زندان بگرام بخشی از پایگاه هوایی بگرام است که در ۲۰ سال گذشته در اختیار نیروهای ائتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده بود و به عنوان مرکز اصلی جنگ در برابر طالبان و داعش عمل میکرد.
این زندان در جریان جنگ افغانستان به نام «گوانتاناموی افغانستان» مشهور بود و زندانیان خطرناک طالبان که به دست نیروهای ائتلاف بینالمللی و نیروهای امنیتی افغانستان دستگیر میشدند، در این زندان نگهداری میشدند.
روزنامه تلگراف نوشته است که عبدالنصیر منقد و محافظانش اکنون مدیریت شفاخانه ترک اعتیاد ابن سینا را در اختیار دارند و کار پزشکان و پرستاران این شفاخانه را نظارت میکنند.
منقد در گفتگویی که با روزنامه تلگراف کرده است، بدتر شدن وضعیت معتادان مواد مخدر در افغانستان را انکار میکند و میگوید «مافیای مواد مخدر دولت سابق افغانستان» مسئول گرایش شمار زیادی از جوانان به مواد مخدر بوده است.
او ادعا کرده است که به دنبال تطبیق دستور منسوب به هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان در مورد منع کشت کوکنار در افغانستان، این مشکل کاهش یافته است.
طالبان در اوایل ماه حمل فرمانی منسوب به هبتالله آخوندزاده، رهبر این گروه را منتشر کردند که در آن کشت و تجارت خشخاش در افغانستان ممنوع شده بود.
نهادهای ناظر بینالمللی شک و تردیدهایی را در مورد صداقت طالبان برای توقف کشت و تجارت کوکنار در افغانستان مطرح کردند.
در نخستین ماههای تسلط طالبان بر افغانستان، این گروه معتادان را از سطح شهرها جمع کردند و با زور به مرکزهای ترک اعتیاد بردند.
تلگراف نوشته است هنگامی که خبرنگار این روزنامه از اتاقهای این شفاخانه دیدار میکرد، مردی پیراهن خود را بلند کرد تا کبودیهای بدی را در پشت خود نشان دهد.
این مرد به خبرنگار گفته است که او را لتوکوب کردهاند.
روزنامه تلگراف نوشته است که پزشکان شفاخانه این مرد را متهم به "دروغ"گویی کردند و گفتند که او به اسکیزوفرنی مبتلا است.
تلگراف نوشته که این مرد نیز خود را "دیوانه" توصیف کرده است.
پزشکان شفاخانه ترک اعتیاد بعد از این که طالبان تصمیم گرفتند معتادان مواد مخدر را با زور به این شفاخانه بیاورند، شاهد ازدحام بیش از حد معتادان در این شفاخانه بودند.
ازدحامی که کار آنها را با چالش روبرو میکرد و امکان مداوای معتادان را دشوار میساخت.
به همین دلیل آنها تلاش کردند تا طالبان را متقاعد کردند که از جمعآوری معتادان خودداری کنند.
مرد گماشته شده طالبان به عنوان رئیس شفاخانه ترک اعتیاد ابن سینا از کمبود پول برای تهیه امکانات شفاخانه گفته است.
او می گوید تعداد پذیرش کم بیماران به این دلیل است که دیگر پولی در شفاخانه نمانده که بتواند با آن به بیماران غذا بدهد.