• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کارگران در بغلان علیه طالبان به خاطر ممنوعیت زرشویی اعتراض کردند

۶ اسد ۱۴۰۵، ۱۰:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

شماری از کارگران در ولسوالی اندراب ولایت بغلان روز سه‌شنبه ۶ اسد، علیه طالبان به دلیل ممنوعیت زرشویی توسط مردم محل اعتراض کردند. این کارگران می‌گویند که نیروهای طالبان مانع فعالیت شان شده و خیمه‌ها و ساحات کاری آنان را تخریب کرده‌اند.

آنان می‌گویند که در نبود فرصت‌های شغلی، فقر و بدهکاری به زرشویی روی آورده‌اند و طی دو ماه گذشته در این کار مصروف بوده‌اند.

این افراد همچنین می‌گویند که از سوی طالبان تهدید شده‌اند تا کار خود را متوقف کرده و منطقه را ترک کنند اما در برابر این دستور طالبان مقاومت کرده‌اند.

هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، پیش‌تر با صدور فرمانی استخراج «غیرقانونی» معادن را ممنوع اعلام کرد. بر اساس این فرمان، استخراج معادن حق انحصاری وزارت معادن طالبان و شرکت‌های همکار آن دانسته شده است.

این دستور طالبان پیش‌تر نیز با واکنش‌های اعتراضی در ولایت‌های بدخشان و تخار روبه‌رو شده بود.

هفته گذشته گروهی از معدنچیان در بدخشان با تجمع در برابر ریاست معادن این ولایت اعلام کردند که برای حدود یک ماه منابع عایداتی و کسب‌وکارشان بسته شده است.

اختلاف بر سر استخراج طلا در ولایت‌های شمالی افغانستان در ماه‌های اخیر افزایش یافته و در برخی موارد به درگیری میان باشندگان محل و نیروهای طالبان انجامیده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی از بروز اختلافات داخلی میان فرماندهان طالبان در بدخشان با سطوح رهبری این گروه بر سر کنترول منابع طلا در این ولایت است.

پربازدیدترین‌ها

جبهه آزادی می‌گوید با تصرف دو پاسگاه دیگر طالبان در زیباک بدخشان پیش‌روی کرده است
۱

جبهه آزادی می‌گوید با تصرف دو پاسگاه دیگر طالبان در زیباک بدخشان پیش‌روی کرده است

۲

درگیری‌های بدخشان؛ مجاهد هشدار داد مهاجمان انتحاری آماده‌اند از رژیم طالبان دفاع کنند

۳

زندگی با مردی که زود عصبانی می‌شود چه اثری بر سلامت روان و مغز زنان دارد

۴

روان فرهادی، دیپلومات با سابقه و پژوهشگر سرشناس افغانستان درگذشت

۵

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان کشته شد

•
•
•

مطالب بیشتر

ملل متحد: ۳۹۹ نفر تنها در سه ماه اخیر در افغانستان کشته یا مجروح شده‌اند

۶ اسد ۱۴۰۵، ۰۹:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

در گزارش سه ماهه یوناما آمده است که در فاصله دوازدهم حمل تا نهم ماه سرطان سال جاری خورشیدی، دست‌کم ۵۷ غیرنظامی در افغانستان در نتیجه درگیری‌های مسلحانه در امتداد مرزها کشته و ۳۴۲ غیرنظامی دیگر زخمی شده‌اند. بیشتر این تلفات به حملات نیروهای امنیتی پاکستان نسبت داده شده است.

در این گزارش که روز سه‌شنبه ششم اسد منتشر شد، آمده است که در این درگیری‌ها شش زن کشته و ۳۴ زن دیگر زخمی شدند و همچین ۱۱۲ کودک شامل ۳۱ کشته و ۹۲ کودک دیگر زخمی شده‌اند.

یوناما گزارش سه ماهه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان را منتشر کرد.

براساس این گزارش یوناما، حملات هوایی و درگیری‌های زمینی از عوامل اصلی تلفات غیرنظامیان در این دوره بوده است. این سازمان افزوده است که تمامی این تلفات در امتداد مرز افغانستان و پاکستان ثبت شده است.

در این گزارش آمده است که بیشترین تلفات غیرنظامیان در ولایت‌های پکتیا و پکتیکا بر اثر حملات هوایی نیروهای پاکستانی در ۲۸ جون و همچنین در ولایت کنر در نتیجه گلوله‌باران میان ۲۷ تا ۲۹ اپریل رخ داده است.

یوناما همچنین اعلام کرده است که بیشترین تلفات غیرنظامیان در این دوره در ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و کنر ثبت شده است.

