وزیر خارجه ترکیه از قول طالبان گفته که این گروه پیشنهادهای را از کشورهای مختلف دریافت کرده است. او گفت که با قطر به توافق رسیده و اخیرا یک تیم فنی از ترکیه به دوحه سفر کرده تا با جانب قطری صحبت کند.
با این حال، آقای چاووش اوغلو گفت که دو طرف هنوز با طالبان به توافق نرسیدهاند. او گفت که کشورهای دیگر نیز برای مدیریت میدان هوایی کابل پا پیش کشیدهاند.
آقای چاووش اوغلو به سفر ماه گذشته شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی، حاکم واقعی امارات به آنکارا اشاره میکند که موضوع اداره میدان هوایی کابل را در حاشیه نشست با جانب ترکیه به طور مختصر مورد بحث قرار داده است.
او افزود: آنها (امارات متحده عربی) گفتند ممکن است میدان هوایی کابل را به صورت سه جانبه اداره کنیم.
اما به گفته چاووش اوغلو هنوز هیچ یک از طرفین پیشنهاد مشخصی به طرف مقابل در مورد عملیات مشترک ارایه نداده اند و این نشان میدهد که مذاکراتی مشابه با دوحه بین دو کشور صورت نگرفته است.
آقای چاووش اوغلو گفت که ترکیه ممکن است پس از مذاکرات دوحه و کابل، پنج فرودگاه افغانستان را با قطر به طور مشترک اداره کند.
ترکیه با قطر برای بازگشایی میدان هوایی پایتخت افغانستان برای سفرهای بین المللی همکاری میکند. با این حال، قبل از سرگیری پروازهای تجاری، این میدان به تعمیرات نیاز دارد.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، ترکیه پیشنهاد کمک فنی و امنیتی برای عملیاتی کردن فرودگاه کابل داد.
باز نگه داشتن میدان هوایی کابل برای حفظ ارتباط افغانستان با جهان و ادامه کمک رسانی برای مردم این کشور حیاتی است.
دولت ترکیه در قبال رویدادهای اخیر در افغانستان رویکردی عمل گرایانه در پیش گرفته است.
آنکارا با تاکید بر اینکه واقعیتهای جدیدی در افغانستان رونما شده، میگوید با حفظ ارتباط با همه طرفهای درگیر، پیش خواهد رفت.
ترکیه که عضو یت ناتو را دارد پس از عقب نشینی کشورهای غربی از افغانستان سفارت خود را در کابل باز نگهداشت و از کشورهای غربی خواست تا با طالبان تعاملشان را افزایش دهند.
هرچند این کشورها میگویند تنها در صورتی با طالبان کار خواهد کرد که یک حکومت فراگیرتری تشکیل دهند.