• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پولیس ترکیه ۶۳ نظامی را به اتهام ارتباط با شبکه مرتبط با فتح‌الله گولن بازداشت کرد

۲ جوزا ۱۴۰۴، ۱۲:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

پولیس ترکیه ۶۳ نظامی را به دلیل ارتباط با گروه ممنوعه فیتو، شبکه منتسب به فتح‌الله گولن بازداشت کرد. دادستانی کل ترکیه اعلام کرد که این افراد شامل چهار دگروال و شماری از نیروهای ارتش، نیروی دریایی، نیروی هوایی و ژاندارمری هستند.

به گزارش رسانه‌های ترکیه، دست‌کم ۵۶ نفر از این نظامیان برحال هستند که بامداد روز جمعه، دوم جوزا در سراسر ترکیه بازداشت شده‌اند.

به گفته دادستان‌ها این نظامیان پس از بررسی تماس‌های تلفنی شان، به ظن ارتباط با سازمان ممنوعه فیتو در ترکیه، بازداشت شدند.

گروه فیتو به کودتا علیه حکومت ترکیه در سال ۲۰۱۶ متهم است. ترکیه این گروه را به عنوان «سازمان تروریستی» می‌شناسد.

فتح‌الله گولن، رهبر مذهبی از سال ۱۹۹۹ در تبعید خودخواسته در ایالات متحده به سر می‌برد که در اکتبر سال گذشته درگذشت.

در جنوری ۲۰۱۶ طرفداران گروه فیتو تلاش کردند با یورش به واحدهای نظامی و حمایت شماری از نظامیان حکومت رجب‌طیب اردوعان، رئیس‌جمهور ترکیه را سرنگون کند.

اردوغان که در حال گذراندن تعطیلات در یکی از سواحل غربی بود، به سختی توانست از خطر ترور و دست‌گیری خود را در امان نگهدارد.

دولت ترکیه پس از این رویداد پاکسازی ارتش، پولیس، قوه قضائیه و سایر سازمان‌های دولتی را آغاز کرد. در پی این روند هزاران نفر بازداشت شدند. مقامات حکومتی ترکیه مکاتب، نهادهای اجتماعی و سازمان‌های رسانه‌ای مرتبط با گولن را تعطیل کرد.

در بیانیه دادستانی آمده است که افراد بازداشت شده در روز جمعه، از طریق ارتباطات تلفنی شناسایی شدند. دادستانی اذعان کرده که گروه فتو هنوز «بزرگترین تهدید برای نظم قانون اساسی و بقای کشور» است. این بیانیه می‌افزاید که از زمان کودتای نافرجام این گروه تاکنون دست‌کم ۲۵ هزار و ۸۰۱ نفر بازداشت شده‌اند.

گولن، روحانی سابق، طی دهه‌ها فعالیت پیروان زیادی در سراسر جهان برای خود دست و پا کرد. او به اردوغان نیز برای به قدرت رسیدن در سال ۲۰۰۳ کمک کرده بود. اتحاد فتح‌الله گلن با رجب‌طیب اردوغان زمانی از هم پاشید که دولت ترکیه برخی از مؤسسات آموزشی تحت مدیریت گولن را تعطیل کرد.

پربازدیدترین‌ها

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد
۱

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد

۲

وزیران داخله عربستان سعودی و پاکستان درباره همکاری‌های امنیتی گفت‌وگو کردند

۳

هفت مرد افغان در بریتانیا به «تجاوز و سوء‌استفاده جنسی» از کودکان متهم شدند

۴

دهمین سالگرد کشته‌شدن دومین رهبر طالبان؛ اختر منصور چگونه طالبان را به ایران نزدیک کرد؟

۵

کمک مالی آلمان نتوانسته افغان‌ها را به بازگشت به افغانستان تشویق کند

•
•
•

مطالب بیشتر

پنجمین دور مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی و امریکا آغاز شد

۲ جوزا ۱۴۰۴، ۰۹:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

دور پنجم مذاکرات میان جمهوری اسلامی و امریکا، روز جمعه دوم جوزا در شهر رم، پایتخت ایتالیا آغاز شد. پیش از این چهار دور از مذاکرات در مسقط و رم برگزار شده بود.

در این دور از مذاکرات که با میانجی‌گری عمان برگزار می‌شود، علاوه بر عباس عراقچی وزیر خارجه، هیئتی متشکل از مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر‌ خارجه، کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر خارجه، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه و تعداد دیگری از اعضای هیئت مذاکره‌کننده جمهوری سالامی حضور‌ دارند.