یوناما: ده‌ها مورد بازداشت، شکنجه و قتل نظامیان پیشین در سه ماه مستند شد

۶ اسد ۱۴۰۵، ۰۹:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

سازمان ملل با انتشار گزارش وضعیت حقوق بشر در افغانستان اعلام کرد که کشتار نیروهای امنیتی پیشین افغانستان ادامه دارد. سازمان ملل در سه ماه اخیر قتل هشت نظامی پیشین افغانستان را مستندسازی کرده است و از اول اپریل تا پایان جون امسال، ۲۹ مورد بازداشت و توقیف خودسرانه را ثبت کرده است.

نمایندگی هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) روز سه‌شنبه تازه‌ترین گزارش سه ماهه خود را درباره وضعیت حقوق بشر در این کشور منتشر کرد. این گزارش مربوط دوره سه ماهه از ماه اپریل تا جون ۲۰۲۶ است.
یوناما در این بازه زمانی دست‌کم ۲۹ مورد بازداشت و توقیف خودسرانه، پنج مورد شکنجه و بدرفتاری و هشت مورد قتل اعضای سابق نیروهای امنیتی و دفاعی ملی افغانستان و مقامات حکومت پیشین را به ثبت رسانده و مستندسازی کرده است.
یوناما تاکید کرده است که مقامات حکومت پیشین و اعضای سابق نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان که به گونه اجباری به این کشور بازگردانده شده‌اند، پس از بازگشت همچنان با خطر جدی نقض حقوق بشر مواجه هستند.

ملل متحد می‌گوید طالبان در سه ماه نزدیک به ۴۰۰ نفر را بازداشت کرده است

یوناما همچنین اعلام کرده است که ماموران امر به معروف طالبان از دوازدهم ماه حمل تا نهم سرطان امسال ۳۸۹ نفر را به‌گونه خودسرانه بازداشت کرده‌‎اند. براساس این گزارش ۶۵ نفر دیگر در این مدت با بدرفتاری محتسبان امر به معروف مواجه شده‌اند.

براساس گزارش یوناما، دلیل بازداشت شهروندان افغانستان از سوی ماموران طالبان عمدتا عدم رعایت پوشش مورد نظر این گروه، اصلاح ریش به سبک غربی و پخش و شنیدن موسیقی بوده است.

  • طالبان در سه ماه گذشته دست‌کم ۱۳۷ نفر را در ملأ عام شلاق زده است

    طالبان در سه ماه گذشته دست‌کم ۱۳۷ نفر را در ملأ عام شلاق زده است

به گزارش سازمان ملل، طالبان در بازه زمانی اول اپریل تا ۳۰ جون امسال مجازات‌های بدنی را علیه ده‌ها شهروند در سراسر افغانستان اجرا کرده‌ است. بر اساس این گزارش، در این مدت اداره طالبان دست‌کم ۱۳۷ نفر شامل ۱۱۲ مرد و ۲۵ زن را در ملأعام به ضرب شلاق کرده است.

جبهه آزادی می‌گوید حملات طالبان را در زیباک بدخشان دفع کرده است

۶ اسد ۱۴۰۵، ۰۹:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

جبهه آزادی اعلام کرد که نیروهایش روز دوشنبه ۵ اسد، حوالی ساعت ۱۰ شب به وقت محلی چندین حمله طالبان را در ولسوالی زیباک بدخشان دفع کرده‌اند. این جبهه گفت که نیروهایش پس از دفع حملات، از دو محور ضدحمله انجام دادند و افراد طالبان پس از متحمل شدن تلفات، عقب‌نشینی کردند.

جبهه آزادی روز سه‌شنبه گفت که در این درگیری پنج عضو طالبان کشته و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند و به نیروهای این جبهه آسیبی نرسیده است.

پیشتر منابع محلی به افغانستان اینترنشنال تایید کردند که شام دوشنبه بار دیگر «درگیری‌ شدیدی» میان نیروهای جبهه آزادی و طالبان در ولسوالی زیباک ولایت بدخشان رخ داده است. به گفته منابع، این درگیری با حمله نیروهای طالبان آغاز شد و چندین ساعت ادامه داشته است.

منابع محلی روز سه‌شنبه ششم اسد، گفتند که در این درگیری افراد طالبان متحمل تلفات شده و از برخی مواضع خود عقب‌نشینی کردند.

شمار دقیق تلفات و خسارات دو طرف به‌طور مستقل تأیید نشده است و مقامات طالبان تاکنون درباره این درگیری‌ها اظهار نظر نکرده‌اند.

به گفته منابع، درگیری‌ها در ولسوالی زیباک اکنون نزدیک به یک هفته است که ادامه دارد.

