شورای علمای شیعه افغانستان: در نزدیک به سه سال به خواستهای ما پاسخ مثبت داده نشد
رئیس دبیرخانه شورای علمای شیعه گفت با اینکه شیعیان همیشه آماده همگامی با طالبان بودهاند، این گروه در نزدیک به سه سال اخیر به خواستهای آنها پاسخ مثبت نداده است. حسین عالمی بلخی افزود که گذشتن از این خواستها به معنی گذشتن از مذهب شیعه است.
آقای بلخی روز دوشنبه، هفتم حوت، در مراسم پانزدهم شعبان، سالروز تولد امام دوازدهم شیعیان، گفت: «با تاسف باید عرض کنم که طی مدت نزدیک به سه سال به خواستههای ما جواب مثبت داده نشد.»
«رسمیت مذهب جعفری»، «مشارکت در عرصههای سیاسی»، رسیدگی به پروندههای شیعیان برابر با مذهب جعفری، آموزش فقه و عقاید شیعه در مکتبها و دانشگاهها به دانشآموزان و دانشجویان شیعه، از خواستهایی بودهاند که به گفته آقای بلخی شورای علمای شیعه آنها را مطرح کرده بوده است.
او تاکید کرد که این خواستههای اساسی این شورا است که نمیتواند از آن بگذرد. آقای بلخی افزود: «اگر از اینها [خواستهها] بگذریم، یعنی اینکه از تشیع گذشتهایم.»
رئیس دبیرخانه شورای علمای شیعه با انتقاد از طالبان پرسید: «حالا چه مشکل دارد که شیعه برای حلوفصل دعواهایشان براساس فقه جعفری عمل بکند؟ عملا چنین است. مثلا حلوفصل دعواهای مردم شیعه را از حوزههای امنیتی و گاهی از محکمه به علمای اهل تشیع راجع میکند، ولی چه مشکل دارد که بهصورت رسمی در این نظام وجود داشته باشد؟»
با این حال، آقای بلخی تاکید کرد که برای رسیدن به این خواستهای شورای علمای شیعه، طرفدار جنگ و خشونت نیست.
در پی سقوط حکومت پیشین و روی کار آمدن طالبان، شورای علمای شیعه به صورت متواتر تلاش کرده که به این خواستها دست پیدا کند. باری هیئتی برای دیدار با هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، به قندهار فرستاد، اما رهبر طالبان به آنها وقت دیدار نداد.
پیش از این، آیتالله واعظزاده بهسودی، یکی از مراجع تقلید شیعیان در افغانستان هم از طالبان به دلیل بیتوجهی به حقوق هزارهها و شیعیان بهسختی انتقاد کرده بود.