• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مادر بزرگ نوجوان کشته شده فرانسوی خواستار توقف خشونت‌ها از سوی معترضان شد

۱۱ سرطان ۱۴۰۲، ۲۳:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

در ششمین شب ناآرامی‌ها در فرانسه، مادر بزرگ نوجوانی که به ضرب گلوله پولیس در حومه پاریس کشته شد، روز یکشنبه از معترضان در سراسر کشور خواست که خشونت و اغتشاش را متوقف کنند. نادیه گفت: « پنجره‌ها را نشکنید، موترهای بس و مکتب‌ها را خراب نکنید.»

با ادامه اعتراضات در شهرهای مختلف فرانسه، وزیر داخله این کشور اعلام کرد که شب یکشنبه حدود ۴۵ هزار پولیس و نیروی ضد شورش به مناطق مختلف کشور اعزام شده اند.

به نقل از رسانه‌های فرانسوی، نادیه، مادر بزرگ ناهل، نوجوان ۱۷ ساله الجزایری الاصل گفت که شورشگران کشته شدن ناهل را دستاویزی برای ایجاد اغتشاش ساخته اند و از آنان خواست که از خشونت دست بردارند.

معترضان باور دارند که پولیس فرانسه، به ویژه در مناطق فقیرنشین حومه پاریس، با نوجوانان برخورد خشن و تبعیض آمیز دارد. برخی از این معترضان تصور می‌کنند که با خشونت و اغتشاش می‌توانند توجه عمومی را به خشونت پولیس فرانسه علیه جوانان مهاجرتبارها جلب کنند.

ویدیو نشان می‌دهد که پولیس فرانسه ناهل را در یک توقف ترافیکی به ضرب گلوله کشت و بعد به رسانه‌ها گفت که ناهل با موتر به سوی آنها حمله کرد.

در حال حاضر، حامیان پولیسی که ناهل را کشت، ۷۳۱ هزار دالر برای مخارج حقوقی او جمع کرده اند.

پربازدیدترین‌ها

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت
۱

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت

۲

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند

۳

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۴

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۵

طالبان در پی درگیری در ولسوالی پریان پنجشیر چندین نفر را «بازداشت» کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

کمیته امنیت حج از بازداشت بیش از ۱۷هزار نفر در مراسم حج خبر داد

۱۱ سرطان ۱۴۰۲، ۲۰:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس کمیته امنیت حج سعودی گفت ۱۷۶۱۵ نفر که می‌خواستند بدون مجوز مراسم حج را انجام دهند، بازداشت شدند. از میان آنها، «۹ هزار و ۵۰۹ نفر نیز به دلیل تخلف‌های مربوط به مقررات سکونت، کار و امنیت مرزی و ۱۰۵به علت سازماندهی جعلی زیارت بازداشت شدند.»

به نقل از سعودی گزت، محمد بن عبدالله البسامی، رئیس کمیته امنیت حج گفت که نیروهای امنیتی سعودی، حدود ۳۳ نفر را به اتهام جابجای غیرقانونی افراد بدون مجوز قانونی حج دستگیر و به دادگاه فرستادند.

او علاوه کرد که در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار نفر که مجوز حج را نداشتند، از دروازه ورودی مکه بازگردانده شدند.

امسال حدود ۲.۳ میلیون نفر به شمول ۳۰ هزار افغان از ۱۶۰ کشور جهان برای انجام مراسم حج به عربستان سعودی رفتند.

شاهدان عینی می‌گویند که عملکرد گارد ساحلی یونان باعث غرق‌شدن قایق پناهجویان شد

۱۱ سرطان ۱۴۰۲، ۱۹:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

چهار نجات‌یافته از فاجعه غرق شدن قایق ۷۵۰ پناهجو در آب‌های یونان، گارد ساحلی این کشور را مسئول این حادثه دانستند. یکی از شاهدان عینی به بی‌بی‌سی نیوز گفت: "ما فکر می‌کردیم گارد ساحلی یونان ما را نجات می‌دهد، اما در عوض قایق را غرق کرد."

مقام‌های یونانی این اتهامات را رد کرده و مدعی شده‌اند که گارد ساحلی این کشور برای ارزیابی خطر سعی کرده بود سوار قایق شود، اما افرادی که در قایق بودند طنابی را که به آن متصل شده بود، برداشتند و کمک نخواستند.

در همین‌حال یکی دیگر از نجات‌یافتگان این حادثه گفت: "آنها [محافظان ساحلی یونان] قایق را از پهلو کشیدند و به سرعت حرکت کردند."

