• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

موج جدید حملات طالبان و پاکستان وارد پنجمین روز شد

۱۱ حوت ۱۴۰۴، ۰۷:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۹:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)

موج جدید حملات طالبان و پاکستان بر یکدیگر روز دوشنبه وارد پنجمین روز خود شد. مردم کابل روز دوشنبه نیز بامداد خود را با صدای انفجار و تیراندازی آغاز کردند. این موج از درگیری‌ها شام ششم حوت با حملات مرزی طالبان به مواضع پاکستانی آغاز شد که جنگ را وارد مرحله کم‌پیشینه‌ای کرد.

شامگاه ششم حوت

نیروهای طالبان حملات گسترده‌ای را علیه پاسگاه‌ها و مواضع مرزی پاکستان در امتداد مرز دیورند آغاز کردند. این حملات عمدتا در ولایت‌های شرقی و جنوب‌شرقی افغانستان رخ داد.

طالبان این عملیات را «تلافی‌جویانه» و در پاسخ به حملات هوایی پاکستان در روزهای قبل، به‌ویژه دوم حوت توصیف کرد که پاکستان ادعا می‌کرد علیه پناهگاه‌های تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) در خاک افغانستان انجام شد اما سازمان ملل تایید کرد که از غیرنظامیان قربانی گرفت.

پاکستان حملات طالبان را «غیرموجه و اشتباه محاسباتی» خواند و بلافاصله پاسخ فوری و شدید داد.

بامداد جمعه هفتم حوت

نیروهای مسلح پاکستان عملیات هوایی گسترده‌ای را علیه مواضع طالبان در داخل خاک افغانستان آغاز کردند.

این حملات عمدتا هوایی با جنگنده‌ها و پهپادها انجام و اهداف نظامی طالبان را از کابل، پایتخت افغانستان تا قندهار، پایتخت سنتی طالبان، هدف قرار داد.

در این حمله بخش‌هایی از غرب و اطراف کابل از جمله انبارهای مهمات و مقرهای طالبان در دارالامان و پل چرخی کابل هدف قرار گرفت.

قندهار، مرکز سنتی طالبان و شهر هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه نیز از حملات هوایی پاکستان در امان نماند. علاوه بر آن ولایت‌های مرزی دیگر نیز هدف قرار گرفتند.

پاکستان این عملیات را «غضب للحق» یا «خشمی برای حق» نامید و آن را پاسخی مستقیم به حملات گسترده طالبان در شب ششم حوت خواند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان آغاز «جنگ آشکار» علیه طالبان را اعلام کرد و گفت: «صبر ما تمام شده، اکنون جنگ آشکار با طالبان داریم... طالبان به نماینده هند تبدیل شده‌اند و تروریسم صادر می‌کنند.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان تایید کرد که پاکستان برخی نقاط در کابل، قندهار و پکتیا را بمباران کرده است. در پاسخ، طالبان اعلام کرد که عملیات تلافی‌جویانه گسترده‌ای را آغاز کرده و در محورهای قندهار، هلمند و مرزهای شرقی حملات علیه پاسگاه‌های پاکستانی را ادامه می‌دهد. طالبان ادعا کرد که چندین پاسگاه پاکستانی را تصرف و منهدم کرده‌ و تلفات سنگینی به پاکستان وارد شده است.

طالبان بعدا اعلام کرد که آماده مذاکره است، اما همزمان مقاومت خواهد کرد.

ادامه حملات طالبان در هشتم حوت

نیروهای طالبان حملات گسترده‌تری را در امتداد مرز دیورند به‌ویژه در ولایت‌های خوست، ننگرهار، پکتیکا و کنر از سر گرفتند.

سخنگوی والی طالبان در خوست اعلام کرد که حملات به پاسگاه‌های پاکستانی در ولسوالی‌های زازی میدان، علی‌شیر و تریزی آغاز شده و چندین پاسگاه پاکستانی تصرف یا منهدم شده است.

پاکستان با حملات هوایی و توپخانه‌ای به مواضع طالبان در مناطق مرزی پاسخ داد. گزارش‌هایی از بمباران مجدد در ننگرهار و اطراف کابل وجود داشت، اما شدت آن کمتر از روز حملات هفتم حوت بود.

سازمان ملل و روسیه از هر دو طرف خواستند فورا آتش‌بس کنند و به دیپلوماسی روی آورند. نگرانی‌ها از آسیب بیشتر به غیرنظامیان با ادامه جنگ افزایش یافت.

در روزهای بعد، تبادل آتش و حملات متقابل در امتداد مرز ادامه یافت. پاکستان مدعی شد که تلفات سنگینی به نیروهای طالبان وارد کرده و ده‌ها پایگاه آنان را تخریب کرده است. در مقابل، طالبان نیز ادعا کرد که به نیروهای پاکستانی ضربه زده است. همزمان، ذبیح‌الله مجاهد در نشست خبری در قندهار از تمایل طالبان به گفت‌وگو و حل‌وفصل سیاسی بحران سخن گفت.