جبهه آزادی در روزهای گذشته همچنین چندین ویدیو منتشر کرده و مدعی شده است که شماری از پاسگاه‌های طالبان را در ولسوالی زیباک تصرف کرده است.

بر بنیاد اطلاعاتی که افغانستان اینترنشنال از منابع محلی دریافت کرده است، طالبان از آغاز این درگیری‌ها نیروهای کمکی زمینی و هوایی را برای تقویت نیروهای خود به ولسوالی زیباک اعزام کرده‌اند.

با وجود اعزام این نیروها، به گفته منابع، درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و وضعیت در این ولسوالی همچنان متشنج است.

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان کشته شد

۶ اسد ۱۴۰۵، ۰۶:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

فرماندهی پولیس طالبان در بدخشان تایید کرد که ذبیح‌الله امیری، رئیس اطلاعات و فرهنگ این گروه در بدخشان کشته شده است. پولیس طالبان روز سه‌شنبه در خبرنامه‌ای نوشت که ذبیح‌الله امیری هنگام رفتن به سوی دفترش در حمله دو فرد موتورسایکل‌سوار در مسیر بهارک-فیض‌آباد کشته شد.

طالبان گفت که محافظان رئيس اطلاعات و فرهنگ یکی از مهاجمان را کشته‌اند.

در همین حال، احسان‌الله کامگار، سخنگوی پولیس طالبان در بدخشان، اعلام کرد که این گروه «عامل دوم» حمله به رئيس اطلاعات و فرهنگ این گروه را بازداشت کرده است.

پیشتر منابع به افغانستان اینترنشنال گزارش دادند که رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان روز سه‌شنبه، ششم اسد، ترور شده است.

به گفته منابع، این مقام طالبان در منطقه کول‌دشت در نزدیکی شهر بهارک کشته شده است.

برپایه اطلاعات رسیده به افغانستان اینترنشنال راننده رئيس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان نیز در این حمله زخمی شده است.

منابع گفتند که نیروهای طالبان پس از این حمله، ساحه را تحت پوشش قرار دادند.

به گفته منابع، جسد این مقام طالبان به کلینیک بهارک منتقل شد و پزشکان این مرکز درمانی بیرون کشیده شدند.

گفته می‌شود که ذبیح‌الله امیری در مسیر رفتن از خانه‌‌اش در بهارک به‌سوی دفترش در فیض‌آباد مورد حمله قرار گرفت.

تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

این مقام طالبان در حالی ترور شده که در روزهای اخیر، حملات مخالفان نظامی طالبان به ویژه جبهه آزادی افغانستان در بدخشان افزایش یافته است.

شماری از بازگشت‌کنندگان در ولایت کنر از نبود سرپناه شکایت دارند

۵ اسد ۱۴۰۵، ۲۳:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%

شماری از مهاجران افغان که به‌تازگی از پاکستان به کنر بازگشته‌اند، به افغانستان اینترنشنال گفتند که هنوز به سرپناه دسترسی ندارند. آنان از طالبان خواستند روند توزیع زمین را هرچه زودتر آغاز کند و به وعده‌های خود برای اسکان بازگشت‌کنندگان عمل کند.

بازگشت‌کنندگان با ارسال پیام‌هایی به افغانستان اینترنشنال گفتند که مقام‌های طالبان در نشستی در ولسوالی نورگل وعده داده بودند به مشکلات آنان رسیدگی و برای اسکان خانواده‌های بازگشته زمین توزیع کنند.

به گفته آنان، تاکنون هیچ اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفته است.

این مهاجران می‌گویند روند توزیع زمین در شماری از ولایت‌ها آغاز شده، اما طالبان در ولسوالی نورگل هنوز اقدامی نکرده و زمان اجرای این برنامه را نیز اعلام نکرده است.

طالبان بارها وعده داده است که برای مهاجران بازگشته زمین توزیع می‌کند و شهرک‌های رهایشی می‌سازد. با این حال، شماری از بازگشت‌کنندگان می‌گویند این وعده‌ها در بسیاری از مناطق عملی نشده است.

آنان همچنین می‌گویند طالبان در برخی از شهرک‌های اختصاص‌یافته به مهاجران، مانع ساخت‌وساز شده و اجازه احداث خانه را نمی‌دهد.

بسیاری از مهاجران بازگشته افزون بر نداشتن سرپناه، با بیکاری، فقر و کمبود خدمات اولیه روبه‌رو هستند. این وضعیت اسکان دوباره آنان را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

براساس آمار سازمان ملل، از سال ۲۰۲۳ تاکنون نزدیک به شش میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند. این سازمان پیش‌بینی کرده است که تا پایان سال جاری میلادی، سه میلیون افغان دیگر نیز به کشور بازگردند.