• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

آتش‌سوزی مرگبار در اسپانیا ۱۲ کشته برجای گذاشت

۱۹ سرطان ۱۴۰۵، ۱۸:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)

مقام‌های اسپانیا روز جمعه اعلام کردند که دست‌کم ۱۲ نفر در تلاش برای فرار از آتش‌سوزی گسترده جنگلی در جنوب این کشور جان باخته‌اند و ۲۳ نفر دیگر همچنان ناپدید هستند. آتش‌نشانان در تلاش‌اند یکی از مرگبارترین آتش‌سوزی‌های ثبت‌شده در تاریخ اسپانیا را مهار کنند.

مسئول اداره وضعیت اضطراری منطقه اندلس در جنوب اسپانیا گفته است که تنها یکی از قربانیان شهروند این کشور بوده و به نظر می‌رسد سایر جان‌باختگان اتباع خارجی باشند که برخلاف دستور مقام‌ها، به‌جای ماندن در محل امن، اقدام به فرار کرده‌اند.

به گفته او، چهار نفر که احتمال می‌رود شهروند بریتانیا باشند، در یک موتر جان باختند. هشت قربانی دیگر پس از رها کردن موترهایشان تلاش کرده بودند از مسیر پیاده فرار کنند؛ مسیری که در برنامه تخلیه اضطراری پیش‌بینی نشده بود.

این مقام اسپانیایی گفت که بسیاری از اجساد به‌شدت سوخته‌اند و برای شناسایی هویت قربانیان باید آزمایش دی‌ان‌ای انجام شود.

موج‌های گرمای زودهنگام تابستان امسال بخش‌های وسیعی از اسپانیا را خشک و مستعد آتش‌سوزی کرده و فصل آتش‌سوزی‌های جنگلی را زودتر از معمول آغاز کرده است.

بر اساس اطلاعات «سامانه اروپایی اطلاعات آتش‌سوزی جنگل‌ها»، از آغاز سال جاری تاکنون حدود ۵۷ هزار هکتار از اراضی اسپانیا در آتش سوخته است؛ رقمی که حدود ۴۰ درصد از کل مساحت سوخته‌شده در اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد.

پربازدیدترین‌ها

روزنامه تاز: برخی مهاجران افغان بدون سابقه جرمی در خطر اخراج از آلمان قرار دارند
۱

روزنامه تاز: برخی مهاجران افغان بدون سابقه جرمی در خطر اخراج از آلمان قرار دارند

۲

آلمان برای اخراج ۷۷ پناهجوی افغان بیش از یک میلیون یورو هزینه کرده است

۳

امرالله صالح: پاکستان بعد از ۳۰ سال فهمید که 'طالبان نامشروع است'

۴

باشندگان قندهار: طالبان هر روز اجساد ناشناس را با رنجر به گورستان‌ها منتقل می‌کنند

۵

قزاقستان و یک بانک خصوصی افغانستان برای گسترش همکاری بانکی توافق کردند

•
•
•

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

مطالب بیشتر

اکسیوس: دور جدید مذاکرات ایران و امریکا احتمالا هفته آینده در سوئیس برگزار شود

۱۹ سرطان ۱۴۰۵، ۱۷:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
اکسیوس: دور جدید مذاکرات ایران و امریکا احتمالا هفته آینده در سوئیس برگزار شود
100%

اکسیوس روز جمعه به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که دور جدید مذاکرات میان واشنگتن و تهران، احتمالا هفته آینده در سوئیس برگزار شود. مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون در این‌باره اظهار نظری نکرده‌اند.

پیشتر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، نیز اعلام کرد که واشنگتن با درخواست جمهوری اسلامی برای ادامه مذاکرات موافقت کرده است. هم‌زمان، ترامپ تصریح کرد که آتش‌بس میان دو کشور نیز پایان یافته است.