از دیگر سو، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه امریکا در خاورمیانه، و مایکل آنتون، مدیر برنامه‌ریزی سیاسی وزارت خارجه ایالات متحده، برای پنجمین دور مذاکرات با جمهوری اسلامی به رم سفر کرده‌اند.

در هفته‌های اخیر بحث ممنوعیت غنی‌سازی در داخل خاک ایران از سوی مقام‌های امریکایی و اصرار تهران بر ادامه آن، مذاکرات را در آستانه شکست قرار داده بود.

سازمان حقوق بشری: اسرائیل در چهار ماه گذشته ۹۱ فلسطینی را در کرانه باختری کشته است

۲ جوزا ۱۴۰۴، ۰۸:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان حقوق‌ بشری الحق گزارش داد که از ۲۱ جنوری تا ۱۶ ماه می، براثر عملیات گسترده اسرائیل در شمال کرانه باختری، ۹۱ فلسطینی از جمله ۱۳ کودک کشته شدند. طبق این گزارش، تنها در شهر جنین، نظامیان اسرائیلی ۴۰ فلسطینی را کشته و دست‌کم ۴۳۰ ساختمان را ویران کرده‌اند.

در این گزارش آمده است که عملیات نظامی اسرائیل شامل «تک‌تیراندازان، استفاده از حملات هوایی توسط طیارات بی‌سرنشین و هلیکوپترهای آپاچی، و همچنین به‌کارگیری شمار زیادی از وسایط نظامی از جمله بلدوزرها، تانک‌ها و وسایط زرهی» بوده است.

در گزارش این سازمان آمده که حدود ۱۶ هزار ۶۰۰ فلسطینی در نتیجه این حملات از اردوگاه پناهندگان جنین مجبور به ترک خانه‌های‌شان شده‌اند، در حالی که بسیاری از منازل آنان و زیرساخت‌های اردوگاه به‌کلی نابود شده‌اند.

الحق یک سازمان غیردولتی حقوق بشری فلسطینی است که در سال ۱۹۷۹ تأسیس شده و دفتر مرکزی آن در شهر رام‌الله، کرانه باختری رود اردن قرار دارد.

مسکو می‌گوید در دو روز بیش از ۴۵۰ پهپاد اوکراین را در فضای روسیه سرنگون کرده است

۲ جوزا ۱۴۰۴، ۰۵:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که از ساعث هشت صبح تا هشت شب روز پنجشنبه، اول جوزا، ۱۵۹ پهپاد اوکراین را در فضای روسیه رهگیری و منهدم کرده است. این وزارت همچنین اعلام کرد که روز چهارشنبه هم بیش از ۳۰۰ پهپاد اوکراینی را منهدم کرده است.

سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو ناوقت شام روز گذشته اعلام کرد که از ۱۵۹ پهپاد، تنها ۱۷ فروند آن در مناطق اطراف شهر مسکو منهدم شده‌اند.

او یک شب پیش هم از رهگیری و سرنگونی ۴۰ پهپاد اوکراین در نزدیک مسکو خبر داده بود.

در پی این حملات پهپادی، سه فرودگاه اصلی مسکو به شمول فرودگاه‌های ومودِدوو، ونوکوو و ژوکوفسکی به‌طور مقطعی پروازها را به حالت تعلیق درآوردند.

فرماندار منطقه کورسک در غرب روسیه اعلام کرده است که در پی حمله موشکی اوکراین به شهر لگوف، ۱۶ نفر مجروح شده‌اند.

همچنین، فرماندار منصوب‌شده از سوی روسیه در بخش اشغالی منطقه زاپوریژیا در اوکراین گفته است که در حمله‌ای از سوی اوکراین، یک زن کشته و چهار کودک در داخل یک موتر زخمی شده‌اند.

روسیه روز پنج‌شنبه، اول جوزا همچنین اعلام کرده بود که یک موشک اسکندر-ام (Iskander-M) را به بخشی از شهر پُکروف در منطقه دنیپروپتروفسک اوکراین شلیک کرده و در این حمله، دو سامانه پرتاب موشک پاتریوت و یک مجموعه راداری اوکراین را منهدم کرده است.

جنگ و حملات پهپادی میان اوکراین و روسیه در حالی افزایش یافته است که رهبران دو کشور در هماهنگی با رهبران اروپا و امریکا در مورد صلح و ختم جنگ صحبت می‌کنند.

دست‌کم '۲۹ نفر' به شمول کودکان براثر گرسنگی در غزه جان باختند

۲ جوزا ۱۴۰۴، ۰۲:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که دست‌کم ۲۹ نفر از جمله کودکان براثر علل مرتبط با گرسنگی در غزه جان باخته‌اند. این سازمان گفت که دو میلیون فلسطینی در سراسر غزه با گرسنگی روبه‌رو اند.

