۸۰ کشور در نشست سوئیس توافق کردند که «تمامیت ارضی» اوکراین باید مبنای صلح باشد

در نشست دو روزه صلح سوئیس ۸۰ کشور به گونه مشترک خواستند «تمامیت ارضی» اوکراین به‌عنوان مبنای هرگونه توافق صلح میان مسکو و کی‌یف در نظر گرفته شود. این نشست جهانی برای بررسی امکان‌های صلح و پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین برگزار شده بود.

حدود صد هیات از کشورهای مختلف جهان در این نشست شرکت کرده بودند.

برگزار کنندگان نشست صلح سوئیس از روسیه برای اشتراک در این نشست دعوت نکردند، اما کشورهای اشتراک‌کننده امیدوار بودند به نتایجی دست یابند که برای روسیه نیز قابل قبول باشد.

پیش از این ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفته بود حاضر است در صورت به رسمیت شناخته شدن خطوط جنگ به‌عنوان قلمرو دو کشور، صلح با اوکراین را بپذیرد.

هند، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی و امارات متحده عربی که از سوی هیئتی در سطح وزرای خارجه و پایین‌تر از آن نمایندگی می‌شدند، سند نهایی این نشست را امضا نکردند.

ویولا امهرد، رئیس‌جمهور سوئیس در ختم این نشست به رسانه‌ها گفت تایید سند نهایی این نشست از سوی «اکثریت مطلق» شرکت‌کنندگان نشان می‌دهد که «دیپلوماسی می‌تواند دست‌آوردهای مهمی» داشته باشد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در پایان این نشست با استقبال از سند نهایی این نشست گفت امکان پیوستن و حمایت از نتیجه این نشست برای تمامی کشورهایی که به منشور سازمان ملل احترام دارند، وجود خواهد داشت.

اورسولافون در لاین، رئیس کمسیون اتحادیه اروپا اذعان کرد که نام این نشست «راهی به سوی صلح» است و دست‌یابی به صلح در یک قدم مهیا نخواهد شد.

با این حال، دولت چین به‌عنوان متحد استراتیژیک روسیه در این نشست شرکت نکرد و برازیل نیز از مسیرهای جایگزین برای صلح حمایت کرد.

این در حالی است که کارشناسان می‌گویند نشست دو روزه صلح سوئیس در صورتی که یک طرف جنگ در آن شرکت نکرده است، تاثیر مشخصی در پایان دادن به جنگ دو کشور نخوهد داشت.