مزید بر آن، پیشتر منابع آگاه به رویترز گفتند که مذاکره‌کنندگان قطری روز جمعه با هماهنگی ایالات متحده به ایران سفر کرده و با مقام‌های ایرانی دیدار کردند. هدف از این دیدار، کاهش تنش‌ها و فراهم کردن زمینه ازسرگیری مذاکرات عنوان شده است.

ترامپ: با درخواست ایران برای ادامه مذاکرات موافقت کرده‌ایم

۱۹ سرطان ۱۴۰۵، ۱۶:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)
ترامپ: با درخواست ایران برای ادامه مذاکرات موافقت کرده‌ایم
100%

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز جمعه اعلام کرد که واشنگتن با درخواست جمهوری اسلامی برای ادامه مذاکرات موافقت کرده است. با این‌حال، ترامپ تصریح کرد که آتش‌بس میان دو کشور پایان یافته است.

ترامپ روز جمعه در پیامی در شبکه اجتماعی تروت سوشال نوشت: «جمهوری اسلامی ایران از ما خواسته است که گفت‌وگوها را ادامه دهیم. ما با این درخواست موافقت کرده‌ایم، اما ایالات متحده به‌صراحت به آن‌ها اعلام کرده است که آتش‌بس پایان یافته است.»

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که مذاکره‌کنندگان قطری برای گفت‌وگو با مقام‌های جمهوری اسلامی به ایران رفته‌اند. این هیئت با هماهنگی ایالات متحده برای کاهش تنش‌ها و فراهم‌آوری زمینه از سرگیری مذاکرات میان ایران و امریکا به تهران رفته است.

ایران و ایالات متحده ماه گذشته با هدف پایان دادن به درگیری چهارماهه‌ای که بازارهای جهانی انرژی را با اختلال جدی روبه‌رو کرده بود، به یک توافق موقت برای برقراری آتش‌بس دست یافتند.

با این حال، تنش‌ها میان دو کشور بار دیگر اوج گرفته است. ایران و امریکا در جریان هفته جاری حملات متقابلی را علیه یکدیگر انجام دادند.

نیروهای مسلح ایران روز پنج‌شنبه، در واکنش به حملات امریکا به مناطق جنوبی و شرقی ایران، زیرساخت‌های نظامی ایالات متحده در کشورهای حوزه خلیج فارس را هدف قرار دادند.

پاکستان از کشته‌شدن ۷۵ شبه‌نظامی در بلوچستان خبر داد

۱۹ سرطان ۱۴۰۵، ۱۵:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)
پاکستان از کشته‌شدن ۷۵ شبه‌نظامی در بلوچستان خبر داد
100%

مقامات امنیتی پاکستان اعلام کردند که در پنج روز گذشته دست‌کم ۷۵ شبه‌نظامی در عملیات‌های نیروهای نظامی در بلوچستان کشته شده‌اند. مسئولان امنیتی گفتند عملیات مشترک نیروهای نظامی پس از «حمله تروریستی» به پاسگاه پولیس در منطقه مانگی بلوچستان، آغاز شد.

رسانه‌های پاکستانی جمعه، ۱۹ سرطان به نقل از مقامات امنیتی نوشتند که عملیات مشترک ارتش، نیروهای مرزبانی و پولیس بلوچستان علیه شبه‌نظامیان از ۱۴ سرطان آغاز شده و همچنان در مناطق کوهستانی ادامه دارد.

بربنیاد گزارش‌ها، دست‌کم ۲۶ شبه‌نظامی در جریان این عملیات در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه در ایالت بلوچستان کشته شده‌اند. نیروهای امنیتی گفته در یک شبانه‌روز گذشته ۱۳ شبه‌نظامی دیگر در ادامه عملیات «شعبان» از بین رفتند.

منابع امنیتی همچنین گفتند که این عملیات در مناطق کوهستانی ناهموار ادامه دارد، جایی که نیروهای امنیتی حلقه محاصره را در اطراف شبه‌نظامیان تنگ‌تر کرده‌اند. آنها گفتند که چندین عملیات زمینی و هوایی علیه شبه‌نظامیان در حال انجام است.