مردم کابل بامداد ۱۱ حوت را نیز با حملات هواپیماهای پاکستانی و تیراندازی‌های متقابل طالبان آغاز کردند. وضعیت همچنان شکننده گزارش می‌شود. گذرگاه‌های مرزی در بسیاری از مناطق بسته مانده و تلاش‌های دیپلوماتیک با میانجی‌گری بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی برای جلوگیری از گسترش بحران ادامه دارد. اختلاف شدید بر سر آمار تلفات و خسارات، امکان ارزیابی مستقل از ابعاد واقعی درگیری را محدود کرده است.

پربازدیدترین‌ها

عبدالاحد مومند، تنها فضانورد افغان در آلمان درگذشت
۱

عبدالاحد مومند، تنها فضانورد افغان در آلمان درگذشت

۲

معترضان در مونیخ خواستار پایان دادن به آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدند

۳

عراق سفر مردان مجرد افغان از ایران به نجف و بغداد را محدود کرد

۴

ماموران تقلبی که افغان‌ها را در تهران می‌ربودند بازداشت شدند

۵

«رهبران ارشد گروه حافظ گل‌بهادر» در هتل پنج‌ستاره اینترکانتیننتال کابل

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

واکسیناسیون فلج کودکان در فاریاب و بادغیس آغاز شد

۱۱ حوت ۱۴۰۴، ۰۶:۱۴ (‎+۰ گرینویچ)
واکسیناسیون فلج کودکان در فاریاب و بادغیس آغاز شد
100%

سازمان افغانستان عاری از پولیو اعلام کرد که دور تازه واکسیناسیون فلج کودکان روز دوشنبه یازدهم حوت در فاریاب و بادغیس آغاز شده است.

این سازمان گفت که واکسیناسیون در ولسوالی‌های پشتون‌کوت، قیصار، المار، میمنه، شیرین تگاب و دولت‌آباد ولایت فاریاب و ولسوالی‌های بالا مرغاب و غورماچ ولایت بادغیس انجام می‌شود.

سازمان افغانستان عاری از پولیو مشخص نکرده که قرار است چند کودک در این دو ولایت واکسیناسیون شوند.

سازمان جهانی بهداشت ماه عقرب امسال در گزارشی نوشت که با وجود کاهش موارد ابتلا به فلج کودکان در افغانستان، خطر انتقال ویروس در مناطق جنوبی هم‌مرز با پاکستان همچنان بالاست.

طبق گزارش‌ها، ۹ مورد مثبت فلج کودکان در سال ۲۰۲۵ در افغانستان ثبت شد.

افغانستان و پاکستان تنها دو کشوری در جهان‌اند که هنوز موارد ابتلا به بیماری فلج کودکان در آن‌ها گزارش می‌شود.

حملات امریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ آنچه در روز دوم جنگ گذشت

۱۱ حوت ۱۴۰۴، ۰۴:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)
حملات امریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی؛ آنچه در روز دوم جنگ گذشت
100%

در پی حملات گسترده هوایی امریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی و پاسخ‌های متقابل تهران، منطقه در وضعیتی فوق‌العاده بحرانی قرار گرفته است.

جمهوری اسلامی در روز دوم جنگ، یکشنبه دهم حوت تائید کرد که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و شماری دیگر از مقام‌های ارشد حکومتی کشته شده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا پس از اعلام کشته شدن علی خامنه‌ای، از مردم ایران خواست تا کنترول کشور خود را به دست بگیرند.

برای خواندن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

آنچه در روز دوم‌ جنگ‌ اسرائیل و امریکا با ایران گذشت

۱۱ حوت ۱۴۰۴، ۰۴:۲۱ (‎+۰ گرینویچ)
آنچه در روز دوم‌ جنگ‌ اسرائیل و امریکا با ایران گذشت
100%

در پی حملات گسترده هوایی امریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی و پاسخ‌های متقابل تهران، منطقه در وضعیتی فوق‌العاده بحرانی قرار گرفته است.

آن‌چه در روز دوم جنگ گذشت:

جمهوری اسلامی در روز دوم جنگ، یکشنبه دهم حوت تائید کرد که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و شماری دیگر از مقامات و فرماندهان ارشد کشته شده‌اند.

در همین روز کشته شدن علی شمخانی، دبیر شورای دفاع، محمد پاکپور، فرمانده کل سپاه پاسداران و همچنین دختر، عروس، داماد و نواسه خامنه‌ای در حملات اسرائیل و امریکا تائید شد.

