عطا‌محمد نور: القاعده در حال نقشه‌کشی برای عملیات‌ بین‌المللی از داخل افغانستان است

عطا‌محمد نور، والی پیشین بلخ گفته است که شبکه القاعده بار دیگر برای آموزش، طراحی و آماده‌سازی عملیات‌ بین‌المللی از داخل افغانستان نقشه می‌کشد. آقای نور در مصاحبه با روزنامه بریتانیایی اکسپرس طالبان را متهم کرده که به شبکه القاعده پناه داده است.

به باور آقای نور، طالبان بعد از به قدرت رسیدن، به شبکه القاعده به رهبری ایمن الظواهری اجازه داد که به افغانستان بازگردد.

این مقام پیشین دولت افغانستان هشدار داده که ممکن است این شبکه در پی حمله دیگری مشابه به حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ باشد.

آقای نور در این گفت‌وگو افزوده است که طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی به رسمیت شناخته شده، سابقه اثبات شده‌ای در حمایت از گروه‌های دهشت‌افگن، نه تنها در داخل مرزهای افغانستان، بلکه فراتر از آن دارد.

او گفت: «منابع ما می‌گویند که طالبان به طور فعال با حداقل ۲۲ گروه تروریستی بین المللی در تعامل است. برخی از آنها در داخل افغانستان و برخی از آن سوی مرز در کشورهای همسایه مانند اوزبیکستان فعالیت می‌کنند.»

پیش از این گزارش‌های زیادی پخش شده که بیش از بیست گروه تروریستی از جمله تحریک طالبان پاکستان، دولت اسلامی معروف به داعش خراسان و جنبش اسلامی اوزبیکستان در افغانستان فعال هستند.

طالبان این اتهامات و حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان را رد کرده و گفته است که به کسی اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کند.

با این حال، طالبان هرازگاهی در ولایات‌ مختلف از حملات یا کشتن اعضای داعش خبر می‌دهد.

همچنین ایمن الظواهری رهبر پیشین شبکه القاعده پارسال در یک حمله هواپیمای بدون سرنشین امریکایی در منطقه شیرپور شهر کابل کشته شد.

با این حال، جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا در یک نشست خبری در نهم سرطان گفت که القاعده دیگر در افغانستان حضور ندارد و امریکا از گروه طالبان برای نابودی این شبکه کمک می‌گیرد.

جو بایدن گفت: «یادتان است در مورد افغانستان چه ‌گفتم؟ گفتم القاعده آنجا نیست. گفتم از طالبان کمک خواهیم گرفت. الان چه جریان دارد؟ مطبوعات را بخوانید. حق با من بود.»

با این حال، آقای نور در توییت تازه خود نوشته است: «جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا در آخرین سخنرانی‌اش از «مبارزه» طالبان در برابر القاعده قدردانی و از تصمیم خودش برای تعامل با طالبان، خوش‌بینی نشان داد و بدین گونه رابطهٔ پنهانی استخباراتی گروه تروریستی طالبان و سایر گروه‌های هراس افگن را افشا کرد.»

آقای نور افزوده است: «این اظهارات نشان داد که به قدرت رسانیدن طالبان نه‌تنها تعامل حکومت قبلی که فراتر از آن معامله‌ بیرونی را به همراه داشته است و در کنار این نیز روشن شد که ظاهراً طالبان با امریکا بر سر برادران هم‌فکر خود «القاعده و داعش» معامله کرده است.»