پژوهشگران علوم اقلیمی: تاثیر تغییرات آب و هوایی بر سلامت زائران حج افزایش می‌یابد

خبرگزاری رویترز به نقل از پژوهشگران علوم اقلیمی گزارش داد که تاثیرات تغییرات اقلیمی در سال‌های آینده بر وضعیت سلامت زائران حج افزایش خواهد یافت. امسال دست‌کم ۵۶۲ نفر در مراسم حج جان باخته‌اند.

کارل-فریدریش شلئوسنر، مشاور علمی موسسه تحقیقات اقلیمی در آلمان روز پنج‌شنبه ۳۱ جوزا به خبرگزاری رویترز گفت: «حج بیش از هزار سال است به روش خاصی انجام می‌شود و همیشه آب و هوا در این مراسم گرم بوده است.»

او افزود: «اما بحران تغییرات آب و هوایی بر شدت شرایط آب و هوایی [در جریان این مراسم] می‌افزاید.»

شلئوسنر گفت که بخش‌های جدایی‌ناپذیر حج مانند صعود به قله عرفات، «به شکلی باورنکردنی برای سلامتی انسان خطرناک شده‌اند.»

بر اساس گزارش رویترز، حدود دو میلیون مسلمان در این هفته به پایان مراسم حج خواهند رسید اما گرمای شدید برای صدها نفر که جمعه گذشته زیارت کعبه را در مسجد الحرام در مکه آغاز کردند، کشنده بوده است.

منابع پزشکی و امنیتی مصر به رویترز گفتند این کشور به تنهایی ۳۰۷ کشته و ۱۱۸ مفقود در جریان مراسم حج امسال ثبت کرده و دمای هوا در برخی مواقع به بیش از ۵۱ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

عدم سازگاری با دمای بالا، فعالیت بدنی شدید، فضاهای باز و جمعیت مسن، زائران را نسبت به شرایط آب‌وهوایی مراسم حج آسیب‌پذیر می‌کند.

در سال ۲۰۱۶ عربستان سعودی برنامه خود را برای مقابله با اثرات گرما در مراسم حج منتشر کرد که شامل ساخت مناطق سایه‌دار، گذاشتن منبع آب آشامیدنی در هر ۵۰۰ متر و بهبود ظرفیت مراقبت‌های بهداشتی بود.

مقام‌های بهداشتی عربستان سعودی امسال به زائران هشدار دادند از ساعت ۱۱ صبح تا سه بعد از‌ ظهر، آب بیشتری بنوشند و از حضور در فضای باز خودداری کنند.

پیامدهای تغییرات اقلیمی در عربستان سعودی در شرایطی است که این کشور به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در جهان، اعلام کرده تولید گازهای گلخانه‌ای خود را تا سال ۲۰۶۰ به صفر می‌رساند.

این خبر را محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، سه سال پیش در کنفرانس «طرح سبز سعودی» اعلام کرد.

او از برنامه‌های این کشور برای کاهش انتشار دی‌اکسید کربن به میزان بیش از ۲۷۰ میلیون تن در سال در چارچوب این طرح خبر داده بود.

ریاض قبلا اعلام کرده بود به دنبال کاهش سالانه ۱۳۰ میلیون تن از انتشار دی‌اکسید کربن است.