ارتش پاکستان پیشتر اعلام کرده بود شبه‌نظامیان از ۱۳ سرطان تاکنون ۴۲ نفر را که اکثر آنها پرسنل امنیتی بودند، در سه حمله هماهنگ در سراسر این ایالت از بین برده‌اند. یکی از این حملات، پاسگاه‌ پولیس در منطقه مانگی را هدف قرار داد و ۹ نیروی امنیتی را کشت. این حمله سبب تشدید عملیات نیروهای امنیتی علیه شبه‌نظامیان شده است.

با این حال، منابع امنیتی گفتند که «حمله تروریستی» به یک پاسگاه پولیس در منطقه خضدار را صبح روز جمعه خنثی کرده‌اند. آنها افزودند که نیروهای امنیتی ضمن دفع این حمله‌، دست‌کم ۸ شبه‌نظامی را از پای درآوردند.

مقامات امنیتی همچنین گفتند که دست‌کم ۶ شبه‌نظامی دیگر روز جمعه در عملیات هوایی چرخبال‌های نظامی در مناطق کوهستانی این ایالت کشته شدند.

رقابت نایجل فراژ با «سطل آشغال»؟

۱۹ سرطان ۱۴۰۵، ۱۴:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)
رقابت نایجل فراژ با «سطل آشغال»؟
100%

احزاب بزرگ بریتانیا حاضر نشده‌اند با نایجل فراژ، رهبر حزب راستگرای اصلاحات در انتخابات میان‌دوره‌ای حوزه انتخابی او رقابت کنند. با این تصمیم، آقای فراژ تنها یک رقیب در انتخابات ۱۳ آگست خواهد داشت: مردی که فقط با نام و ظاهری شبیه سطل آشغال شناخته می‌شود.

رهبر حزب اصلاحات بریتانیا (رفرم یوکی) برای خلاص شدن از فشارها درباره هدایای نقدی که دریافت کرده و گزارش نداده بود، از نمایندگی پارلمان استعفا کرد تا در همان شهر، بار دیگر از مردم رای بگیرد. به این معنا که به جای کمیته صیانت از معیارهای نمایندگی در پارلمان، مردم شهر کلکتن با انتخاب دوباره او، پاسخ دندان‌شکنی به منتقدان و رسانه‌ها بدهند.

احزاب بزرگ می‌توانستند از این فرصت برای گرفتن کرسی شهر کلکتن و بیرون کردن نایجل فراژ از پارلمان استفاه کنند، اما آن‌ها راه دیگری برای ضربه زدن به این سیاستمدار راستگرا انتخاب کردند: هیچ حزبی برای انتخابات میان‌دوره‌ای شهر کلکتن نامزد معرفی نخواهد کرد.

اما خودداری احزاب اصلی از معرفی نامزد در کلکتن، به این معنا نخواهد بود که مردم این شهر شرقی بریتانیا در برگه رای‌دهی فقط با یک نام روبه‌رو شوند. داوطلبی به نام کُنت بین‌فیس هست که در هر انتخاباتی حضور دارد و معمولاً هم در جاهایی نامزد می‌شود که به دلیل رقابت چهره‌های سرشناس، توجه رسانه‌ای زیادی به آن‌ها می‌شود.

در چند روزی که از تصمیم نایجل فراژ برای استعفا و بازگشت به پارلمان می‌گذرد، بسیاری در شبکه‌های اجتماعی رای‌دهندگان شهر کلکتن را تشویق می‌کنند که به کنت بین‌فیس رای دهند.

کُنت بین‌فیس کیست

یک دانش‌آموخته دانشگاه آکسفورد به نام جانتان هاروی، حدود ده سال می‌شود که با ظاهری شبیه سطل آشغال، در انتخابات مختلف با رهبران احزاب و سیاستمداران شناخته‌شده بریتانیا رقابت می‌کند.

