتش اسرائيل انجام شده که در آن یک فرمانده ارشد حزب الله کشته شده بود.

در بیانیه حزب‌الله که روز پنجشنبه منتشر شد، آمده که نیروهای این گروه در حمله‌های موشکی و پهپادی، شش سربازخانه و پایگاه نظامی اسرائیل را هدف قرار دادند و همزمان «اسکادران‌های پهپادهای مملو از مواد منفجره» را بر روی سه پایگاه دیگر اسرائیل به پرواز درآوردند.

این گروه افزود که این حملات «بخشی از پاسخ» به کشته شدن طالب عبدالله بوده است.

حزب‌الله روز سه‌شنبه ۲۲ جوزا کشته شدن یکی از ارشدترین فرماندهان خود به نام طالب عبدالله معروف به ابوطالب را در جریان حمله اسرائیل به روستای جویا در جنوب لبنان تایید کرد.

پیش‌تر خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع امنیتی از کشته شدن عبدالله و سه عضو مسلح دیگر حزب‌الله لبنان خبر داده بود.

تلویزیون المنار وابسته به حزب الله هم گزارش داده است که حزب الله بیش از ۱۰۰ موشک را همزمان بسوی پایگاه‌های ارتش اسرائیل شلیک کرده است.

در همین حال، اسرائیل اعلام کرده است که حزب الله روز پنجشنبه دست‌کم ۴۰ راکت را بسوی شمال اسرائیل شلیک کرده است. منابع صحی در اسرائیل گفت که در این حملات حزب الله دو تن زخمی شدند.

منابع امنیتی گفتند که این حمله حزب الله به اسرائیل از ماه اکتوبر سال گذشته به این سو بزرگترین حمله نظامی این حزب است.

دادگاه عالی اروپا هنگری را به دلیل نقض قانون پناهندگی ۲۰۰ میلیون یورو جریمه کرد

۲۴ جوزا ۱۴۰۳، ۱۷:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

دیوان دادگستری اتحادیه اروپا هنگری را به دلیل نقض «خیلی جدی» قوانین پناهندگی این اتحادیه ۲۰۰ ملیون یورو جریمه کرد. در بیانیه دادگاه اروپا آمده است که در صورت عدم رعایت قوانین از سوی هنگری، روزانه یک ملیون یورو به این جریمه افزوده خواهد شد.

به گفته دیوان دادگستری اروپا، هنگری حکم سال ۲۰۲۰ قضات ارشد اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ را اجرا نکرده‌ است. در این حکم از این کشور خواسته شده بود که در سیاست های خود در برخورد با مهاجران و پناهجویان در مرزهایش تغییر بیاورد.

این دادگاه عالی اروپایی گفته که هنگری از اعمال سیاست مشترک کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجتناب کرده است. این دادگاه می‌افزاید که هنگری موجب «نقض بسیار جدی و بی‌سابقه قوانین اتحادیه اروپا شده است.»

دادگاه اروپا در سال ۲۰۲۰ دریافت که سیاست‌های مهاجرتی بوداپست دسترسی مهاجران به حمایت‌های بین‌المللی را محدود کرده‌است. دولت هنگری پناهجویان را بازداشت کرده و خلاف قوانین اتحادیه اروپا به آن‌ها تا زمان پیگیری درخواست پناهندگی شان حق اقامت در این کشور را نداده است.

حکومت هنگری در پی ورود بیش از یک ملیون مهاجر در سال ۲۰۱۵ به اتحادیه اروپا که موج کم‌سابقه مهاجرت به این اتحادیه به شمار می‌رود، سیاست‌های مهاجرتی سختی را اتخاذ کرد. این کشور مخالفت خود را با پذیرش پناهجویان مسلمان اعلام کرد.

در آن زمان بیشتر مهاجران از جنگ در سوریه فرار کرده به اروپا پناه آورده بودند. به اساس آمار نشر شده ۴۰۰ هزار نفر از این مهاجران با عبور از هنگری به اروپای غربی مهاجرت کردند.

مقامات هنگری در ادامه موج مهاجرت سال ۲۰۱۵، مرزهای جنوبی این کشور با صربستان و کرواسی را حصارکشی و با سیم خاردار بستند.

ویکتور اوربان، نخست وزیر هنگری برای به حداقل رساندن ورود مهاجران به این کشور سیاست‌های سختگیرانه‌ای را روی دست گرفت که حصارکشی در مرز‌ها بخشی از آن بود.

کمیسیون اروپا که مسئول نظارت بر رعایت قوانین مشترک ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا می‌باشد، به این باور است که بوداپست هنوز به قوانین مهاجرتی اتحادیه اروپا پایبند نیست.

این کمسیون به دلیل عدم رعایت قوانین مهاجرتی اتحادیه از هنگری، به دادگاه عالی شکایت کرد و خواستار جریمه آن شد.

وزارت بهداشت غزه: آمار قربانیان حملات اسرائیل در نوار غزه به ۳۷ هزار و ۲۳۲ نفر رسید

۲۴ جوزا ۱۴۰۳، ۱۴:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت بهداشت غزه روز پنجشنبه اعلام کرد که ۳۷ هزار و ۲۳۲ فلسطینی در حملات اسرائیل به نوار غزه کشته‌ شده‌‌اند. این وزارت گفت در این حملات بیش از ۸۵ هزار نفر زخمی شده‌ و اکثر قربانیان، غیرنظامیان بوده‌اند.

براساس این گزارش، در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۳۰ نفر کشته شده‌اند.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه در حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائيل که عامل اصلی لشکرکشی این کشور به نوار غزه بود، حدود ۱۱۷۰ غیرنظامی کشته شده بودند.

