یونیسف: ۲۰ درصد مهاجرانی که روزانه از پاکستان برمیگردند، کودکان بیسرپرست هستند
صندوق کودکان سازمانملل با اشاره به بازگشت روزانه هزاران مهاجر افغان از مسیر تورخم گفته است که در این میان حدود ۲۰ درصد کودکانی هستند که از خانواده یا سرپرست خود جدا شدهاند. یونیسف تصریح کرد که مهاجران بازگشتی در گذرگاه تورخم اغلب نگران، آسیبپذیر و بهشدت نیازمند کمک اند.
صندوق کودکان سازمانملل با اشاره به بستههای بهداشتی چین به این مهاجران گفته است که این بستهها حاوی ۱۴ اقلام ضروری اعم از صابون، شامپو، پدهای بهداشتی، مسواک، خمیردندان، حوله و ظروف ذخیره آب است.
یونیسف میگوید با همکاری حکومت چین بیش از ۵ هزار و ۷۰۰ بسته بهداشتی در گذرگاه مرزی تورخم در میان خانوادهها توزیع شده است.
این بستههای بهداشتی همچنین در مناطق جنوبی، غربی و شرقی افغانستان نیز ذخیره شدهاند و آماده توزیع برای حفاظت از خانوادهها در برابر اسهال حاد و دیگر بیماریها قابل پیشگیری برای مهاجران بازگشتی است.
به گفته یونیسف، در شرایطی که خانوادهها به کشور بازمیگردند و شروع به اسکان دوباره میکنند، این بستههای بهداشتی گامی نخست در جهت ایمنی، سلامت و ثبات هستند. این بستهها فراتر از اقلام مصرفی، نمایانگر همبستگی و حمایت از کودکان افغان و خانوادههای آناناند.
یونیسف میگوید افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشترین آسیبپذیری را در برابر تغییرات اقلیمی دارد و بیش از ۱۲ میلیون نفر در این کشور به آب آشامیدنی، شستوشو و پختوپز پاک و سالم دسترسی ندارند.
سالها خشکسالی، شیوع بیماریهای ناشی از آب، و کاهش سطح آبهای زیرزمینی، افغانها را بويژه کودکان زیر پنج سال را در برابر خطرات مرگبار آسیبپذیر کرده است.
علاوه بر توزیع بستهها، یونیسف نشستهای آموزشی ترویج بهداشت برگزار میکند تا خانوادهها درباره اهمیت شستوشوی دستها، ایمنی آب و بهداشت قاعدگی آموزش ببینند.
در تورخم، بیش از ۴۰ هزار نفر در این نشستهای ترویجی شرکت کردهاند.
یونیسف همچنین با استفاده از تانکرهای آب و چاههای دائمی، آب آشامیدنی پاک تامین میکند؛ تاکنون بیش از ۴۲ هزار خانواده در مرز از این خدمات بهرهمند شدهاند و نزدیک به ۲۰۰ توالت برای ایمنسازی مرکز پذیرش نصب شده است.