در بریتانیا هر شهروندی می‌تواند خود را برای ورود به پارلمان، شورای شهر و شهرداری‌ها نامزد کند.

آقای هاروی که ۴۶ ساله و زاده جنوب لندن است، نخستین بار در سال ۲۰۱۷ با نام لُرد باکت‌هد (لُرد کله‌سطلی) در انتخابات سراسری پارلمانی بریتانیا، با تریزا می، نخست‌وزیر پیشین این کشور رقابت کرد و در انتخابات بعدی، با بوریس جانسن هم رقابت کرد.

لُرد باکت‌هد (بعدها کُنت بین‌فیس) با بوریس جانسن هم رقابت کرده بود
100%
لُرد باکت‌هد (بعدها کُنت بین‌فیس) با بوریس جانسن هم رقابت کرده بود

لرد باکت‌هد سپس نام و ظاهر خود را به کُنت بین‌فیس (Count BinFace) تغییر داد که ترکیبی از لقب اشرافی کُنت و واژه ترکیبی بین به معنای سطل آشغال و فیس به معنای چهره است.

آرای لرد باکت‌هد و جانشین او، کنت بین‌هد، به سختی به هزار رای می‌رسد. اما بسیاری از چهره‌های سیاسی سرشناس بریتانیا، در شب اعلام نتایج رای‌گیری، در کنار این نامزد عکس دارند.

آخرین بار او به شهر میکرفیلد در منچستر بزرگ رفت و در انتخابات میان‌دوره‌ای که منجر به ورود اندی برنام، شهردار پیشین منچستر به پارلمان شد، با او رقابت کرد.

کُنت بین‌فیس در انتخابات میان‌دوره‌ای اخیر با اندی برنام رقابت کرد
100%
کُنت بین‌فیس در انتخابات میان‌دوره‌ای اخیر با اندی برنام رقابت کرد

رویترز: مذاکره‌کنندگان قطری به ایران رفته‌اند

۱۹ سرطان ۱۴۰۵، ۱۳:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)
رویترز: مذاکره‌کنندگان قطری به ایران رفته‌اند
100%

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که مذاکره‌کنندگان قطری برای گفت‌وگو با مقام‌های جمهوری اسلامی به ایران رفته‌اند. این هیئت با هماهنگی ایالات متحده برای کاهش تنش‌ها و فراهم‌آوری زمینه از سرگیری مذاکرات میان ایران و امریکا به تهران رفته است.

خبرگزاری رویترز جمعه، ۱۹ سرطان به نقل از یک منبع آگاه نوشت هدف از این مذاکرات، عملی‌سازی یادداشت‌تفاهم میان امریکا و جمهوری اسلامی و همچنین مسائلی است که سبب تشدید تنش‌ها در روزهای اخیر شده است. به گفته او، مذاکره‌کنندگان قطری درباره اختلافات پیش‌آمده میان دو طرف، به ویژه درباره کشتیرانی در تنگه هرمز با مقامات جمهوری اسلامی گفت‌وگو می‌کند.

بربنیاد گزارش‌ها، تردد روزانه کشتی‌ها در تنگه هرمز روز جمعه، در پی تشدید درگیری میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی کاهش یافته است. گفته می‌شود که اختلاف ایران و امریکا بر سر مدیریت کشتی‌رانی در این آبراه تردد را مختل کرده است.

درگیری‌های اخیر میان دو کشور نگرانی‌ها درباره بهبود عرضه نفت و کشتیرانی جهانی افزایش داده است. این درگیرها آتش‌بس موقت میان دو کشور را در حالی شکننده کرده که ایالات متحده و ایران در حال دستیابی به یک توافق پایدار هستند.

بربنیاد گزاش‌ها، بهای جهانی نفت روز جمعه کاهش یافت، اما پس از تشدید تنش‌ها، همچنان در مسیر افزایش هفتگی ۴ تا ۵ درصدی قرار دارد.