نخست وزیر روسیه: آماده توسعه راه‌های تجاری به سوی افغانستان و جنوب آسیا هستیم

میخائیل میشوستین، نخست‌وزیر روسیه گفته که کشورش آماده است تا در چارچوب طرح توسعه «دهلیز تجاری شمال و جنوب»، ساخت مسیرهای انتقال کالاهای تجاری به سوی افغانستان و جنوب آسیا را سریع‌تر کند. او اهمیت تجاری این مسیر را با کانال سوئز مقایسه کرده است.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، میشوستین روز دوشنبه در دیدار با همتای اوزبیکستانی خود گفت که توسعه این مسیرهای تجاری گامی به سوی توسعه دهلیز تجارت بین‌المللی شمال و جنوب است. این دهلیز شامل هند، ایران، آذربایجان، روسیه، آسیای مرکزی و اروپا می‌شود.

میشوستین گفت که در این چارچوب، «ما آماده هستیم که بر گسترش مسیرهای تجاری در حوزه یورو-آسیا، به شمول افغانستان و جنوب آسیا تمرکز کنیم.»

این مقام روسی گفت که تدوین طرح جامع همکاری با اوزبیکستان در حوزه راه آهن و تقویت زیربناهای هوایی این کشور از اهداف اصلی روسیه است.

روسیه با آغاز جنگ اوکراین زیر تحریم‌های سنگین غرب قرار گرفته و مبادلات تجاری آن با اروپا ضعیف شده است. مسکو قصد دارد که با توسعه روابط تجاری با کشورهای منطقه، فشار ناشی از تحریم‌های غرب را کاهش دهد.

عبدالله آریپوف، نخست‌وزیر اوزبیکستان از علاقه روسیه به سرمایه‌گذاری بر مسیرهای تجاری در آسیای میانه استقبال کرده است.

به گزارش اینترفاکس، آریپوف گفت: «ما علاقمندیم که به دهلیز انتقال کالاهای تجاری میان بلاروس، روسیه، قزاقستان، اوزبیکستان، افغانستان و پاکستان بپیوندیم.»

او افزود: «یکی از جنبه‌های مهم این طرح ساخت راه آهن موسوم به دهلیز ترانس افغان است.»

یک هیئت طالبان در ماه سرطان به پاکستان سفر کرد و توافقنامه بررسی فنی این راه آهن را امضا کرد.

طرح ساخت راه آهن ترانس افغانستان میان سه کشور همسایه، افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان به هدف ایجاد شاهراه اقتصادی که آسیای مرکزی را به آب‌های اوقیانوس هند وصل کند، در سال ۲۰۱۸ ارائه شد، ولی با وجود دیدارهای متعدد میان مقام‌های راه آهن سه کشور کار مطالعات فنی آن هنوز آغاز نشده است.

هزینه ساخت این راه آهن بیش از چهارونیم میلیارد دالر برآورد شده و ۵۷۳ کیلومتر طول خواهد داشت. این راه آهن از ترمذ آغاز می‌شود و پس از عبور از شهرهای مزارشریف و کابل به پیشاور پاکستان می‌رسد.