طالبان میگوید تحمیل 'تروریسم بینالمللی به نام حقوق زنان' قابل قبول نیست
سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان میگوید تحمیل «تروریسم بینالمللی به نام حقوق زنان» برای سایر ملتها قابل قبول نیست. سیف خیبر گفته است که انتقاد سازمان ملل از قانون امر به معروف طالبان برخاسته از «بیماری روحی و روانی» این سازمان است.
سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان در یادداشتی در اکس نوشته است که سازمان ملل قانون خود را مطابق میل خود بر ارزشهای مذهبی و فرهنگی ملتها تحمیل میکند.
او میگوید که طالبان قانون امر به معروف را در چارچوب دین و ارزشهای خود ساخته است.
این مقام طالبان خطاب به سازمان ملل گفته است که «یک کودک هم میداند که این سازمان حقوق کمتری برای زنان قایل است.» او همچنان پرسیده است که آیا این سازمان قوانین خود را در مطابقت به ارزشهای دینی و فرهنگی کشورها ساخته است؟
سیف خیبر افزوده که سازمان ملل فرهنگ خود را به عنوان «مجازات ناعادلانه به نام قانون» بر مردم سایر کشورها تحمیل میکند.
سیف خیبر اخیرا به عنوان سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان معرفی شد. او پرسیده که میان زنان افغان و زنان و کودکان فلسطینی چه تفاوت است که به گفته او، در فلسطین هزاران زن و کودک در حضور این سازمان کشته میشوند، اما سازمان ملل صدایش را بلند نمیکند.
این درحالی است که سازمان ملل در جریان یک سال گذشته بارها از اسرائیل به دلیل کشتار غیرنظامیان در غزه انتقاد کرده است.
قانون امر به معروف طالبان ماه گذشته از سوی هبتالله اخندزاده، رهبر این گروه توشیح شد. این قانو صدا و صورت زنان را عورت دانسته است. بر اساس این قانون، زنان بدون محرم اجازه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را ندارند و برای بیرون رفتن از خانه باید بدن و صورت خود را بهطور کامل بپوشانند.
این قانون خشم جامعه جهانی را برانگیخته است. به تازگی بیش از ۲۰ کشور از طالبان خواستند محدودیتهای تبعیضآمیز علیه زنان را حذف کند. آلمان، استرالیا، کانادا و هالند به طالبان هشدار دادهاند در صورت عدم لغو این محدودیتها از طالبان در دادگاه بینالمللی دادگستری به اتهام نقض حقوق بشر شکایت میکنند.
دبیرکل سازمان ملل از ابتکار این کشورها برای لغو قوانین تبعیضآمیز طالبان و محاکمه این گروه پشتیبانی کرده است.