مجمع مدافعان حقوق بشر: نیمی از نمایندگان جامعه مدنی در نشست دوحه باید فعالان زن باشند

'مجمع مدافعان حقوق بشر' از سازمان ملل خواسته برای انتخاب نمایندگان «واقعی» جامعه مدنی در نشست دوحه میکانیزم شفاف و واضح داشته باشد. این مجمع همچنین پیشنهاد کرده تا دست‌کم نیمی از نمایندگان جامعه مدنی در این نشست را زنان مدافع حقوق بشر تشکیل دهند.

با نزدیک شدن به زمان برگزاری نشست سازمان ملل درباره افغانستان در دوحه قطر، با توجه به نگرانی‌های جدی حقوق بشری در افغانستان، نهادها و گروه‌های مختلفی وارد عمل شده تا این اجلاس را به فرصتی برای تغییر وضعیت در این کشور تبدیل کنند.

مجمع مدافعان حقوق بشر روز چهارشنبه در بیانیه‌ای خواستار آن شده تا در قدم نخست سازمان ملل برای انتخاب نمایندگان جامعه مدنی در این نشست میکانیزم واضح و شفافی داشته باشد تا شرکت کنندگان از «مشروعیت» لازم برخوردار باشند.

این مجمع افزوده نمایندگانی که به این نشست دعوت می‌شوند باید «باور قطعی» به ارزش‌های حقوق بشری و «کارنامه قابل‌‌قبول» در دفاع از این ارزش‌ها داشته باشند.

این مجمع همچنین گفته دعوت شدگان نباید وابستگی‌های ایدئولوژیک و سیاسی داشته باشند و در همان حال، معیار گزینش افراد هم تسلط به زبان انگلیسی نباشد.

مجمع مدافعان حقوق بشر در پایان پیشنهاد کرده که به‌دلیل «حاکمیت آپارتاید جنسیتی» در افغانستان دست‌کم نیمی از نمایندگان جامعه مدنی از میان زنان مدافع حقوق بشر انتخاب شوند تا آنها بتوانند به‌صورت مستقیم صدای اعتراض‌شان را به گوش شرکت کنندگان برسانند.

'جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان' نیز در نامه‌ای سرگشاده به سازمان ملل بر حضور نمایندگان زنان در نشست‌های بین‌المللی درباره افغانستان تاکید کرده است.

در این نامه آمده که نتایج نشست دوحه بدون حضور نمایندگان باصلاحیت مخالف طالبان «غیرقابل قبول» خواهد بود.