یکی از شاهدان عینی دیگر نیز گفت که گارد ساحلی یونان قایق را به زور کشید که باعث واژگونی قایق شد.

بازماندگان قایق مدعی اند که مقامات یونان از آنها خواسته بودند تا در مورد اقدام گارد ساحلی یونان با رسانه‌ها صحبت نکنند یا در صورت صحبت، گارد ساحلی یونان را مقصر ندانند.

یکی دیگر از شاهدان عینی به بی‌بی‌سی نیوز ابراز داشت که مقام‌های یونانی به او گفتند که اگر اظهارات خود در مورد این حادثه را تغییر دهد، "کمک مالی و تسریع درخواست پناهندگی" را دریافت خواهد کرد.

با این حال، فیلیپ هان، از سازمان غیر دولتی آلمانی سی واچ که قایق‌های نجات را برای مهاجران در دریای مدیترانه می‌فرستد، با انتقاد از شیوه گارد ساحلی یونان برای نجات این قایق گفت: "کشیدن یک قایق قدیمی حامل صدها نفر در دریای آزاد، اقدامی پرخطر، ناکام و فاجعه آمیز است."

در همین حال چندی قبل بی‌بی‌سی به شواهدی دست یافته بود که گزارش گارد ساحلی یونان درباره غرق شدن قایق پناهجویان را با تردید مواجه می‌کند.

براساس این گزارش، بررسی حرکت کشتی‌ها در منطقه نشان می‌داد که قایق پناهجویان دستکم هفت ساعت پیش از واژگونی حرکت نکرده بود.

گارد ساحلی یونان در ابتدا گفته بود از دور مشاهده کرد که قایق در حال حرکت است، اما پس از آن تصویری با نمای نزدیک منتشر کرد که نشان می‌داد قایق مهاجران حرکت نمی‌کند.

در پی واژگون شدن قایق ماهی‌گیری با ۷۵۰ سرنشین در ۱۴ جون در جنوب یونان، دست‌کم ۶۴۶ نفر جان باختند. تا اکنون جسد ۸۲ پناهجو پیدا شده است.

براساس گزارش‌ها، افغان‌ها، پاکستانی‌ها، مصری‌ها، سوری‌ها و فلسطینی‌ها سرنشینان این قایق بودند که در ۸۰ کیلومتری سواحل یونان غرق شد.

جو بایدن به بریتانیا، لیتوانیا و فنلند می‌رود

۱۱ سرطان ۱۴۰۲، ۱۷:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که رئیس‌جمهور امریکا تا یک هفته دیگر به بریتانیا، لیتوانیا و فنلند سفر خواهد کرد. کارین ژان پیر روز یکشنبه، ۱۱ سرطان، گفت جو بایدن ابتدا در لندن با چارلز سوم، پادشاه و ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا دیدار خواهد کرد.

به گفته سخنگوی کاخ سفید، این سفر در روزهای ۱۸ تا ۲۲ سرطان انجام خواهد شد.

هدف از سفر رئیس‌جمهور امریکا به لندن تقویت روابط دوجانبه امریکا و بریتانیا اعلام شده است.

آقای بایدن پس از سفر به بریتانیا به لیتوانیا خواهد رفت و در هفتاد و چهارمین نشست ناتو شرکت خواهد کرد.

قرار است او در سفر به فنلند در اجلاس سران امریکا و شمال اروپا شرکت کند.

فنلند، که در حدود ۱۳۴۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد، ماه ثور گذشته به پیمان اتلانتیک شمالی، ناتو، پیوست.

سازمان همکاری اسلامی خواستار 'اقدام جمعی' علیه سوزاندن قرآن در سویدن شد

۱۱ سرطان ۱۴۰۲، ۱۷:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌ای اعلام کرد که برای جلوگیری از هتک حرمت به قرآن و نفرت مذهبی، نیاز به اقدام جمعی مبتنی بر قوانین بین‌المللی است. این بیانیه یکشنبه، ۱۱ سرطان، در یک نشست فوق‌العاده این سازمان در شهر جده در عربستان سعودی صادر شد.

سازمان همکاری اسلامی متشکل از ۵۷ کشور و دفتر مرکزی آن در جده است.

حسین ابراهیم طاها، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی گفت: «ما باید در مورد اجرای فوری قوانین بین‌الملل، که آشکارا هرگونه حمایت از نفرت مذهبی را ممنوع می‌کند، همیشه به جامعه بین‌المللی یادآوری‌ کنیم.»