ارتش اسرائیل می‌گوید از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون در جنگ در برابر حماس ۶۵۰ سرباز اسرائیلی کشته شده‌اند. ۲۹۸ نفر از این نیروها در جریان عملیات نظامی در غزه جان باخته‌اند.

حمله ارتش اسرائيل به غزه تاکنون به مرگ بیش از هفت هزار و ۵۰۰ کودک فلسطینی انجامیده است.

سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود کشته شدن دو هزار و ۲۶۷ کودک فلسطینی، عمدتا در فاصله هفت اکتبر تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳، را تایید کرده است.

ترکیه از بازداشت بیش از ۹۰۰ عضو داعش در یک سال خبر داد

۲۴ جوزا ۱۴۰۳، ۱۲:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت داخله ترکیه روز پنجشنبه گزارشی به نام «داده‌های مبارزه با تروریسم، مواد مخدر، جرایم سایبری، نظم عامه و قاچاق مهاجران» را منتشر کرد. در این گزارش آمده است که سال گذشته ۹۰۳ نفر به اتهام همکاری با داعش بازداشت شده‌اند.

علی یارلی‌کایا، وزیر داخله ترکیه روز پنجشنبه، ۲۴ جوزا، در یک نشست خبری گزارش جدید این وزارت را ارائه کرد.

براساس این گزارش، نیروهای امنیتی ترکیه در یک سال گذشته هزار و ۶۰۷ عملیات را برای شناسایی و بازداشت اعضای گروه داعش در سراسر این کشور راه‌اندازی کرده‌اند.

در این گزارش همچنین آمده است که طی این مدت سه هزار و ۵۰۶ نفر به اتهام عضویت در داعش مورد بازجویی قرار گرفتند و۶۵۷ نفر دیگر در پیوند به این اتهام تحت کنترول قضایی قرار گرفتند.

وزیر داخله ترکیه می‌گوید طی عملیات نیروهای این کشور ۴۹ جنگجوی گروه‌های مختلف از جمله داعش و گروه فتو، جماعت فتح‌الله گولن متهم ردیف اول کودتای ۲۰۱۶، کشته شده‌اند.

در گزارش آمده که طی این مدت از ۱۶۰ حمله به شمول ۱۱۹ حمله بمب‌گذاری در کشور جلوگیری شده است.

براساس گزارش وزارت داخله این کشور در یک سال گذشته ۵۸۵ «گروه‌های جنایت سازمان‌یافته» از بین برده شده‌اند.

وزیر داخله ترکیه می‌گوید در عملیات مشترک نیروهای این کشور بیش از ۵۲ میلیون لیره ترکیه معادل بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزار دالر از چنگ گروه‌های مختلف «تروریستی» کشف و ضبط شده است.

در بخش دیگری این گزارش در مورد شناسایی، بازداشت و اخراج مهاجران بدون مدرک اطلاعاتی ارائه شده است.

در گزارش آمده است که طی یک سال گذشته ۱۴۱ هزار مهاجر بدون مدرک از این کشور اخراج و بیش از چهار هزار نفر به اتهام قاچاق انسان بازداشت شده‌اند.

نتیجه یک تحقیق: فیل‌ها هم مثل انسان‌ها همدیگر را با نام صدا می‌زنند

۲۴ جوزا ۱۴۰۳، ۱۲:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

پژوهشگران امریکایی با انجام تحقیقی دریافته‌اند که فیل‌های افریقایی در کنیا، مانند انسان‌ها با آوازها و غرش‌های ویژه‌ای با همنوعان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این تحقیق نشان می‌دهد که فیل‌ها نیز مانند انسان‌ها همدیگر را با نام‌ صدا می‌زنند.

مایکل پاردو، یکی از نویسندگان پژوهش می‌گوید حیوانات دیگری مانند دلفین‌ها و طوطی‌ها صداها را تقلید می‌کنند، اما این مطالعه نشان می‌دهد که فیل‌ها و انسان‌ها تنها دو گونه در کره زمین هستند که برای صدا زدن یکدیگر از نام‌های منحصر به فردی کار می‌گیرند.
محققان برای انجام این مطالعه، به بررسی صداهای فیل‌ها یا «غرش‌های» آن‌ها که در پارک‌های ملی سامبورو و آمبوسلی کنیا بین سال‌های ۱۹۸۶ تا ۲۰۲۲ ضبط شده بود، پرداختند.

سپس با استفاده از یک الگوریتم هوش مصنوعی، توانستند ۴۶۹ صدای متمایز را شناسایی کنند.

این تحقیق نشان می‌دهد که فیل‌ها همیشه از نام‌ها در هنگام برقرار ارتباط استفاده نمی‌کنند و صدا زدن نام معمولاً در فاصله‌های زیاد و بین فیل‌های بالغ و جوان استفاده می‌شود.

محققان صدای یک دوست یا عضو خانواده یک فیلم را ضبط کرده و آنرا در نزدیکی فیلی پخش کردند که نامش صدا زده می‌شود. سپس دیده شد که حیوان با واکنش مثبت و پرانرژی به سمت صدا حرکت کرده است. این در حالی است که او چنین واکنشی را در برابر شنیدن نام‌های دیگران از خود بروز نداده است.

محققان معتقدند که این کشف می‌تواند تأثیرات مهمی در حفاظت از فیل‌ها در طبیعت داشته باشد. جورج ویتتمایر، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «توانایی ارتباط با فیل‌ها می‌تواند تغییر بزرگی در حفاظت از آن‌ها ایجاد کند. به عنوان مثال، می‌توانیم به آن‌ها هشدار دهیم که از مزارع مردم دوری کنند تا آسیبی نبینند.»