برخی رسانه‌های داخلی ایران هم از کشته شدن محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران گزارش دادند که هنوز تائید رسمی نشده است. بعضی گزارش‌ها هم حاکی از آن است که مجتبی خامنه‌ای، پسر رهبر جمهوری اسلامی بر خلاف گزارش‌های قبلی کشته نشده است.

دولت جمهوری اسلامی ۴۰ روز عزای عمومی و ۷ روز تعطیلی عمومی اعلام کرده است. عراق در همسایگی ایران نیز ۳ روز عزای عمومی گرفته است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا پس از اعلام کشته شدن علی خامنه‌ای، از مردم ایران خواست تا کنترول کشور خود را به دست بگیرند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هم گفت اقدام مشترک کشورش با امریکا شرایطی ایجاد خواهد کرد تا مردم ایران «سرنوشت خود را به دست بگیرند.»

نتانیاهو با اشاره به آنچه «تهدید وجودی از سوی رژیم ایران» خواند، تاکید کرد که این حکومت نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و از دونالد ترامپ به‌خاطر آنچه «رهبری تاریخی» توصیف کرد، قدردانی کرد.

پیت هگست، وزیر جنگ امریکا در روز دوم جنگ، عملیات «خشم حماسی» علیه جمهوری اسلامی را آغاز «مرگبارترین، پیچیده‌ترین و دقیق‌ترین عملیات هوایی در تاریخ» خواند.

با گسترش حملات امریکا و اسرائیل به تاسیسات و مقامات ارشد جمهوری اسلامی،- تهران هم پایگاه‌های امریکا را در خاورمیانه مورد هدف قرار داد و به شهرهای مختلف اسرائیل هم موشک‌پرانی کرد.

یک مقام ارشد ایرانی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت تمام منابع و دارایی امریکا و اسرائیل در منطقه مورد هدف است و «دیگر خط سرخی وجود ندارد.»

ساعاتی بعد، نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران برگزار شد و دیپلومات‌های اسرائیل، امریکا و جمهوری اسلامی روبروی هم نشستند.

سفیر اسرائیل در سازمان ملل در این نشست گفت عملیات ما تا برطرف شدن تهدیدها در ایران ادامه خواهد داشت.

نماینده امریکا در سازمان ملل هم جمهوری اسلامی را عامل بی ثباتی منطقه دانست.

در مقابل، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل گفت که به تجاوز گسترده امریکا و اسرائیل پاسخ خواهند داد.

محمد مخبر، مشاور علی خامنه‌ای در تهران اعلام کرده که مسئولیت اداره «دوره انتقالی رهبری» بر عهده «رئیس‌جمهور، رئیس قوه قضائیه و یک عضو فقیه شورای نگهبان» خواهد بود.

او گفت این سه مقام عالی‌رتبه مسئولیت دوره انتقال را تا تعیین وضعیت جدید بر عهده خواهند داشت.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در یک گفت‌وگوی تلفنی با شبکه سی‌بی‌اس نیوز در پاسخ به این پرسش که پس از مرگ علی خامنه‌ای چه کسی تصمیم‌گیرنده است، گفت: «دقیقا می‌دانم چه کسی است، اما نمی‌توانم بگویم.»

ترامپ همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا فردی در ایران هست که او مایل باشد رهبری ایران را بر عهده بگیرد، پاسخ داد: «بله، فکر می‌کنم. چند نامزد خوب وجود دارند.»

او گفت معتقد است کشته شدن علی خامنه‌ای می‌تواند مسیری برای دیپلوماسی با ایران ایجاد کند.

دونالد ترامپ همچنین اعلام کرد که رهبری جدید ایران می‌خواهد مذاکره کند و او آماده است. ترامپ تاکید کرد: «آن‌ها باید زودتر این کار را انجام می‌دادند، کاری را که بسیار عملی و آسان بود، باید پیش از این‌ها انجام می‌دادند، اما خیلی صبر کردند.»

همزمان عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران که نماینده اصلی جمهوری اسلامی در سه دور مذاکرات با امریکا بود، گفت که فرماندهان نظامی مستقلا تصمیم می‌گیرند و حملات به مواضع امریکا و اسرائیل ادامه دارد. او کشته شدن علی خامنه‌ای را «جنایت» دانست و گفت برای دفاع از خود، هیچ حد و مرزی نداریم.

سپاه پاسداران ظهر دوشنبه گفت ۲۷ نقطه از پایگاه‌های امریکا در خاورمیانه و نقاطی از اسرائیل را هدف گرفته‌اند.

سپاه پاسداران همچنین گفت ناو آبراهام لینکلن را هدف قرار داده است که واشنگتن آن را تکذیب کرد.

با گسترش حملات، کشورهای منطقه به جمهوری اسلامی نسبت به ادامه حملات در خاک خود هشدار دادند. گزارش شده است که عربستان سعودی آماده حمله متقابل به ایران است.

