• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان می‌گوید وضعیت محیط‌زیست افغانستان وخیم است

۱۱ اسد ۱۴۰۴، ۱۳:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۶:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

مطیع‌الله خالص، رئیس گماشته‌شده طالبان در اداره ملی حفاظت از محیط‌زیست، وضعیت محیط‌زیستی افغانستان را «وخیم و نگران‌کننده» خواند. آقای خالص از جامعه جهانی خواست برای مقابله با بحران محیط زیستی افغانستان همکاری کند.

اداره محیط‌زیست طالبان روز شنبه از برگزاری نشست «ارزیابی وضعیت محیط‌زیستی در زون شمال» با حضور مقام‌های محلی طالبان در بلخ، نمایندگان نهادهای ملی و بین‌المللی و فعالان محیط‌زیستی در شهر مزارشریف خبر داد.

بر مبنای خبرنامه این اداره، سخنرانان، از افغانستان به‌عنوان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان در برابر تغییرات اقلیمی یاد کردند و نسبت به پیامدهای جدی و گسترده تغییرات اقلیمی در این کشور هشدار داده‌اند.

نورالهادی ابو ادریس، معاون والی طالبان در بلخ، به خشکسالی‌های پیهم، کاهش منابع آبی و بیابان‌زایی ۷۵ درصدی خاک در شمال، غرب و جنوب افغانستان اشاره کرده و گفته است که این وضعیت سبب کاهش تولیدات زراعتی و نابودی پوشش گیاهی شده است.

مطیع الحق خالص، رئیس گماشته‌شده طالبان در اداره ملی حفاظت از محیط‌زیست، در این نشست از جنگ‌ها، فرسایش خاک، گرم‌شدن هوا، استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و قطع بی‌رویه جنگلات به‌عنوان عوامل اصلی تخریب محیط‌زیست در افغانستان یاد کرده است.

آقای خالص بادرنظرداشت پیامدهای گسترده تغییرات اقلیمی بر معیشت مردم و امنیت غذایی، خواستار توجه جدی جامعه جهانی به بحران محیط‌زیستی افغانستان شده است.

افغانستان یکی از ۱۰ کشوری است که با پیامدهای منفی تغییرات اقلیمی، از جمله خشکسالی، سیل، بارندگی‌های نامنظم و کاهش منابع آبی مواجه است.

پیشتر سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که در اوایل سال جاری نزدیک به پنج میلیون نفر در سراسر افغانستان بر اثر سیلاب‌های شدید و برف‌کوچ‌های سنگین آسیب دیده‌اند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز هشدار داده است که سطح آب‌های زیرزمینی در بسیاری از مناطق افغانستان به ویژه در کابل به‌طور نگران کننده‌ای کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: بحران آب در پایتخت؛ یک سازمان بین‌المللی درباره خطر خشک‌شدن کابل تا ۲۰۳۰ هشدار داد

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۴

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

مرکز امور اتباع جمهوری اسلامی: ایران به مهاجران قانونی نیاز دارد

۱۱ اسد ۱۴۰۴، ۱۲:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

نادر یاراحمدی، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی جمهوری اسلامی می‌گوید ایران مانند سایر کشورها به حضور مهاجران با مدرک اقامت قانونی نیاز دارد. آقای یاراحمدی گفت با تشکیل سازمان ملی مهاجرت، نه‌تنها حق مهاجران ضایع نمی‌شود، بلکه ایران و مردمش دچار خسارت نخواهد شد.

نادر یاراحمدی، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران، روز شنبه ۱۱ اسد اعلام کرد که هدف از ادغام لایحه دولت و طرح مجلس، قانونمندکردن وضعیت مهاجران است.

او با اشاره به ضرورت تسریع تصویب این لایحه گفت: «خوشحالیم که دولت و مجلس با هماهنگی کامل به دنبال تصویب سریع قوانین مربوط به مهاجران هستند.»

یاراحمدی افزود: «اگر این لایحه تصویب شود، سیاست مهاجرتی ایران یک‌دست شده و از دخالت سلیقه‌ای افراد و نهادها در این حوزه جلوگیری می‌شود.»

او تأکید کرد که با ایجاد سازمان ملی مهاجرت، هم حقوق مهاجران حفظ می‌شود و هم منافع کشور و مردم آسیب نمی‌بیند.

ایران در ماه‌های اخیر حدود ۱.۸ میلیون افغان را اخراج کرده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که شمار زیادی از مهاجران به‌رغم داشتن مدارک اقامت قانونی از ایران اخراج شده‌اند.