آقای طاها افزود که هتک حرمت به قرآن یک اتفاق معمول اسلام‌هراسانه نیست بلکه خلاف پیمان بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

او این اقدام را «افراطی و نفرت‌انگیز» دانست و گفت که این چهارمین بار است که چنین اتفاقی در یک کشور با شعار «جعلی آزادی بیان و عقیده» رخ می‌دهد.

این نشست فوق‌العاده در حالی برگزار می‌شود که دانشگاه الازهر در مصر در بیانیه‌ای فراخوان تحریم محصولات سویدنی را داده و از کشورهای اسلامی خواسته است که در قبال آتش زدن قرآن موضع واحدی اتخاذ کنند.

سلوان مومیکا، یک شهروند عراقی- سویدنی روز چهارشنبه، ۸ سرطان، در روز نخست عید قربان یک نسخه قرآن را با مجوز پولیس سویدن، در بیرون مسجد مرکزی استکهلم به آتش کشید.

پولیس سویدن به تازگی اعلام کرده که طبق قوانین آزادی بیان به سلوان مومیکا مجوز اعتراض داده بود، اما این حادثه به دلیل تحریک نفرت در حال بررسی است.

این اتفاق واکنش‌های گسترده‌ای در میان کشورهای اسلامی و برخی کشورهای غیر اسلامی داشته است. عربستان سعودی، ایران، ترکیه، عراق، روسیه و طالبان این اقدام را محکوم کرده‌اند.

در همین حال، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز جمعه سوزاندن نسخه‌ای از قرآن در سویدن را توهین‌آمیز و قابل اعتراض خواند اما گفت که چنین کاری در برخی از کشورها «غیرقانونی» نیست.

دبیرکل ناتو گفت که از عواطف و عمق احساسات مسلمانان نسبت به این قضیه خبر دارد.

آقای استولتنبرگ افزود که شخصا چنین کاری را دوست ندارد، اما گفت که از «حق مخالفت» دفاع می‌کند و آن را بخشی از آزادی بیان می‌داند.

حکومت سویدن سوزاندن قرآن در استکهلم را محکوم کرد

۱۱ سرطان ۱۴۰۲، ۱۶:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت خارجه سویدن روز یکشنبه با انتشار یک بیانیه، سوزندان نسخه قرآن در بیرون مسجدی در استکهلم را یک عمل «اسلام هراسانه» توصیف نمود و محکوم کرد. در بیانیه آمده: «ما شدیداً این اقدام را محکوم می‌کنیم. این کار بیانگر دیدگاه‌های حکومت سویدن نیست.»

وزارت خارجه سویدن در بیانیه‌اش افزود: «سوزاندن قرآن یا هر متن مقدس دیگر عملی توهین‌آمیز و بی‌ادبانه است که هدف آن مشخصاً تحریک افکار عمومی است. نژادپرستی، دیگرهراسی و سایر اعمال ضد بردباری جایی در سویدن یا اروپا ندارد.»

با این حال، وزارت خارجه سویدن گفته است که سویدن «از آزادی بیان و تجمعات بر اساس قانون اساسی حمایت می‌کند.»

بیانیه وزارت خارجه سویدن پس از آن صادر می‌شود که کشورهای عمده اسلامی به آن واکنش تند نشان دادند و بر حکومت سویدن فشار سیاسی آوردند.

یک سازمان بین‌المللی در سویدن خواستار جلوگیری از اقدامات حکومت این کشور برای جلوگیری از سوزاندن قرآن شده است.

همچنین سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌ای خواستار اقدام جمعی کشورهای اسلامی براساس قوانین بین‌المللی شده است.

برخی رسانه ها گزارش دادند یک مرد عراقی‌تبار به نام سلوان مومیکا روز چهارشنبه اقدام به سوزاندن صفحاتی از قرآن در مقابل مسجد اصلی استکهلم کرد.

پولیس سویدن چهارشنبه گذشته به گروه کوچکی از معترضان مجوز سوزاندن نسخه قرآن در خارج از مسجدی در استکهلم را صادر کرد.

همزمان با عید قربان، شماری از معترضان در استکلهم گفتند که نسخه‌هایی از قرآن را پاره می‌کنند و می‌سوزانند.

این مجوز یک هفته پس از آن صادر شد که دادگاهی در سویدن درخواست منع برگزاری این گونه اعتراض‌ها را رد کرد.