طالبان از روسیه خواست در ساخت بندهای آبی در افغانستان همکاری کند

عطاءالله عمری، وزیر زراعت طالبان از روسیه خواست تا در ساخت بندهای آبی در افغانستان با این گروه همکاری کند. وزارت زراعت طالبان روز شنبه در خبرنامه‌ای اعلام کرد که عطاءالله عمری در حاشیه کنفرانس اقتصادی ۲۰۲۵ روسیه با معین وزارت انرژی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرده است.

بر اساس این خبرنامه، عطاءالله عمری با اشاره به تجربه موفق روسیه در ساخت بندهای آبی، خواستار همکاری این کشور در احداث بندها در افغانستان، به‌ویژه تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام بند سرده ولایت غزنی شد.

طبق خبرنامه، دو طرف در این دیدار درباره همکاری در ساخت بندهای آبی، اعزام مهندسان برای بررسی پروژه‌ها و تبادل تجربیات در زمینه فناوری‌های نوین آبیاری بحث و تبادل نظر کردند.

طبق خبرنامه، معین وزارت انرژی روسیه بر تعهد کشورش به همکاری با طالبان تاکید کرد و گفت که تیم‌های فنی روسیه برای بررسی و گفت‌وگو درباره پروژه‌ها به افغانستان اعزام خواهند شد.

وزیر زراعت طالبان همچنین از روسیه خواست تا در تامین نیازهای افغانستان به مواد غذایی، به‌ویژه گندم، همکاری کند.

پس از حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی در روسیه، روابط میان دو طرف به‌طور قابل‌توجهی گسترش یافته است. در ماه‌های اخیر، مقامات طالبان به‌صورت مستمر در نشست‌هایی در مسکو، سن‌پیترزبورگ و کازان شرکت کرده‌اند.