طالبان مهاجران مجرم اخراج شده از آلمان را آزاد کرده‌است

طالبان تایید کرد که مجرمان اخراج‌شده از آلمان را آزاد کرده‌است. سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر گفت که خانواده‌ها پیش از آزادسازی آن‌ها، تعهدنامه‌ای امضا کرده‌اند که بر اساس آن، این افراد دیگر مرتکب جرمی نخواهند شد.

شاهین افزود که مطمئن نیست آیا همه ۲۸ نفر اخراجی آزاد شده‌اند یا خیر.

به گزارش شبکه خبری وی‌دی‌آر آلمان، احمد (نام مستعار) ۴۶ سال دارد و می‌گوید که ۲۷ سال در آلمان زندگی کرده است. او به دلیل ارتکاب یک جرم به شش سال حبس محکوم شده بود و پنج سال آن را را در زندان آلمان گذرانده‌است.

او گفت: «من اصلاً از اخراج اطلاعی نداشتم. وقتی به میدان هوایی رسیدیم، فقط اجازه داشتم یک تماس کوتاه با همسرم بگیرم. تماس حدود ساعت ۲ بامداد بود.»

این شبکه آلمانی گزارش داد که طالبان این افراد را پس از ورود به کابل به ساختمانی در نزدیک میدان هوایی کابل منتقل کرد. این مردان در ابتدا برای شناسایی هویت بازداشت شدند و سپس به خانواده یا بستگان شان تحویل داده شدند.

یکی دیگر از اخراج شده‌ها در مجموع ۱۳ سال را در زندان در آلمان گذرانده‌است. او گفت فرزند و همسرش در آلمان است و نمی‌داند در افغانستان چه کاری باید انجام دهد.

اولین اخراج پس از به قدرت رسیدن طالبان

این اولین بار است که از زمان تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱، آلمان اقدام به اخراج افراد به افغانستان می‌کند. ۲۸ مرد با یک پرواز چارتر از لایپزیگ به کابل منتقل شدند.

به گفته یک سخنگوی حکومت آلمان، تمام اخراج شده‌ها مجرم بودند و برخی از آن‌ها به‌عنوان افراد خطرناک طبقه‌بندی شده‌اند. آنها بین ۲۰ تا ۶۰ سال سن دارند و بسیاری از آن‌ها بین دو تا ۱۳ سال را در زندان‌های آلمان گذرانده‌اند.

درخواست نماینده طالبان
مقامات طالبان هنوز به‌طور رسمی اعلام نکرده‌اند که در نبود روابط رسمی میان برلین و حکومت طالبان، چه کشوری به آلمان کمک کرد تا مهاجران را به افغانستان اخراج کند. گفته شده که قطر به‌عنوان میانجی بین آلمان و طالبان عمل کرده‌است.

سهیل شاهین، تایید کرد که آلمان مستقیماً با طالبان مذاکره نکرده‌است و از حکومت آلمان خواست که به‌طور غیرمستقیم با طالبان همکاری کند. زیرا، در حال حاضر هیچ قانون مشخصی برای این نوع اخراج‌ها وجود ندارد.

شاهین تاکید کرد که باید چنین مکانیسم‌هایی ایجاد شود.

به تازگی حکومت آلمان در یک اقدام نادر در مورد قنسولگری افغانستان در مونیخ که با طالبان همکاری دارد، با وزارت خارجه طالبان مکاتبه کرده‌است. برخی از تحلیلگران باور دارند که این می‌تواند سرآغاز مکاتبات بیشتر به خصوص در مورد اخراج مهاجران افغان از آلمان به افغانستان باشد.