با این حال، سپاه پاسداران در بیانیه‌ای اعلام کرد که عملیات انتقام‌جویانه با حملات شدید ادامه خواهد داشت.

در واکنش، دونالد ترامپ در تروث‌سوشال نوشت: «بهتر است چنین کاری نکند، چون اگر این کار را بکند، ما با نیرویی به آن‌ها ضربه خواهیم زد که هرگز پیش از این دیده نشده است.»

وزارت دفاع امارات متحده عربی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ۱۶۵ موشک شلیک کرده است.

کویت نیز گفت از ایران۹۷ موشک بالستیک و ۲۸۳ پهپاد از ایران شلیک شد.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران هم تائید کرد که ارتش جمهوری اسلامی بامداد یکشنبه پایگاه‌های امریکا در قطر، کویت، عمان، بحرین و دبی را بمباران کرده است.

در سویی دیگر، ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که حملات هوایی تازه را در «قلب» تهران آغاز کرده و مواضع مرتبط با رژیم جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران هم مقابل دوربین آمد و گفت که «خون‌خواهی و انتقام» را وظیفه و حق مشروع جمهوری اسلامی می‌داند.

پزشکیان گفت که تمام تلاش خود را برای انجام این «وظیفه» به‌کار خواهد گرفت.

جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا اما گفت جمهوری اسلامی بدون قایل شدن «تمایز» به اهدافی در سراسر خاورمیانه حمله می‌کند.

آقای هیلی روز یکشنبه به اسکای‌نیوز گفت که دو موشک به سوی قبرس که هزاران نیروی بریتانیایی در آن کشور مستقرند، شلیک شده‌ است.

ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که از آغاز حملات تقریبا نیمی از ذخایر موشکی ایران نابود شده است.

یک سخنگوی نظامی اسرائيل گفت: «در جریان این عملیات، ما تقریبا نیمی از ذخایر موشکی رژیم ایران را نابود و تولید دست‌کم ۱۵۰۰ موشک دیگر را متوقف کردیم.»

ارتش اسرائیل این را هم تائید کرد که ۹ نفر در حملات موشکی ایران کشته و ده‌ها نفر زخمی شده‌اند.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده نیز روز یکشنبه اعلام کرد سه سرباز امریکایی در جریان عملیات علیه جمهوری اسلامی کشته و پنج نفر دیگر به‌شدت زخمی شده‌اند.

سنتکام جزئیاتی درباره مکان و زمان دقیق این رخداد ارائه نکرد، اما گفت حملات به جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد.

ترامپ: جنگ با جمهوری اسلامی ممکن است چهار هفته ادامه یابد

۱۱ حوت ۱۴۰۴، ۰۱:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)
ترامپ: جنگ با جمهوری اسلامی ممکن است چهار هفته ادامه یابد
100%

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا اعلام کرد که درگیری‌ها با ایران ممکن است حدود چهار هفته ادامه داشته باشد. او همچنین درباره احتمال ورود عربستان سعودی به حمله علیه ایران گفت: «آن‌ها در حال جنگ هستند، آن‌ها هم می‌جنگند.»

ترامپ در مصاحبه‌ای تلفنی با روزنامه دیلی‌میل که یک‌شنبه ۱۰ حوت منتشر شد، درباره زمان‌بندی حملات گفت: «برنامه‌ریزی چنین روندی همیشه چهار هفته بوده است. یعنی ما از ابتدا تصور می‌کردیم که حدود چهار هفته طول بکشد، حتی اگر خیلی هم شدید باشد. ایران یک کشور بزرگ است و رسیدن به هدف ما چهار هفته یا کمتر زمان می‌برد.»


کشورهای حوزه خلیج فارس می‌گویند حق پاسخگویی به «تجاوز» ایران را برای خود محفوظ می‌دانند

۱۰ حوت ۱۴۰۴، ۲۳:۳۹ (‎+۰ گرینویچ)

کشورهای حوزه خلیج فارس متعهد شده‌اند که در برابر حملات ایران از خود دفاع کنند.

وزیران خارجه شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل امارات متحده عربی، بحرین، عربستان سعودی، عمان، قطر و کویت، «خسارات گسترده ناشی از حملات خائنانه ایران» را بررسی و درباره گام‌هایی برای بازگرداندن ثبات به منطقه گفت‌وگو کردند.

در بیانیه‌ آمده است که کشورهای حوزه خلیج «تمام اقدامات لازم را برای دفاع از امنیت و ثبات خود و محافظت از سرزمین‌ها، شهروندان و ساکنان‌شان، از جمله گزینه پاسخگویی به تجاوز، اتخاذ خواهند کرد.»

این بیانیه همچنین خواستار «توقف فوری این حملات» شد و افزود که ثبات منطقه خلیج فارس تنها یک نگرانی منطقه‌ای نیست، بلکه ستون اصلی ثبات اقتصادی جهان به شمار می‌رود.