جرگه قبایلی از گروه‌های مسلح مخالف دولت پاکستان خواست «به افغانستان برگردند»

۱۱ اسد ۱۴۰۴، ۱۲:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

دور نخست گفت‌وگوها میان جرگه صلح باجور و تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) روز جمعه ۱۰ اسد به پایان رسید. داکتر خلیل‌الرحمن، عضو جرگه، به رسانه‌ها گفت: «ما از گروه‌های مسلح خواستیم یا به افغانستان بازگردند، یا اگر قصد جنگیدن دارند، مناطق مسکونی را ترک کرده و به سوی کوه‌ها بروند.»

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که نمایندگان طالبان پاکستانی در پاسخ به درخواست شرکت‌کنندگان جرگه قبایلی گفته است این مطالبه را با «رهبران خود در افغانستان» مطرح خواهند کرد. هنوز تی‌تی‌پی به‌طور رسمی در این مورد ابراز نظر نکرده است.

اعضای جرگه صلح روز جمعه با نمایندگان تحریک طالبان پاکستان در یک مسجد در منطقه ماموند تحصیل دیدار کردند.

هزاران نفر از ساکنان دره تیراه، روز دوشنبه هفته گذشته، در پی افزایش ناامنی، مشکلات اقتصادی و اختلال در زندگی روزمره، در تظاهراتی گسترده خواستار خروج شبه‌نظامیان از منطقه شدند.

این تجمع اعتراضی با تیراندازی نیروهای ارتش پاکستان به خشونت کشیده شد که در نتیجه آن، دست‌کم سه معترض کشته و هشت نفر دیگر زخمی شدند.

100%

با این‌حال قبایل محلی روز جمعه با برگزاری جرگه صلح خواستار خروج شبه‌نظامیان به‌ویژه تحریک طالبان پاکستانی از این منطقه شده‌اند.

روزنامه دان، روز شنبه، نوشت وعده نمایندگان تی‌تی‌پی به اعضای جرگه در مورد مشوره با رهبران خود در افغانستان به این معنا است که ساختار فرماندهی طالبان پاکستانی همچنان در افغانستان پابرجاست.

مقامات پاکستانی تخمین می‌زنند که حدود چهار هزار جنگجوی طالبان پاکستانی در قلمرو افغانستان فعالیت دارند.

طالبان همواره حضور تحریک طالبان پاکستانی را در خاک افغانستان رد کرده است.

روز جمعه ۱۰ اسد دفتر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در تازه‌ترین گزارش خود از حضور فعال گروه‌های تروریستی اعم از القاعده، تحریک طالبان پاکستان و داعش خراسان در خاک افغانستان خبر داد.

افزون بر آن، پیشتر سه منبع به افغانستان اینترنشنال گفتند که اعضای تی‌تی‌پی در کابل و چند شهر دیگر برای ضربه‌زدن به ارتش پاکستان، به دنبال خرید پهپاد در افغانستان است.

بیشتر بخوانید: تی‌تی‌پی برای ضربه زدن به ارتش پاکستان، به دنبال خرید پهپاد در افغانستان است

سلام حنفی برای درمان به قطر می‌رود

۱۱ اسد ۱۴۰۴، ۱۱:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که ممنوعیت سفر عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرای طالبان را به‌طور موقت لغو کرده است تا او بتواند برای یک سفر درمانی به قطر برود. شورای امنیت به سلام حنفی اجازه داده است از ۲۳ اسد تا نهم سنبله به دوحه، پایتخت قطر سفر کند.

براساس بیانیه‌ای که این شورا روز شنبه در صفحه رسمی خود منتشر کرد، هدف از این سفر، دریافت مراقبت‌های پزشکی اعلام شده است.

در هفته‌های گذشته این دومین باری است که شورای امنیت یک مقام طالبان را از ممنوعیت سفر معاف می‌کند.

اخیرا خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان برای درمان به مسکو رفته بود.

شورای امنیت سازمان ملل در آن زمان به خیرالله خیرخواه اجازه داد از ۲۳ سرطان تا هفتم اسد به سفر برود.

ممنوعیت سفر مقامات طالبان بخشی از تحریم‌هایی است که سازمان ملل پس از تسلط مجدد این گروه بر افغانستان وضع کرده بود.

با این حال، لغو برخی از این محدودیت‌ها در موارد خاص، انتقاد فعالان حقوق بشر و مدافعان حقوق زنان را در پی داشته است.

طالبان و شرکت عزیزی تفاهم‌نامه‌ای برای تولید ۱۰ هزار میگاوات برق امضا کردند

۱۱ اسد ۱۴۰۴، ۱۰:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت آب و انرژی طالبان تفاهم‌نامه تولید، انتقال و توزیع ۱۰ هزار میگاوات برق به ارزش ۱۰ میلیارد دالر را با شرکت عزیزی‌انرژی امضا کرد. طالبان می‌گوید با اجرای این پروژه، افغانستان در جریان هفت تا ۱۰ سال آینده، در بخش تولید انرژی به خودکفایی خواهد رسید.

