سازمان ملل: افزایش خشونت خانگی در افغانستان، بحران سلامت روانی زنان را تشدید کرده است

آژانس پناهندگان سازمان ملل هشدار داد که بیش از ۶۰ میلیون زن و دختر در سراسر جهان که به‌ گونه اجباری آواره شده‌اند، در معرض خطرات جدی خشونت مبتنی بر جنسیت قرار دارند. این سازمان همچنین گفت که افزایش محدودیت‌ها و خشونت خانگی، بحران سلامت روانی زنان افغان را تشدید کرده است.

آژانس پناهندگان ملل متحد روز جمعه بیانیه‌ای را منتشر کرد و نسبت به افزایش خطرات خشونت مبتنی بر جنسیت علیه زنان و دخترانی هشدار داد که در مناطق درگیری حضور دارند یا مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

شابیا مانتو، سخنگوی این آژانس گفت که در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال پیش خشونت‌های جنسی مرتبط با درگیری‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت و زنان و دختران ۹۵ درصد موارد تایید‌شده این خشونت‌ها را، تشکیل داده‌اند.

او گفت: «در افغانستان، افزایش محدودیت‌ها، برای زنان و دختران، نرخ بالای خشونت خانگی و وضعیت اقتصادی رو به وخامت، بحران سلامت روانی را تشدید کرده و همکاران ما از افزایش تعداد بیمارانی که به کمک نیاز دارند، گزارش داده‌اند.»

در این بیانیه همچنین به وضعیت زنان و دختران در کشورهای جمهوری دموکراتیک کنگو و چاد اشاره شده است.

سازمان ملل می‌گوید بسیاری از موارد خشونت علیه زنان و دختران در کشورها، به دلیل محدودیت دسترسی به خدمات و ترس از انتقام، گزارش نمی‌شوند.

طبق اظهارات سخنگوی این آژانس، زنان و دختران آواره در مناطق مختلف با خطرات خشونت‌های جنسی، استثمار و قاچاق انسان مواجه‌اند.

سازمان ملل تاکید می‌کند که بدون بودجه کافی، میلیون‌ها زن و دختر آواره ممکن است نتوانند به خدمات حیاتی دسترسی پیدا کنند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل تاکید کرد که نیاز به برنامه‌های پیشگیری و پاسخ به خشونت مبتنی بر جنسیت برای زنان و دختران آواره به مراتب بیشتر از بودجه‌های موجود است.