اسرائيل در اوایل ماه مارچ پس از پایان آتش‌بس و محاصره دوباره غزه، ورود کمک‌های بشردوستانه به این باریکه را متوقف کرد.

پس از ۱۱ هفته توقف کمک‌ها، گزارش‌ها حاکی است که روز پنجشنبه تعدادی از کامیون‌های حامل اقلام بشردوستانه وارد غزه شدند.

پیشتر رئیس کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل هشدار داد که در صورت نرسیدن کمک‌ها به غزه، ۱۴ هزار نوزاد جان‌های خود را براثر گرسنگی از دست خواهند داد.

یک سازمان ناظر بر گرسنگی نیز گفته بود که حدود نیم میلیون نفر در غزه با گرسنگی مواجه‌اند.

در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که حدود ۹۰ کامیون حاوی کمک‌های بشردوستانه چهارشنبه‌شب گذشته از طریق گذرگاه کرم شالوم وارد غزه شده‌اند.

ملل متحد هشدار داده کمک‌های عزام‌شده به هیچ وجه برای برآورده کردن نیازهای گسترده در غزه کافی نیست.

ترامپ به اشتباه تصویری از کنگو را به‌عنوان سند کشتار سفیدپوستان در افریقای جنوبی نشان داد

۲ جوزا ۱۴۰۴، ۰۱:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز فاش کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در جریان دیدار پر تنش با سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور افریقای جنوبی در کاخ سفید، تصویر برگرفته‌شده از یک ویدیوی مربوط به جمهوری دموکراتیک کنگو را به‌عنوان مدرک کشتار کشاورزان سفیدپوست در افریقای جنوبی نشان داد.

اما در واقع این تصویر که تیم راستی‌آزمایی رویترز صحت آن را تایید کرده، از ویدویی گرفته شده که این خبرگزاری در ماه فبروری پس از درگیری‌های مرگبار از شهر گوما در کنگو منتشر کرده بود.

این تصویر، صحنه‌ای را نشان می‌دهد که امدادگران پس از اعلام آتش‌بس از سوی شورشیان موسوم به ام‌۲۳ در شهر گوما، اجساد قربانیان را در کیسه‌ها انتقال می‌دهند.

صحنه‌ای از ویدیوی انتقال اجساد قربانیان درگیری‌های کنگو با شورشیان ام‌۲۳، شهر گوما، کنگو، ۳ فبروری ۲۰۲۵- رویترز
100%
صحنه‌ای از ویدیوی انتقال اجساد قربانیان درگیری‌های کنگو با شورشیان ام‌۲۳، شهر گوما، کنگو، ۳ فبروری ۲۰۲۵- رویترز

ترامپ یک نسخه چاپی این تصویر را همراه با مقاله‌ای در کاخ سفید به رئیس‌جمهور افریقای جنوبی نشان داد و گفت: «این‌ها همه کشاورزان سفیدپوستی‌اند که قرار است دفن شوند.»

این مقاله و تصویر که در نشریه محافظه‌کار آنلاین امریکن تِنکر منتشر شده بود، به تنش‌های نژادی و درگیری‌ها در افریقای جنوبی و جمهوری دموکراتیک کنگو می‌پرداخت.

این نشریه در مقاله خود درباره تصویر توضیحی نداده بود و نوشته بود «تصویری از یوتیوب» و آن را به گزارش ویدیویی رویترز درباره کنگو در یوتیوب لینک داده بود.

کاخ سفید به درخواست رویترز برای اظهانظر درباره ارائه تصویر نادرست از سوی رئيس‌جمهور ترامپ پاسخ نداد.

آندریا ویدبرگ، نویسنده مقاله منتشرشده در امریکن تنکر اما گفت که دونالد ترامپ «تصویر را اشتباه تشخیص داده بود.» او همچنین گفت که مقاله‌اش دولت رامافوسا را «دولتی ناکارآمد، نژادزده و مارکسیست» خوانده بود و به «فشار فزاینده‌ای که بر سفیدپوستان افریقای جنوبی وارد می‌شود» اشاره کرده بود.

دونالد ترامپ در دیدار پرتنش با سیریل رامافوسا در کاخ سفید، سخنان او را قطع کرد تا ویدویی را برایش نشان دهد که رئیس‌جمهور امریکا آن را «مدرکی از نسل‌کشی کشاورزان سفیدپوست در افریقای جنوبی» خواند.

خبرگزاری رویترز نوشته که تئوری توطئه «نسل کشی» در افریقای جنوبی که سال‌ها در محافل راست‌افراطی مطرح بوده، بر ادعاهایی نادرست استوار است.