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان روز شنبه ۱۱ اسد در خبرنامه‌ای نوشت کار این پروژه بزرگ که در ولایت‌های مختلف کشور اجرا خواهد شد، از روز یکشنبه ۱۲ اسد عملا آغاز خواهد شد.

به نقل از خبرنامه، کار سروی این پروژه توسط گروه فنی مشترکی از وزات آب و انرژی و شرکت عزیزی تا ۱۰ روز آینده تکمیل خوهد شد. طرح و دیزاین این پروژه در شش ماه آینده تکمیل و در مرحله نخست، کار تولید دو تا سه هزار میگاوات برق به‌طور عملی آغاز خواهد شد.

شرکت عزیزی‌انرژی گفته است که با اجرای این پروژه از منابع طبیعی، از جمله زغال‌سنگ، آب و باد برق تولید خواهد شد. این شرکت گفت قرار است در این پروژه حدود ۷۰۰ میگاوات برق بادی تولید شود.

میرویس عزیزی، رئیس عزیزی بانک و شرکت عزیزی‌انرژی، تولید برق را برای پشرفت افغانستان یک عنصر مهم و بنیادی خوانده گفت این پروژه به بیش از ۱۵۰ هزار نفر شغل فراهم خواهد کرد.

آقای عزیزی در یادداشتی در اکس نوشت که این پروژه «در نوع و مقياس خود نه تنها در افغانستان بلكه در سطح منطقه بی‌سابقه است.»

او تاکید کرد که پروژه مذکور طی هفت سال آينده تطبيق و طور تدريجی به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.

100%

معاونیت اقتصادی طالبان نوشت که قرار است با اجرای این پروژه، چهار هزار میگاوات برق برای استفاده شهروندان و شش هزار میگاوات دیگر به کارخانه‌های صنعتی اختصاص یابد.

میرویس عزیزی، مالک عزیزی بانک، در اواخر ماه جدی اعلام کرده بود که ده میلیارد دالر در زمینه تولید انرژی و حمل‌ونقل در افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کند. او همچنین در دوم حوت اعلام کرده بود که یک شهرک طبی را به نام دخترش فرشته را به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر در ناحیه هشتم کابل خواهد ساخت.

رئیس عزیزی بانک گفته بود کار اعمار شهرک پزشکی به‌زودی آغاز خواهد شد. با این حال با گذشت شش ماه از اعلام این پروژه، تاکنون خبری از آغاز کار آن منتشر نشده است.

اداره احصائیه و معلومات طالبان: در دو ماه، ۲۹۰۰ شهروند خارجی به افغانستان سفر کرده‌اند

۱۱ اسد ۱۴۰۴، ۰۹:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)

اداره احصائیه و معلومات طالبان اعلام کرد که در ماه‌‎های جوزا و سرطان دست‌کم دو هزار و ۹۰۱ شهروند خارجی از افغانستان بازدید کرده‌اند. به نقل از طالبان، دست‌کم ۱۴۱ نفر از این گردشگران زنان خارجی بوده‌اند.

اداره احصائیه و معلومات تحت کنترول طالبان روز شنبه ۱۱ اسد در گزارشی نوشت که در این بازه زمانی دو هزار و ۸۵۵ شهروند خارجی از مسیر گذرگاه‌ها و ۴۶ نفر دیگر از طریق میدان‌های هوایی وارد افغانستان شده‌اند.

در خبرنامه آمده است از این میان ۴۶۷ نفر هدف از سفر خود به افغانستان را بازدید از بناهای تاریخی و مکان‌های سیاحتی اعلام کرده‌اند. طالبان ادعا کرده که برخی از خارجی‌ها نیز به هدف کار و تحصیل به افغانستان سفر کرده‌اند.

طالبان گردشگری را به‌عنوان منبع درآمد و احیای اقتصاد افغانستان می‌بینند و تلاش دارند با تسهیل صدور ویزا و برقراری پروازهای مستقیم، جذب گردشگران خارجی را افزایش دهد. این گروه به ویژه جهان‌گردان فعال در یوتیوب و تیک‌تاک را برای سفر به افغانستان تشویق می‌کند تا تصویری مثبت از این گروه و افغانستان امن‌تر و آرام‌تر به جهان بازتاب بدهند.

در ماه‌های گذشته، همکاری طالبان با برخی از گردشگران خارجی در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌برانگیز شده بود. از جمله، سفر یک پورن استارهای خارجی به افغانستان تحت کنترول طالبان سرخط خبرها شد.

منتقدان می‌گویند در حالی که زنان افغان از ابتدایی‌ترین حقوق بشری خود محرومند، گردشگران خارجی در کمپاین تبلیغاتی طالبان شرکت می‌کنند تا حکومت سرکوبگر طالبان را عادی‌سازی کنند.